My Twitter Feed

25 Οκτώβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συναγερμός: 15 νέα κρούσματα! -

Σάββατο, 24 Οκτώβριος, 2020

Μια συγκλονιστική εξομολόγηση -

Σάββατο, 24 Οκτώβριος, 2020

Πέντε τα νέα κρούσματα του ιού -

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος, 2020

Το Νοσοκομείο Κιλκίς αποκτά ΜΕΘ -

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος, 2020

Κάθε μέρα έχουμε πια κρούσματα -

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος, 2020

Προκηρύχτηκαν εκλογές στο ΕΕΚ -

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος, 2020

Μίνι εκπτώσεις το Νοέμβρη -

Πέμπτη, 22 Οκτώβριος, 2020

Κέρδος δυο σημαντικά έργα -

Πέμπτη, 22 Οκτώβριος, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Κομματικό κράτος δεξιάς

Το κομματικό κράτος της δεξιάς είναι στο DNA της ΝΔ” υπογραμμίζει η Θεματική Υγείας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στο Νοσοκομείο Κιλκίς, τα οποία χαρακτηρίζονται “άνευ προηγούμενου εδώ και πολλά χρόνια”.

Η Θεματική κάνει λόγο για πογκρόμ τιμωρητικών μετακινήσεων, απαράδεκτη και αναξιοπρεπή συμπεριφορά του διοικητή απέναντι σε εργαζόμενους και για ανάλγητη απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου να σταματήσει τις ατομικές συμβάσεις καθαριότητας και να αναθέσει το έργο σε εργολάβο.

Η ανακοίνωση της Θεματικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ως εξής:

“Η διοίκηση του Γ.Ν. Κιλκίς, παράτυπα και παράνομα, προχώρησε σε πογκρόμ τιμωρητικών μετακινήσεων μεγάλου αριθμού Διευθυντικών Στελεχών, Προϊσταμένων και Τομεαρχών, με παράλληλη ευνοϊκή μεταχείριση του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ εντός του Νοσοκομείου.  

Η απαράδεκτη δε και αναξιοπρεπής συμπεριφορά του Διοικητή του Νοσοκομείου έναντι εργαζομένων, με απειλές και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, δείχνει την ποιότητα του «ανδρός».

Κατά γενική ομολογία των εργαζομένων, ποτέ στο παρελθόν, ακόμη και στις πιο ακραίες συμπεριφορές των διοικήσεων, δεν υπήρξαν τόσες παράτυπες και παράνομες μετακινήσεις, παραβιάζοντας κάθε είδους αρχές και αξίες που απορρέουν από την εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων.

Το σωματείο εργαζομένων, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του νοσηλευτικού προσωπικού και η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων του Νοσοκομείου, καταδίκασαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτά που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο του Κιλκίς.

Οι απειλές του Διοικητή κ. Ανδρίτσου προς εργαζόμενους ότι πρέπει να καταλάβουν ότι τώρα Κυβέρνηση είναι η Ν.Δ, δείχνει ότι η δεξιά ποτέ δεν εγκατέλειψε την άποψη ότι το κράτος είναι το «λάφυρο» για την εξυπηρέτηση των δικών της παιδιών. Ζούμε τις πιο ακραίες μορφές νεοφιλελευθερισμού με την δημιουργία του κομματικού κράτους, αλλά και τη δημιουργία κλίματος φόβου στους εργαζόμενους. Σε όλα τα παραπάνω, έρχεται να προστεθεί και η προ ολίγων ημερών αυθαίρετη και ανάλγητη απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου – παρά την παράταση που έδωσε η Κυβέρνηση στις ατομικές συμβάσεις – να σταματήσει τις ατομικές συμβάσεις καθαριότητας και να αναθέσει το έργο σε εργολάβο, με πρόφαση την εξοικονόμηση πόρων. Πετάει έτσι στο δρόμο 12 εργαζόμενες/ους για να κάνει το χατήρι κάποιου εργολάβου. Δεν μπορούν να κρύψουν τις συμπάθειές τους!

Το προσωπικό του Γ.Ν. Κιλκίς, όπου και αν ανήκει, οφείλει να αντιδράσει σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και να περιφρουρήσει με όποιον τρόπο μπορεί και με όποια μέσα διαθέτει την κανονικότητα και την νομιμότητα στους χώρους που εργάζεται. Τούτες τις ώρες και τις μέρες της υγειονομικής κρίσης, το τελευταίο που χρειαζόταν στο Νοσοκομείο ήταν αυτή η απαράδεκτη αναταραχή που δημιουργήθηκε. Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Το Γ. Ν. Κιλκίς δεν προσφέρεται στο βωμό των κομματικών σκοπιμοτήτων, άλλος είναι ο ρόλος του, να εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες της κοινωνίας, με το κατάλληλο προσωπικό, στις κατάλληλες θέσεις, ικανό να προασπίσει την ποιότητα της εργασίας του μέσα σε ένα κλίμα ενότητας, συνεργατικότητας και αλληλεγγύης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα σταθεί δίπλα στο προσωπικό του Νοσοκομείου, έως ότου αποκατασταθεί η κανονικότητα και η νομιμότητα στην επιλογή των στελεχών του.

Σχολιάστε