My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνέντευξη στον ρ/σ Flash

Σημεία συνέντευξης του Γιώργου Φραγγίδη, βουλευτή Κιλκίς, στον ρ/σ Flash 99.4, στην εκπομπή «Άναψε φλας» με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη, την Τρίτη 18 Ιανουαρίου:

Το Κίνημα Αλλαγής συμπαραστέκεται στη σεισμόπληκτη Φλώρινα

Την Παρασκευή επισκεφθήκαμε τη σεισμόπληκτη Φλώρινα ως επικεφαλής κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής μαζί με τον Πάρι Κουκουλόπουλο, μέλος του πολιτικού Συμβουλίου, και μαζί με άλλους συντρόφους από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και τη Νομαρχιακή Επιτροπή. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η έγκυρη ενημέρωση και η έμπρακτη συμπαράσταση στη σεισμόπληκτη Φλώρινα. Είχαμε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο και με τον Αντιπεριφερειάρχη. Είχαμε δει από κοντά και συζητήσει με τους υπεύθυνους και εργαζόμενους στο Κέντρο Πρόνοιας για τα νέα παιδιά, που είναι ορφανά ή έχουν προβλήματα κακοποίησης ή προβλήματα διαβίωσης, δηλαδή είναι φτωχά παιδιά. Γίνεται μία πολύ καλή δουλειά εκεί, αν και υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Εκεί ήταν και το πρώτο κτίριο που είδαμε ότι είχε κάποιες ζημιές. Το ευχάριστο είναι ότι από τις οκτακόσιες αναφορές που είχαν γίνει μέχρι την ημέρα που πήγαμε εμείς, την Παρασκευή, είχαν εξεταστεί οι διακόσιες και κατεδαφιστέα ήταν μόνο δύο κτίρια. Τα υπόλοιπα όλα, ναι μεν είχαν κάποιες ζημιές, αλλά μπορούν να επισκευαστούν γρήγορα και χωρίς πολλά χρήματα, στις περισσότερες περιπτώσεις μιλάμε για δύο με τρεις χιλιάδες ευρώ.

Να αποκατασταθούν οι ζημιές από το σεισμό άμεσα, χωρίς γραφειοκρατία

Είναι χρέος της Πολιτείας να δράσει όσο το δυνατόν συντομότερα, έξω από κάθε γραφειοκρατική διαδικασία. Γιατί η Φλώρινα δεν είχε μόνο το σεισμό, είχε και τριάντα πόντους χιόνι και κάνει πολύ κρύο. Θα πρέπει χωρίς καθυστέρηση να δοθούν τα χρήματα για την επιδιόρθωση των ζημιών σε σπίτια και καταστήματα, που εξάλλου δεν είναι πολύ μεγάλες. Το ευχάριστο είναι πως ο σεισμός προηγήθηκε της χιονόπτωσης, γιατί στην αντίθετη περίπτωση τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα απ’ ό,τι είναι τώρα. Ευτυχώς, δεν είχαμε καμία απώλεια ζωής. Εμείς θεωρήσαμε χρέος μας να είμαστε από την πρώτη στιγμή κοντά στους πολίτες, να είμαστε χρήσιμοι και να παρέμβουμε όπου μπορούμε, ειδικά αν η γραφειοκρατία σταθεί εμπόδιο στην γρήγορη αντιμετώπιση των καταστάσεων.

