My Twitter Feed

20 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΑΕΙ: Με συγκίνηση η τελετή ορκωμοσίας -

Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Νέα νίκη ΣΥΡΙΖΑ, 3η η ΔΑΚΕ -

Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

“Αγώνας με περισσότερο ζήλο” -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Μηνύματα για τη γενοκτονία Ποντίων -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Εικόνες λεηλασίας στα λουτρά -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Καταδίκη συμπεριφορών σε κάλπη -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Μόνο η Ειρήνη στη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ -

Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Όλο το πρόγραμμα των Πολυκαστρινών -

Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Συνεργασία Κιλκίς – Στρώμνιτσας

Μέσω του διασυνοριακού προγράμματος Interreg, οι συνεργαζόμενοι δήμοι Κιλκίς και Στρώμνιτσας, καθώς και η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς έχουν ενισχυθεί με λειτουργικές υποδομές, συνολικού προϋπολογισμού 944.000 ευρώ, που αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

STROMNITSA_1Τα πιο σημαντικά έργα που υλοποιούνται στο Κιλκίς είναι, η αναβάθμιση τμήματος του φυσιολατρικού- ιστορικού – πολιτιστικού μονοπατιού στο λόφο Αγίου Γεωργίου από το Σπήλαιο έως το Δημοτικό Θέατρο, με σημειακές παρεμβάσεις στο τελευταίο και στο Θερινό Σινεμά, ενώ στη Στρώμνιτσα είναι η συντήρηση – αποκατάσταση του κάστρου του Τσάρου.

Στο μεταξύ, διαμορφώνονται και προτάσεις που αφορούν τις τουριστικές διαδρομές, το φυσιολατρικό τουρισμό στην περιοχή της Δοϊράνης και των Μουριών, την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος (αρχαιολογικοί χώροι Στρώμνιτσας, Π. Γυναικοκάστρου, Παλατιανού, Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς), τον ιαματικό τουρισμό στην Πικρολίμνη, το θρησκευτικό τουρισμό με σημεία εστίασης τον Άγιο Γεώργιο και τους Δεκαπέντε Μάρτυρες της Στρώμνιτσας και τέλος τις πολιτιστικές ανταλλαγές.

STROMNITSA_2Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, η προγραμματισμένη συνάντηση του δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Σισμανίδη, με πολυμελή αντιπροσωπεία του Δήμου Στρώμνιτσας.

Ο κ. Σισμανίδης υπογράμμισε ιδιαίτερα τους φιλικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο περιοχές, οι οποίοι  έχουν μετεξελιχθεί σε σχέσεις αγαστής διασυνοριακής συνεργασίας.

”Οι σχέσεις καλής γειτονίας  αποτελούν το θεμέλιο για την ανάπτυξη της διασυνοριακής κοινωνίας, για την εμβάθυνση και εμπέδωση δεσμών φιλίας. Οι επαφές που έχουμε αναπτύξει με το Δήμο Στρώμνιτσας, μέσα από τις γραμμές του διασυνοριακού προγράμματος  Interreg χτίζουν σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, δημιουργούν κίνητρα για την προώθηση θεματικών συνεργασιών στην τοπική ανάπτυξη, στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, του φυσικού περιβάλλοντος  και έχουν αποδώσει καρπούς”, ανέφερε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κιλκίς ενώ εκθείασε τη σημαντική αποστολή της αυτοδιοίκησης, ως γέφυρας σταθερότητας για την απρόσκοπτη διακίνηση ιδεών, προτάσεων και σημαντικών συνεργασιών και έργων στη συνοριακή ζώνη.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του γειτονικού δήμου μετέφεραν τους χαιρετισμούς του δημάρχου Στρώμνιτσας Zoran Zaev και όλων των παραγόντων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Interreg και προσκάλεσαν το δήμαρχο Κιλκίς να επισκεφθεί τη Στρώμνιτσα, πρόταση η οποία και έγινε αποδεκτή.

Χαιρετισμό στη συνάντηση απηύθυναν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Γιάννης Τσογγίδης, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών Αιμίλιος Νικολαϊδης και ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς Τάσος Αμανατίδης, επί θητείας του οποίου τέθηκε το πλαίσιο της πρώτης διασυνοριακής συνεργασίας μέσω του προγράμματος Interreg για τους δύο Δήμους.

Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, η αντιπροσωπεία του Δήμου Στρώμνιτσας επισκέφθηκε και περιηγήθηκε στους χώρους του αρχαιολογικού μουσείου, του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου και της ανακαινισμένης καπναποθήκη της Αυστροελληνικής.

Σχολιάστε