My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Συνδέσεις για ευάλωτα νοικοκυριά

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κιλκίς, επεκτείνεται η ρύθμιση για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα, αιτήσεις επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος δημοτών, των οποίων η κύρια κατοικία αποσυνδέθηκε από το δίκτυο παροχής έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020, θα δέχεται ο Δήμος Κιλκίς σε εφαρμογή νέας ευνοϊκής ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία επεκτείνεται κατά οκτώ μήνες ο χρόνος επανασύνδεσης της ηλεκτροδότησης για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Στην κοινή υπουργική απόφαση, που υπογράφεται από τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών, επισημαίνεται ότι δικαιούχοι του εφάπαξ ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης είναι τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος που είχαν αποσυνδεθεί από το δίκτυο έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020, αντί της 30ης Απριλίου 2020 που προέβλεπε η προηγούμενη ΚΥΑ και ότι το σκεπτικό της απόφασης είναι η στήριξη των αδύναμων νοικοκυριών λαμβάνοντας υπόψη και τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας.

Από τις 10 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 28 Ιουνίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο Δημαρχείο Κιλκίς (υπηρεσία Δημοτολογίου- ισόγειο, υπεύθυνος κ. Γεώργιος Θεοδωρίδης, τηλ. επικοινωνίας 23413 52123 κατόπιν ραντεβού) και να καταθέτουν αίτηση τις εργάσιμες ημέρες, από τις 8:00 έως τις 15:00 προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

-φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

-δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων Ε1,των δύο τελευταίων φορολογικών ετών (2018,2019) όλων των μελών του νοικοκυριού
-δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της για το 2018 και το 2019
-εκκαθαριστικό των δύο τελευταίων φορολογικών ετών (2018,2019) όλων των μελών του νοικοκυριού
-ΕΝ.Φ.Ι.Α των δύο τελευταίων φορολογικών ετών (2018,2019) όλων των μελών του νοικοκυριού
-πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
-γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕΠΑ για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει άτομο ή άτομα με αναπηρία 67% και άνω
-βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή κρατικού νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητη για την ζωή του ατόμου που συμπεριλαμβάνεται στη σύνθεση του νοικοκυριού
-οποιοδήποτε δικαιολογητικό που τεκμηριώνει ενδεχόμενες μεταβολές κατά το τελευταίο φορολογικό έτος
– λογαριασμό ΔΕΗ όπου η αποσυνδεδεμένη από ρεύμα οικία να είναι η κύρια κατοικία.

Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.

Τα αιτήματα επανασύνδεσης εξετάζονται από τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης που έχει συσταθεί στο Δήμο και αποτελείται από εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, του ΔΕΔΔΗΕ και του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. Η εν λόγω Επιτροπή αξιολογεί την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων και χορηγεί το ειδικό επίδομα εφόσον η αποσύνδεση αφορά την κύρια κατοικία και ταυτόχρονα ικανοποιούνται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αναφέρονται στην απόφαση υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Σχολιάστε