My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Λαική συνέλευση τη Παρασκευή

Την πρώτη του ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, μετά την εξαγγελία για  ανασυγκρότηση, πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς, την ερχόμενη Παρασκευή 13 Ιουλίου, στις 9 μμ, στην πλατεία Δημαρχείου (απέναντι από το Δημαρχείο) Κιλκίς. Θέμα της συνέλευσης θα είναι οι “Πολιτικές εξελίξεις και η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στις νέες συνθήκες”.

Στην συνέλευση θα συμμετάσχει η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, καθώς και η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του συνασπισμού.

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς καλεί “τους πολίτες όλου του νομού Κιλκίς να συμμετάσχουν στην συνάντηση αυτή”.

Όπως είναι γνωστό, ο ΣΥΡΙΖΑ  ετοιμάζεται να περάσει στη νέα του φάση “με σταθερά και προσεκτικά βήματα”. Νέα φάση που του επιβάλλουν οι σύνθετες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, καθώς και το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, τα οποία, όπως λένε τα στελέχη του σχήματος, οφείλουν να αποτυπωθούν και στην οργανωτική του δομή.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας,  μια ημέρα μετά τις εκλογές μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας μιας μεγάλης αριστερής – δημοκρατικής παράταξης και αναφέρθηκε στη σημασία του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο πολιτικό φορέα, μια διαδικασία η οποία θα συνοδευτεί με εξωστρεφή πολιτική δράση, παράλληλα με την αντιπολιτευτική πολιτική και συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως η σύγκλιση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης το φθινόπωρο και Συνέδριο την άνοιξη.

Σε ό,τι αφορά την ονομασία του νέου σχήματος, η οποία πρόκειται να αποφασιστεί στα όργανα, όλοι συνομολογούν ότι πρέπει να περιέχει τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ, όνομα αναγνωρισμένο στην κοινωνία.

Σε ό,τι αφορά τα στάδια της μετάβασης προς τον ενιαίο πολιτικό φορεά, αναφέρεται πως πρέπει να ξεκινήσει άμεσα καμπάνια εγγραφής μελών, παράλληλα με ανοιχτές συνελεύσεις των Τοπικών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τις επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, το διάστημα του καλοκαιριού και του Σεπτεμβρίου. Μέλη θα θεωρούνται όσοι προσέρχονται για να εγγραφούν, αποδέχονται το πλαίσιο του σχήματος και συμμετέχουν στις διαδικασίες του.
Τον Σεπτέμβριο, οι επιτροπές και οι συνελεύσεις πρέπει να εκλέξουν αντιπροσώπους για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη (Π.Σ.), η οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τον Οκτώβριο. Στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη πρόκειται να εκλεγεί Κεντρικό Όργανο, το οποίο θα οργανώσει και το Συνέδριο, που θα αποφασίσει η Π.Σ., του ΣΥΡΙΖΑ την άνοιξη. Επίσης το Κεντρικό Όργανο θα εκλέξει Γραμματεία.

 

Σχολιάστε