My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Όχι συγκάλυψη των υποκλοπών” -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Φτάνει πια ο εμπαιγμός στην Υγεία -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Διμέτωπη επίθεση Κουτσούμπα -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Περιοδεία Κ. Αρβανίτη στο νομό μας -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Καλά που έχουμε και τα κρασιά μας! -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

“Η ΕΕ να στηρίξει τους αγρότες” -

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Από το Κιλκίς στο Μίτσιγκαν -

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο -

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς

Διευρυμένη συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΛΚΙΣ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 8 μμ, στα νέα γραφεία του,επί της Κ. Γαβριηλίδη 8 – 2ος όροφος (Απέναντι από το Cinema ΑΣΤΡΟΝ).

Στη συνέλευση θα συζητηθούν οι πολιτικές εξελίξεις και ο σχεδιασμός δράσεων εν όψη Δ.Ε.Θ., καθώς και της τρέχουσας περιόδου. Θα παραστεί το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κανταράς.

Σχόλια
5 Σχόλια to “Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς”
 1. Ο/Η Χίτης λέει:

  Αν η τουαλέτα δεν είναι πάνω από 30.000 ευρώ δεν έρχομαι!!! ΖΗΤΩ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

 2. Ο/Η Kostas λέει:

  Ταγματαλήτες και Χίτες

  …Τα Τάγματα (Ασφαλείας) όχι μόνο δεν ήταν μέρος της Αντίστασης, αλλά συνεργάζονταν με τους Γερμανούς για την εξολόθρευση των παρτιζάνων, αλλά μόνο των ΕΛΑΣιτών παρτιζάνων. Εμπλέκονταν επίσης σε γενικευμένες τρομοκρατικές επιθέσεις σε χωριά που θεωρούνταν συμπαθούντα στην Αντίσταση. Μετά το τέλος του πολέμου τα μέλη των Ταγμάτων απορροφήθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις και στις δυνάμεις ασφαλείας και γενικότερα στον δημόσιο τομέα, ενώ αργότερα χρησιμοποιήθηκαν εκτεταμένα ως βασανιστές στα στρατόπεδα της Γιάρου και της Μακρόνησου. Τα Τάγματα Ασφαλείας λειτουργούσαν κυρίως στην περιφέρεια, ενώ στην Αθήνα ο Ράλλης οργάνωσε τα Τάγματα Ευζώνων (Λόχοι της Βασιλικής Φρουράς) που λειτουργούσαν επιπλέον και σε συνεργασία με την βασική παραστρατιωτική οργάνωση Χ, μια οργάνωση που χρηματοδοτούνταν αδρά από τους Βρετανούς, και που δεν είχε ενεργή συμμετοχή στην Αντίσταση (ούτε όμως και συστηματική συνεργασία με τους Γερμανούς) και που ο μοναδικός της σκοπός ήταν να διασφαλίσει την επιστροφή του βασιλιά όταν θα τέλειωνε ο πόλεμος. Η Χ ήταν μια διαβόητη τρομοκρατική οργάνωση, που διενεργούσε μια ανελέητη και σκληρή δίωξη όλων των μη μοναρχικών και ειδικότερα της Αριστεράς…

  …Η Χ ήταν μόνο μια από τις διαβόητες παραστρατιωτικές φρουρές που ξεπήδησαν στην Αθήνα την άνοιξη του 1943, οργανωμένες και καθοδηγούμενες από την κυβέρνηση δοσίλογων του Ράλλη. Αυτές οι οργανώσεις – η ένοπλη μηχανοκίνητη ομάδα που ανήκε στην Αστυνομική Ασφάλεια που διοικούσε ο Νίκος Μπουραντάς (με αθλητικά κράνη και όχι πηλήκια) η Χ του Γρίβα και η συμμορία του Μαντούβαλου στο Πειραιά – όλες λειτουργούσαν με ένα παράδοξο σύστημα συμμαχιών που μπορεί να εξηγηθεί μόνο με την κομμουνιστοφοβία που προσανατόλιζε την Βρετανική παρουσία και επέμβαση στην Ελλάδα: αυτές οι οργανώσεις συνεργάζονταν ταυτόχρονα με τους Γερμανούς και τους Βρετανούς, έτσι ώστε όταν οι Γερμανοί αποχώρησαν από την Ελλάδα ήταν έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν από την προσωρινή κυβέρνηση που έστησε το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