Αποτυχία της κυβέρνησης τα υψηλά ποσοστά ανεμβολίαστων πολιτών

Η κατάσταση με την πανδημία είναι δύσκολη εδώ και πάρα πολύ καιρό. Τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από το ξέσπασμα της πανδημίας, η επιστήμη έχει αποκτήσει πολύ περισσότερες και πιο έγκυρες πληροφορίες και οι ειδικοί είναι πολύ πιο ακριβείς στις οδηγίες και τις συμβουλές τους. Παρόλα αυτά και ενώ η κυβέρνηση είχε το χρόνο, δεν αντιμετώπισε την όλη κατάσταση σωστά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμα και σήμερα πάρα πολλοί ανεμβολίαστοι πολίτες. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα. Οι ανεμβολίαστοι είναι η πηγή όπου είναι εύκολο να αναπτυχθούν οι μεταλλάξεις όπως η Όμικρον, η οποία έφτασε -όπως ήταν αναμενόμενο – από χώρες όπου το ποσοστό εμβολιασμένων είναι πολύ χαμηλό. Αυτή η πολύ υψηλή μεταδοτικότητα που έχει η μετάλλαξη Όμικρον, δημιούργησε τεράστια προβλήματα. Οι πολίτες των φτωχών χωρών δυστυχώς δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια. Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, από την Άνοιξη ακόμη λέγαμε ότι όλοι οι υγειονομικοί, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο τομέα που έρχονται σε επαφή με ευρύ κοινό, θα πρέπει να εμβολιαστούν. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε το θέμα στο έλεος του Θεού.

Αδικαιολόγητα υψηλή η θνησιμότητα λόγω covid 19 – μεγάλη η πίεση στο ΕΣΥ

Ζούμε καταστάσεις με το εμβόλιο, που δεν τις έχουμε ζήσει χωρίς το εμβόλιο. Έχουμε πολύ περισσότερους θανάτους τώρα απ’ ότι είχαμε πριν. Υπάρχει μία άποψη, που ενδεχομένως μέχρι έναν βαθμό να είναι αληθής, ότι η μετάλλαξη Όμικρον παρουσιάζεται με πιο ελαφρά συμπτώματα, απ’ ότι η Δέλτα ή οι άλλες. Η μεταδοτικότητα όμως είναι τόσο υψηλή, ώστε το ποσοστό αυτών που νοσούν είναι πολύ υψηλό, με αποτέλεσμα να βλέπουμε ακόμα και σήμερα, δυστυχώς, να χάνεται ένα χωριό κάθε μέρα. Χθες πέθαναν 95 συνάνθρωποί μας ενώ ο αριθμός των ασθενούντων στις ΜΕΘ αυξάνεται. Όλο αυτό οδηγεί σε μεγάλη πίεση του ΕΣΥ, το οποίο τα δύο τελευταία χρόνια έχει επωμιστεί και το μεγαλύτερο βάρος στην αντιμετώπισης της πανδημίας. Και βέβαια, όταν ζορίζεται πάρα πολύ το ΕΣΥ, υπάρχει και ο κίνδυνος να καταρρεύσει.

Κοινωνικό απόστημα που πρέπει να σπάσει οι γυναικοκτονίες και κάθε μορφή βίας

Δυστυχώς τα φαινόμενα σεξουαλικής, σωματικής, λεκτικής, ψυχολογικής βίας είναι καθημερινά. Ζούμε καταστάσεις, όπως γυναικοκτονίες, τον τελευταίο χρόνο που είναι πάρα πολλές. Είναι ένα απόστημα που πρέπει να σπάσει. Και πρέπει οι θεσμοί και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, να υπερασπίζονται ενεργά και να εγγυώνται την αξιοπρέπεια του κάθε πολίτη και πόσο μάλλον των γυναικών. Δυστυχώς, είναι μία κατάσταση που τη βλέπουμε συχνά και δεν χρειάζεται τα κόμματα να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις με τοξικότητα και διχασμό. Πρέπει όλοι μαζί να συμβάλουμε ούτως ώστε τέτοια φαινόμενα να μην παρατηρούνται ή τουλάχιστον να ελαχιστοποιηθούν, γιατί είναι φαινόμενα τα οποία προσβάλλουν την κοινωνία μας και προσβάλλουν και την αξιοπρέπειά μας.

Τον δρόμο τον είχε δείξει η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, η οποία ήταν ευαίσθητη σε τέτοια ζητήματα και πρωτοπόρος και στις τοποθετήσεις της και στις εκδηλώσεις που είχε αναλάβει ευθύνη να πραγματοποιήσει.

Σχολιάστε