My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Συνεργασία για ένταξη έργων

Συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα  και με τον Κιλκισιώτη υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά είχε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, σε έκτακτη υπηρεσιακή κάθοδο που πραγματοποίησε στην Αθήνα τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, ενόψει της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ προς το τέλος του μήνα.

Ο δήμαρχος Κιλκίς ενημέρωσε τον κ. Πέτσα για την συμμετοχή του Δήμου Κιλκίς στις έντεκα από τις δεκατρείς στο σύνολο προσκλήσεις του εν λόγω αυτοδιοικητικού προγράμματος και δοθείσας της απόφασης του νέου υπουργού για την καθιέρωση πλαφόν με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια στους ΟΤΑ της χώρας, ζήτησε τη μεταφορά του πρώτου έργου για το οποίο υπάρχει απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ με τον προϋπολογισμό των 25 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να απελευθερωθεί χώρος για την συμπερίληψη όλων των προτάσεων που έχει καταθέσει στο εν λόγω πρόγραμμα ο Δήμος Κιλκίς, ύψους 22,5 εκατ. ευρώ, οι οποίες είναι συμβατές ως προς το τιθέμενο πλαφόν.

Ο κ. Πέτσας εξέτασε θετικά το αίτημα που διατύπωσε ο δήμαρχος Κιλκίς και τόνισε ότι εκτός από το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να αναζητηθούν και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη μεταφορά του συγκεκριμένου έργου όπως το ΥΜΕΠΕΡΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) ή τα ΠΕΠ. Σε κάθε περίπτωση όπως επισημάνθηκε θα επιδιωχθούν οι βέλτιστες λύσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο αν. Υπουργός και για την προτεραιοποίηση των προτάσεων που έχει ήδη καταθέσει ως προς την υλοποίησή τους ο Δήμος Κιλκίς στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής (ΕΥΔΕ) του Υπουργείου.

Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε εποικοδομητική και από τις δύο πλευρές ενώ υπογραμμίστηκε η σημαντική αρωγή του κ. Γεωργαντά στην επίλυση των υποθέσεων που αφορούν το Δήμο Κιλκίς.

Πηγή: Δελτίο τύπου από Δήμο Κιλκίς

Σχολιάστε