My Twitter Feed

7 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επεξεργασία λυματολάσπης 7,8 εκ. -

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Νοσοκομειακοί: Μας εμπαίζουν -

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Δήμος Κιλκίς: Γιορτές για όλους -

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Παραστατίδης για τα “κόκκινα δάνεια” -

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι -

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

“X” του ΓΑΣΚ στο ντέρμπι παραμονής -

Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Με μαθητές του Κιλκίς στη Βουλή -

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Χωρίς μεταφορές και θέρμανση -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Ποιοί εκλέχτηκαν αντιπρόσωποι

Πάνω από τα 2/3 των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς ψήφισαν το Σάββατο 24 Νοεμβρίου για την εκλογή των αντιπροσώπων του νομού μας στη πανελλαδική συνδιάσκεψη της 2ας Δεκεμβρίου.

Η εκλογική διαδικασία για την οργάνωση του Κιλκίς κράτησε 10 ώρες, και σ` αυτήν υπήρχαν 8 υποψήφιοι, εκ των οποίων οι 7 εκλεγόντουσαν. Ωστόσο, λόγω των εγγραφών που έγιναν το Σάββατο, τα μέλη έγιναν τόσα ώστε με βάση το μέτρο που έχει οριστεί κεντρικά εκλέχθηκαν και οι 8 υποψήφιοι, οι οποίοι με αλφαβητική σειρά ειναι οι εξής :

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΝΙΔΗΣ, ΦΑΙΗ ΛΙΑΡΕΤΙΔΟΥ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΚΑΚΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΙΜΠΑΣΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΕΝΕΛΗΣ, ΜΑΚΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ και  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Αντίστοιχα, από την ΤΕ Παιονίας εκλέχθηκαν οι:  ΣΟΦΙΑ ΨΑΡΡΑ,  ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΛΙΝΑΣ και ΣΤΑΘΗΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ.
Στην συνδιάσκεψη θα πάνε “αριστίνδην”,  ηΕιρήνη Αγαθοπούλου ως βουλευτής και ο Λάζαρος Λαζαρίδης ως μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.
Λάζαρος Λαζαρίδης, γραμματέας ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ΚιλκίςΛ. Λαζαρίδης: “Συγκροτούμε την μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς”
Σε δήλωσή του προς το ΚΙΛΚΙΣ24, ο γραμματέας της ΤΕ Κιλκίς, Λάζαρος Λαζαρίδης, τονίζει τα εξής:
Σε λίγες μέρες ξεκινά η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Συνδιάσκεψη που σίγουρα θα κάνει βήματα μπροστά, στην ενότητα μας, στη δράση μας, στην ενιαία λειτουργία. Συνδιάσκεψη που θέλει να αποτιμήσει όλα όσα πετύχαμε και ν’ ανοίξει το δρόμο στην ελπίδα, σε όσα η κοινωνία προσδοκά από εμάς. Σήμερα είμαστε στην καλύτερη δυνατή θέση και αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής μας γραμμής που συνδύασε αρμονικά την πολιτική πρόταση με την πολιτική, κινηματική και οργανωτική δράση. Είναι αποτέλεσμα της επιμονής μας στη λογική «αντίσταση – αλληλεγγύη – ριζοσπαστικό πρόγραμμα.
Εμείς, από την πρώτη στιγμή, τονίσαμε και δείξαμε στο λαό μας και στην Ευρώπη πως η πολιτική της λιτότητας, η πολιτική των μνημονίων, είναι άδικη και καταστροφική, είναι αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη ταξική επιλογή. Μιλήσαμε για την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός μεγάλου αντιμνημονιακού – αντινεοφιλελεύθερου μετώπου και κάναμε τολμηρά βήματα για τη συγκρότηση του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι ο κήρυκας της ενότητας της Αριστεράς. Την υλοποιεί εντός του, την διεκδικεί στην κοινωνία. Με επιμονή αναζητήσαμε και αναζητούμε την κοινή δράση «προεκλογικά, εκλογικά, μετεκλογικά». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτική συμμαχία δεν φοβήθηκε να ανοίξει τις πόρτες του σε πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, που εκκινώντας από διαφορετική αφετηρία, με δική τους ιστορική διαδρομή, έβλεπαν τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται, αλλά είχαν την αγωνιστική διάθεση να συμβάλλουν, να αντισταθούν. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι και συγχρόνως επιδιώκει να συγκροτηθεί ως η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς, το αντίπαλο δέος στο νεοφιλελεύθερο τέρας, που θα συσπειρώνει δυνάμεις από τους αριστερούς σοσιαλιστές και τους ριζοσπάστες οικολόγους ως τον ελευθεριακό χώρο με βάση τη ριζοσπαστική ανανεωτική Αριστερά. 

Προσβλέπουμε στο πιο ανοιχτό, δημοκρατικό, ρηξικέλευθο Συνέδριο γιατί πιστεύουμε πως ο πολιτικός μας φορέας είναι πρόπλασμα της κοινωνίας που θέλουμε. 

Σε λίγες μέρες ανοίγουν οι πόρτες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης. Με τη ζωογόνο συμμετοχή των αντιπροσώπων θωρακίζουμε τον πλουραλισμό, αναπτύσσοντας τη δημοκρατία. Συγκροτούμε ενιαίο πολιτικό κέντρο, χτίζουμε την ενιαία δράση, διαμορφώνουμε την ενιαία στάση και εκφώνηση”.


Σχολιάστε