My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στη TV

Σε συνέντευξή του στο ΑΡΤ ΤV, ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης, αναφέρθηκε σε θέματα όπως η ακρίβεια, οι εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής, η λειτουργία των κομμάτων και η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης στην εκπομπή «Χωρίς χρώμα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη:

Το κύμα της ακρίβειας πλήττει τους πολίτες και η κυβέρνηση αδρανεί

Οι τιμές σε βασικά αγαθά όπως το ψωμί και το γάλα έχουν αυξηθεί. Το ίδιο ισχύει και για το πετρέλαιο και το ρεύμα. Το μηνιαίο κόστος διαβίωσης του πολίτη από το καλοκαίρι και μετά έχει ανέβει κατά 18% – 20%. Ο πολίτης χρειάζεται 50 ευρώ παραπάνω κάθε μήνα για τη διαβίωσή του. Δυστυχώς, ο ΦΠΑ σε προϊόντα πρώτης ανάγκης παραμένει στο 13% και στο 24% και δεν παραδειγματιζόμαστε από χώρες όπως οι σκανδιναβικές ή η Γαλλία που το έχουν κατεβάσει στο 5%. Η ακρίβεια είναι μεγάλη και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό. Δίνει μόνο την εξήγηση ότι για τη γενική άνοδο των τιμών ευθύνεται η αύξηση των τιμών της ενέργειας. Δεν έχουμε όμως μόνο αύξηση στην ενέργεια, έχουμε και στο φόρο κατανάλωσης και παντού. Σε λίγο θα έρθουν και τα τέλη κυκλοφορίας, η εφορία και ένα σωρό άλλα που έχει να αντιμετωπίσει ο Έλληνας πολίτης.

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η συμμετοχή των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής

Περιμέναμε μια μεγάλη προσέλευση του κόσμου στις κάλπες, καθώς όλη αυτήν την περίοδο που γινόταν η συζήτηση γύρω από την εκλογή αρχηγού του Κινήματος Αλλαγής βλέπαμε ένα τεράστιο ενδιαφέρον από τους πολίτες, όχι μόνο εκείνους που ανήκουν στο κόμμα μας αλλά τους δημοκρατικούς πολίτες γενικά, τους φίλους, ακόμα και τους υποστηρικτές άλλων κομμάτων. Δεν περιμέναμε όμως τέτοιου βαθμού προσέλευση. Ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το 2017. Προσωπικά, εκτιμούσα ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι πρώτος με 30%-32%, ο Γιώργος Παπανδρέου δεύτερος με 28%-29% και τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με περίπου 25%. Στα άλλα δύο έπεσα μέσα αλλά το 37% του Νίκου Ανδρουλάκη δεν το περίμενα, όπως δεν περίμενα και τις 270.000 πολιτών που ψήφισαν την Κυριακή.

Η διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού του Κινήματος Αλλαγής εγγυάται την εξωστρέφεια και τη δημοκρατική λειτουργία του

Αυτή η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, για μας δείχνει ότι ο αγώνας που δίνουμε συνολικά και η εκλογή νέου προέδρου, έχουν ουσιαστική σημασία για τα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας και για το πώς πρέπει να λειτουργούν τα κόμματα. Σημαίνει υποχρέωση και εγγύηση για μεγάλες αλλαγές. Αυτό έδειξαν η διαδικασία και το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής. Όταν ο πολίτης επιλέγει να συμμετέχει σε μια διαδικασία εκλογής αρχηγού κόμματος, ασκεί το μέγιστο δημοκρατικό του δικαίωμα. Έτσι οφείλουν να λειτουργούν τα κόμματα, με αρχές, χωρίς κλειστά κυκλώματα, με σεβασμό στις μειοψηφίες. Τότε ενισχύουν τη δημοκρατία. Ο κόσμος που ήρθε να ψηφίσει την Κυριακή, έδωσε μία κατεύθυνση, ότι για να λειτουργήσουν τα κόμματα με τρόπο ωφέλιμο για την κοινωνία πρέπει να προέρχονται από αυτήν, να είναι κόμματα της βάσης. Εμείς αυτό επιδιώκουμε να είναι το κόμμα μας. Στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού και της ηθικής, δεν είναι σωστό μέλη και φίλοι άλλων κομμάτων να πηγαίνουν να ψηφίσουν εκμεταλλευόμενοι μια τέτοια ανοιχτή διαδικασία κόμματος για την εκλογή αρχηγού.

Ανάρμοστη η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με διακύβευμα την υγεία των πολιτών

Είναι λυπηρό ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας να γίνεται αντικείμενο αντιπαράθεσης ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα. Είναι ανάρμοστη αυτή η κοκορομαχία χωρίς περιεχόμενο που γίνεται μέσα στη Βουλή και μεταφέρεται τώρα και στην τηλεόραση, για θέματα που αφορούν το μέγιστο αγαθό του ανθρώπου, την υγεία, την ίδια του τη ζωή. Δυστυχώς, η πραγματικότητα και τα γεγονότα δεν μπορούν να αγνοηθούν. Από 1η Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ αυξήθηκαν κατά 70%. Για τον ιατρικό κόσμο, αυτό είναι ένα μεγάλο και δυσβάσταχτο βάρος για να σηκώσουν. Έχουμε περίπου διακόσιους ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε θάλαμο, αναμένοντας να εισαχθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η περίθαλψη που παρέχεται σε έναν θάλαμο να ανταποκριθεί στο επίπεδο της ανάγκης ενός ασθενούς που χρειάζεται νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Λάθος η επιβολή προστίμου σε ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο οικογενειακός γιατρός, όλοι οι γιατροί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, οι ιατρικοί σύλλογοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έπρεπε να είχαν ενεργοποιηθεί στην πληροφόρηση του κόσμου. Δυστυχώς, αυτό δεν έγινε. Έτσι, σήμερα κυριαρχεί η παραπληροφόρηση και έχουμε μεγάλα ποσοστά ανεμβολίαστων. Είμαστε στο 67% περίπου πλήρως εμβολιασμένων πολιτών. Έπρεπε να είχε γίνει καλύτερη προσπάθεια και πιο νωρίς. Οι εμβολιασμοί έπρεπε να γίνουν υποχρεωτικοί σε ορισμένες ομάδες, όπως είναι οι υγειονομικοί ή οι άνω των 60. Όταν όμως πρόκειται για ανθρώπους που είναι συνταξιούχοι, ανθρώπους που δυσκολεύονται να βγάλουν τον μήνα, δε μπορούμε να βάζουμε τιμωρία με διοικητικό πρόστιμο για να τους αναγκάσουμε να εμβολιαστούν. Υπάρχουν άλλοι τρόποι, που ενδεχομένως να είναι πιο αποδοτικοί. Θα μπορούσαμε να δώσουμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους κίνητρο να πάνε να εμβολιαστούν, αν για παράδειγμα τους λέγαμε ότι για πέντε, έξι ή περισσότερους μήνες δεν θα πληρώνουν συμμετοχή στα φάρμακα. Πρέπει, λοιπόν, να προσέχουμε τι λέμε και τι αποφασίζουμε και να βοηθήσουμε όλοι μαζί να βγούμε από αυτή τη δύσκολη περίοδο. Γιατί, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, αντί να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα θα θρηνήσουμε την απώλεια κι άλλων χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Μπορείτε να κατεβάσετε το βίντεο της συνέντευξης στον σύνδεσμο:
https://we.tl/t-LMfBAhmyIt

Σχολιάστε