My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Συνεχίζουν δυο σχολεία του Κιλκίς

Παραμένουν στο χορό των καταλήψεων δυο σχολεία του Κιλκίς και σήμερα Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, μια μέρα μετά τις εκλογές των καθηγητών και το αναγκαστικό κλείσιμο όλων των σχολείων.

katalipsi-sxoleiouΠρόκειται για το 1ο Γενικό Λύκειο και το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Κιλκίς, στα οποία οι μαθητές συνεχίζουν τις καταλήψεις τους παρά τη γνωστή παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προς τους κατά τόπους εισαγγελείς να μπλοκάρουν τις καταλήψεις σχολείων.

Στο μεταξύ, λίγες ώρες πριν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη στην Αθήνα κατέβηκε η σελίδα των μαθητικών κινητοποιήσεων στο Facebook. Χθες ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος επιβεβαίωσε ότι ζήτησε από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει αν είναι μαθητική ή όχι η σχετική σελίδα των μαθητών στο facebook. Την ίδια ώρα, όμως, συγκέντρωση διοργανώνεται και στη Θεσσαλονίκη, στη μία το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Το κύμα αντίδρασης των μαθητών έχει ως αιχμή το Νέο Λύκειο, που μετατρέπει τα σχολεία σε εξεταστικά κέντρα με εξαντλητικά ωράρια, όπως τονίζουν οι μαθητές, αλλά και τις ελλείψεις σε καθηγητές και τις συγχωνεύσεις σχολείων.

 

Σχολιάστε