My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Βαθιές τομές στην Υγεία

Η δεκαήμερη περιοδεία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τη βουλευτή Ειρήνη Αγαθοπούλου, σε όλα τα χωριά του Δήμου Παιονίας και σχεδόν σε όλα τα περιφερειακά ιατρεία, ολοκληρώθηκε με επιτυχία προχθές Πέμπτη με επίσκεψη στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Γουμένισσας και με την βραδινή  μαζική  εκδήλωση στο Πολιτιστικό κέντρο Γουμένισσας,  με θέμα: «Η υγεία στο εκτελεστικό απόσπασμα – Οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ», με ομιλητές τον βουλευτή Ρεθύμνου και υπεύθυνο ΕΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό και την κ. Αγαθοπούλου.

20141002_203645-001Η βουλευτής Κιλκίς στην εισήγησή της ανέφερε ότι τα προβλήματα που εδώ και δύο χρόνια έχει εντοπίσει στις υγειονομικές μονάδες του νομού μας και επανειλημμένως έχει φέρει στη Βουλή, συνεχίζουν να υφίστανται παρά τις δεσμεύσεις των υπουργών και υφυπουργών που παρέλασαν από το Κιλκίς όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η κ. Αγαθοπούλου έκανε λόγο για “αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία χωρίς internet και θέρμανση, ελλείψεις  σε όλες τις ειδικότητες ιατρών και στα δύο νοσοκομεία του νομού, ελλείψεις σε  νοσηλευτικό προσωπικό, ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, υποχρηματοδότηση των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας, που δεν επαρκεί ούτε για το πρώτο εξάμηνο του έτους , συμπολίτες μας που διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν, αφού το γεωγραφικό ανάγλυφο του νομού μας είναι ιδιαίτερο, αλλά και συμπολίτες μας που καταφεύγουν στα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία για υπηρεσίες υγείας, αφού το κράτος τους έχει αποκλείσει από τη δημόσια περίθαλψη”.

Η βουλευτής συνέχισε λέγοντας ότι η Υγεία για να «επιβιώσει» χρειάζεται  αλλαγή προτεραιοτήτων: «Να μπουν επιτέλους σε πρώτο πλάνο οι ανάγκες της κοινωνίας και έπειτα οι υποχρεώσεις προς τους δανειστές μας».

papadopoulou-agathopoulou-perperidisΤόνισε επίσης, ότι “σε περίοδο τόσο έντονης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, με την ανεργία να αγγίζει το 30%, με τους ανασφάλιστους να πλησιάζουν τα 3εκ., με τους μισθούς να έχουν πέσει κατακόρυφα και με το ¼ των νοικοκυριών να ζει στα όρια της φτώχειας, δεν μπορούμε να εξακολουθούμε μια πολιτική μειούμενων δημόσιων υγειονομικών παροχών εφαρμόζοντας  κλειστούς προϋπολογισμούς με ελάχιστο πακέτο υπηρεσιών και αυστηρά πλαφόν συνταγογράφησης”.

«Το σύστημα υγείας οφείλει να είναι δημόσιο και δωρεάν για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, με πληρότητα γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και κατάλληλη διασπορά δομών», υπογράμμισε.

Τέλος, δεσμεύτηκε για μια ακόμη φορά, ότι σαν βουλευτής του Ν. Κιλκίς αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ ως αυριανή κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να βρίσκεται στο πλευρό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και των ασθενών, και  θα συνεχίσει τη διεκδίκηση για ένα δωρεάν και καθολικό σύστημα Υγείας, που θα εξυπηρετεί όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Κατέληξε δε, τονίζοντας ιδιαίτερα: «Στην Ελλάδα της κρίσης καμία υγειονομική δομή και κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει. Γι’ αυτό και δε διαπραγματευόμαστε τη λειτουργία του Νοσοκομείου Γουμένισσας. Το Νοσοκομείο Γουμένισσας πρέπει να παραμείνει ανοιχτό, γιατί η τοπική κοινωνία το έχει άμεση ανάγκη.»

20141002_132206-001Ο Ανδρέας Ξανθός από την πλευρά του τόνισε: «Για μας η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και η ελεύθερη και ισότιμη πρόσβαση σε αυτήν πρέπει να παρέχεται σε  όλους ανεξαιρέτως, ανασφάλιστους και ασφαλισμένους, πλούσιους και φτωχούς, ντόπιους και μετανάστες. Για να επιτευχθεί αυτό, τη στιγμή που υπάρχει 30 % ανεργία και τεράστιο ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας, μία είναι η λύση:  η Υγεία να χρηματοδοτείται εκτός από τα ασφαλιστικά ταμεία και από τον κρατικό προϋπολογισμό, μέσω της γενικής φορολογίας. Για να μπορεί να γίνει αυτό θα πρέπει επιτέλους να φορολογηθούν οι πλούσιοι σε αυτή τη χώρα, γιατί την ίδια στιγμή  που φορολογείται βάναυσα ο απλός πολίτης, η κυβέρνηση προσφέρει φοροασυλία και φοροαπαλλαγές στους πλούσιους φίλους της, με πρόσφατο παράδειγμα αυτό των εφοπλιστών».

Ο υπεύθυνος ΕΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε επίσης: « Εμείς δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε καλύτεροι ή πιο έξυπνοι πολιτικοί από αυτούς που κυβερνούν σήμερα ώστε να τα κάνουμε όλα σωστά. Η διαφορά μας είναι καθαρά πολιτική και βασίζεται στην αλλαγή προτεραιοτήτων. Προτεραιότητα για εμάς είναι η στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, σε αντίθεση με τη σημερινή συγκυβέρνηση που έχει ως μοναδικό στόχο την ιδιωτικοποίηση των πάντων, ακόμη και αυτού του τόσο ευαίσθητου τομέα, της Υγείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε λέει όχι στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά λέει σθεναρά όχι σε «κρατικοδίαιτες» ιδιωτικές πρωτοβουλίες που απομυζούν κρατικό χρήμα, συρρικνώνοντας ταυτόχρονα τις δημόσιες δομές Κοινωνικής Πρόνοιας, την ίδια στιγμή που η χώρα βιώνει απίστευτη υγειονομική φτώχια».

Η εκδήλωση έληξε με τη βεβαιότητα ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη πολιτική βούληση να κάνει την ανατροπή και τις βαθιές τομές για να ανασάνει η κοινωνία, χρειάζεται όμως και την κοινωνία ενεργή, συμμετοχική, δραστήρια, διεκδικητική και κινηματική”.

Σχολιάστε