My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Πρωτοβουλίες γι` αλληλεγγύη

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ενισχυθούν τα δίκτυα αλληλεγγύης, όπου υπάρχουν, καθώς και να δημιουργηθούν νέα, προκειμένου έτσι να συγκροτηθούν στα πλαίσια των τοπικών κοινωνιών αποτελεσματικές δομές κοινωνικής προστασίας, που θα βοηθούν τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κάθε είδους σοβαρά προβλήματα.

Αυτό τονίστηκε στη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε στα νέα του γραφεία στο Κιλκίς, με την συμμετοχή εκπροσώπων κοινωνικών φερέων και με τη παρουσία του μέλους της Γραμματείας του κόμματος, Αδάμου Ζαχαριάδη, ο οποίος έκανε και τη σχετική εισήγηση για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κεφαλαιώδες για τις μέρες μας θέμα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Όπως τονίστηκε στη συγκέντρωση, με τις πρωτοβουλίες αυτές δεν επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ την υποκατάσταση των υφιστάμενων δικτύων κοινωνικής προστασίας, ούτε την δημιουργία νέων απ` τον ίδιο. Στόχος του κόμματος είναι να ενισχυθούν και να διευρυνθούν οι δραστηριότητες των ήδη υπαρχόντων, καθώς και να βοηθηθούν οι προσπάθειες για συγκρότηση και λειτουργία νέων από φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Για παράδειγμα, στο Κιλκίς θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθούν, τα συσσίτια της Μητρόπολης με νέους εθελοντές, το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, οι εθελοντικές υπηρεσίες για το Νοσοκομείο, η ενεργοποίηση εκπαιδευτικών για λειτουργικά θέματα των σχολείων όπως π.χ. η θέρμανση, καθώς και η παροχή ενισχυτικής διδασκαλίας και φροντιστηριακών μαθημάτων σε μαθητές κλπ.

Να σημειωθεί ότι απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρθηκε κι ο Αλ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, είναι να διατίθεται αρχικά σε δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης το 20% της αποζημίωσης που λαμβάνουν οι βουλευτές του κόμματος.

Σχολιάστε