My Twitter Feed

24 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Με 56 καθηγητές λιγότερους -

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Ξεκίνησε το έργο της υδροδότησης -

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Εγκρίθηκαν τα ολιγομελή στο νομό -

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Ερώτηση για το ατύχημα σε Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Τιμωρητική στάση για παιδιά ΑμεΑ -

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

SOS για τη μεταδοτικότητα σε Κιλκίς -

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Η επίσκεψη Ανδρουλάκη στο νομό -

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Ξεπεράσαμε τα 50 κρούσματα -

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

“Συνεχίζω από άλλο μετερίζι”

Με τίτλο “συνεχίζω από άλλο μετερίζι”, ο δημοσιογράφος και εκδότης του “Μαχητή του Κιλκίς”, Γιώργος Περπερίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση με αφορμή την υποψηφιότητα του με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου:

“Το αυτονόητο για κάθε ενεργό πολίτη η συμμετοχή του στα πολιτικά δρώμενα ισχύει και για εμένα. Μετά από 35 χρόνια παρουσίας στον δημόσιο λόγο αποφάσισα να δοκιμάσω και να κριθώ από τους πολίτες στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Προτίθεμαι να εκτεθώ στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου με το ψηφοδέλτιο «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ».

Η έως σήμερα πορεία μου ως εκδότης του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ», της μεγαλύτερης εφημερίδας του Κιλκίς, που εδώ και 44 χρόνια εκδίδεται με γνώμονα να αποτελέι «μαχητικό όργανο του μοχθούντος λαού του Κιλκίς» με υποχρεώνει να επιδιώξω την στήριξη του συμπολίτη μου, προκειμένου να μου δοθεί η δυνατότητα να αγωνιστώ, από άλλη θεσμική θέση, τα όσα επί 35 χρόνια ο δημοσιογραφικός λόγος μου έχει υποστηρίξει προς όφελος του νομού μας.

Θεωρώ, ότι, μετά από τόσα χρόνια, οφείλω να δοκιμαστώ στην μετατροπή των λόγων μου σε έργα.

Η πολύχρονη οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας και η απόγνωση που αυτή προκάλεσε, οδηγούν τον Έλληνα ψηφοφόρο σε αδιέξοδες επιλογές που εξυπηρετούν το συναίσθημα και όχι τη λογική. Το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ακύρωσης της συλλογικής μνήμης για αίτια και υπαιτίους που μας οδήγησαν στον εφιάλτη της κρίσης, κι αυτό δεν θα πρέπει να επαναληφθεί στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Με λίγα λόγια, δεν είναι δυνατόν να ενοχοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, και να ξεχνάμε αυτούς που βύθισαν την χώρα στην οικονομική δυστυχία με τη τριανταπεντάχρονη φαύλη διακυβέρνησή τους από το 1974 και εντεύθεν.

Το Κιλκίς βίωσε τις επιπτώσεις της κρίσης σε μεγάλο βαθμό. Η αποβιομηχάνιση και η μείωση των θέσεων εργασίας οδήγησε μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας στην απόγνωση της ακραίας φτώχειας.

Και παρά τις καταγεγραμμένες προσπάθειες της κυβέρνησης τα τελευταία τριάμισυ χρόνια παραμένει σημαντικό πρόβλημα για τον τόπο μας.

Η προσπάθειά μου να εκπροσωπήσω τον πολίτη του νομού μου στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν προέρχεται από στείρα προσωπική ματαιοδοξία. Αυτό που ειλικρινά επιθυμώ είναι να αξιοποιήσω την μεχρι σήμερα εμπειρία μου στη δημόσια σφαίρα στην προσπάθεια να ξαναέλθει στο νομό Κιλκίς η ανάπτυξη.

Όντας καθημερινά δίπλα στον πολίτη και την καθημερινότητά του, μπορώ να υποσχεθώ, ότι ως βουλευτής δεν θα μετατραπώ σε μόνιμο κάτοικο των Αθηνών με σποραδικές επισκέψεις στον γενέθλιο τόπο μου σε εορτές και επετείους. Για τρεις και πλέον δεκαετίες ασχολήθηκα ενεργά με τα μεγάλα και τα μικρά προβλήματα του νομού και της καθημερινότητας αντίστοιχα με διατύπωση συγκεκριμένων εφικτών προτάσεων. Οι συνεργάτες μου και εγώ σταθήκαμε δίπλα στην αγωνία του κιλκισιώτη, που έβλεπε να αδικείται από μικρά και μεγάλα συμφέροντα, και αντιμετωπίσαμε με τεκμηριωμένη πάντα αγωνιστικότητα τους κατά καιρούς αδικούντες τον απλό πολίτη. Ποτέ στη δημόσια ζωή μου δεν κρύφτηκα πίσω από υποκριτικά χαμόγελα, προσδοκώντας εφήμερα οφέλη. Και ποτέ δεν υπολόγισα το προσωπικό κόστος από τους εκάστοτε ισχυρούς.

Έχω απόλυτη συνείδηση, ότι η υπεράσπιση της αλήθειας είναι επικίνδυνη πηγή αντιπάθειας. Δημιουργεί αντιπάλους ακόμα και στο ίδιο σου το κόμμα, αλλά μακροπρόθεσμα ωφελεί τον τόπο και τον άνθρωπο. Μακριά από εμένα το προφίλ του πολιτικού των ανέξοδων προεκλογικών υποσχέσεων και του μετεκλογικού παραγοντισμού της εξωθεσμικής προσωπικής εξυπηρέτησης σε βάρος του συλλογικού συμφέροντος. Πρότυπό μου είναι ο πολιτικός που καταγράφει, ιεραρχεί, στοχεύει, σχεδιάζει και αγωνίζεται να επιτύχει τον στόχο. Και στο Κιλκίς οι ανάγκες είναι πολλές.

Αναγνωρίζω τις δυσκολίες και δεν υποτιμώ την πραγματικότητα. Η πρόκληση όμως είναι μεγάλη. Πρώτος μου στόχος είναι να καταφέρω να επιβάλλω-εντάξω τις ανάγκες του Κιλκίς στις προτεραιότητες των θεσμοθετημένων κέντρων εξουσίας. Το Κιλκίς θα πρέπει να παύσει να αντιμετωπίζεται ως ένας νομός παρίας της χώρας. Ούτε μισή ώρα από τη Θεσσαλονίκη, η εικόνα που έχει ο τόπος μου δείχνει ότι βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα πίσω από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Πού είναι ο προαστιακός σιδηρόδρομος;

Τι γίνεται με το την παροχή φυσικού αερίου στους ιδιώτες;

Τι συμβαίνει με τη λειτουργία ανώτερης ή ανώτατης σχολής στο νομό;

Γιατί το Κιλκίς δεν επιλέγεται ως τουριστικός προορισμός ή τόπος κατοικίας;

Και τόσα άλλα «γιατί» που έχουν καθηλώσει το αγαπημένο μας Κιλκίς σε μια καθυστέρηση που μας αδικεί όλους.

Σήμερα υπόσχομαι ότι η υποψηφιότητά μου δεν έρχεται να ικανοποιήσει ένα άχρηστο «εγώ», αλλά να επιβεβαιώσει την επιθυμία μου να συνεχίσω να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μου, το Κιλκίς.”

Σχολιάστε