My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για στρατοπεδα μεταναστων

Ανακοινώσεις με θέμα τη δημιουργία στρατοπέδων κράτησης μεταναστών, εξέδωσαν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ Κιλκίς.

ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσιάσουν τους μετανάστες ως αποδιοπομπαίους τράγους

Με τα σχέδια δημιουργίας στρατοπέδων κράτησης μεταναστών, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προσπαθούν μάταια να μετατοπίσουν την προεκλογική ατζέντα από τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής και να παρουσιάσουν τους μετανάστες ως τους αποδιοπομπαίους τράγους της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης για την οποία ευθύνονται αποκλειστικά οι δυνάμεις που στήριξαν και στηρίζουν την ίδια πολιτική κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.     

Η δημιουργία ανοιχτών ξενώνων στέγασης και φιλοξενίας όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, η χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων προς τις χώρες που επιθυμεί να φτάσει η συντριπτική πλειοψηφία των εισερχόμενων μεταναστών, η γρήγορη διαδικασία παραλαβής των αιτήσεων ασύλου από τις αρχές και η επιτάχυνση όλων των διαδικασιών για την έκδοση των σχετικών αποφάσεων, η τροποποίηση της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ ώστε όλη η Ευρώπη να γίνει ενιαίος χώρος υποδοχής για να οργανωθεί με ορθολογικό τρόπο η διαχείριση του ζητήματος με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αποτελούν βασικούς άξονες μιας ολοκληρωμένης πρότασης για το μεταναστευτικό, που βρίσκεται στον αντίποδα των ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων που εκφράζονται και από τη δημιουργία τέτοιων κέντρων κράτησης μεταναστών.”

ΔΗΜΑΡ: Επικοινωνιακή η πολιτική της κυβέρνησης

Η επιλογή Χρυσοχοΐδη, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, για μια προεκλογική καμπάνια εκμετάλλευσης του αισθήματος ανασφάλειας των ελλήνων πολιτών σε σχέση με τους μετανάστες, εντάσσεται σε μια επικοινωνιακή πολιτική και όχι στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι για την αντιμετώπιση του υπαρκτού προβλήματος των μεταναστών απαιτείται ένα σύνολο μέτρων, που μπορούν να έχουν αποτελεσματικότητα αν εφαρμοστούν στο σύνολο τους και όχι η υποδαύλιση ενός ρατσισμού.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει:
• Να απαιτήσει αναθεώρηση της «Συνθήκης Δουβλίνο II» η οποία μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρο παραμονής όλων των προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, που απλώς χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως πέρασμα προς την Ευρώπη.
• Να διασφαλίσει διακρατικές συμφωνίες με τα κράτη προέλευσης και πρωταρχικά με την Τουρκία, που αποτελεί χώρα κύριας διέλευσης, για τη δέσμευσή τους ότι  θα δέχονται πίσω όλους τους μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας.
• Να εξαλείψει την παγκόσμια πρωτιά μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών για την ελάχιστη ως ανύπαρκτη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε αιτούντες πολιτικό άσυλο. Να επιταχύνει την εξέταση των αιτήσεων  όσων ζητούν άσυλο με κριτήρια αντικειμενικά, όπως προβλέπουν οι διεθνείς ρυθμίσεις και να παρέχει άσυλο σε όσους πραγματικά το δικαιούνται, εφοδιάζοντάς τους με τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα και παρέχοντάς τους όλα τα συναφή δικαιώματα.
• Να ενισχύει τη φύλαξη των συνόρων με την ουσιαστικότερη συνδρομή της ΕΕ.
• Να αντιμετωπίσει τα προβλήματα δημόσιας ασφάλειας, με την εφαρμογή των νόμων, ώστε να εξαλειφθούν όλα τα φαινόμενα παραβατικότητας. 
• Να μην προχωρήσει στη δημιουργία στρατοπέδων μεταναστών και να φροντίσει για τη δημιουργία χώρων στέγασης πλησίον των μεγάλων πόλεων της ελληνικής περιφέρειας,  με σκοπό τον γρήγορο έλεγχο της κάθε  περίπτωσης για την χορήγηση πολιτικού ασύλου ή της επαναπροώθησής τους.

• Να επαναπροωθεί τους παράνομους μετανάστες στις χώρες προέλευσής τους.
• Να νομιμοποιήσει όλους τους μετανάστες που πληρούν τις προϋποθέσεις νομιμοποίησης.
• Να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα να μπορέσουν να ενταχθούν ομαλά στην ελληνική κοινωνία.
Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι, σε κάθε περίπτωση, είναι αναγκαία η διαμόρφωση μιας συνολικής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής.”

Σχολιάστε