  μετάφραση αποσπάσματος από το βιβλίο της Νένης Πανουργιά (σελ 58-59)
  “Επικίνδυνοι πολίτες – η ελληνική αριστερά και ο τρόμος του κράτους”, Νέα Υόρκη, 2009

 3. Ο/Η Χίτης λέει:

  “Η Χ ήταν μια διαβόητη οργάνωση, που διενεργούσε μια ανελέητη και σκληρή δίωξη της Αριστεράς”…ΣΥΝΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ, για τους συμμορίτες και τον συμμοριτοπόλεμο γραψε κάτι….7.000 νεκροί από τις συμμορίες του ΠΑΠαρη Βελουχιώτη στο Κιλκίς.

 4. Ο/Η Kostas λέει:

  Δοσιλογοι και γερμανοτσολιαδες:
  Μια τρομοκρατική οργάνωση

  Σ’ αυτό το σημείο συμφωνούν όλοι οι ιστορικοί. Η “Χ” έγινε γνωστή ως όργανο των πιο αντιδραστικών πολιτικών κύκλων και διέπρεψε σε δολοφονικές μεθόδους κατά των κομμουνιστών (με την πιο διασταλμένη έννοια του όρου).
  Τρεις μόλις μέρες μετά την απελευθέρωση, μια ομάδα “Χιτών” πυροβόλησε στα τυφλά, πάνω σε μια διαδήλωση και δολοφόνησε 7 πολίτες. “Οι συγκρούσεις των εξοπλισμένων από τους Αγγλους πια δεξιών ομάδων (χθεσινών συνεργατών των Γερμανών) και ειδικά της “Χ”, γίνονται καθημερινό φαινόμενο στην Αθήνα. Στις 15/11/1944, μια διαδήλωση με αίτημα την τιμωρία των προδοτών και την εκκαθάριση του κρατικού μηχανισμού από τους συνεργάτες του κατακτητή, χτυπήθηκε στην πλατεία Ομονοίας από “Χίτες”. Αποτέλεσμα 7 νεκροί και πολλοί τραυματίες.” (Περικλή Ροδάκη, “Δεκέμβρης 1944”, εκδόσεις “Επικαιρότητα”, Αθήνα 1984)
  Η κυβέρνηση Παπανδρέου και οι Αγγλοι, ενώ στα λόγια παραδέχονται την ανάγκη να αφοπλιστεί η “Χ”, τη θεωρούν χρυσή εφεδρεία και την προστατεύουν: “Πώς γίνεται ώστε παρά τις δηλώσεις του κ. Κατσώτα, ότι θα διαλυθούν οι θρασύτατες συμμορίες των ενόπλων εγκληματιών της “Χ”, αυτές δεν διαλύονται, αλλά αντίθετα εξοπλίζονται περισσότερο;” αναρωτιέται ο Κώστας Καραγιώργης στις 22/11/1944, από τις στήλες του “Ριζοσπάστη”. Την απάντηση θα την πάρει δέκα μέρες αργότερα. Η “Χ” θα ενταχθεί στον “εθνικό σχεδιασμό” των Δεκεμβριανών, και θα αποτελέσει την κύρια παραστρατιωτική δολοφονική και εκβιαστική οργάνωση στην περίοδο της τρομοκρατίας μετά τη Βάρκιζα.
  Η θλιβερή αυτή οργάνωση δεν θα μας απασχολούσε σήμερα, αν το όνομα του Γρίβα δεν είχε “ξεπλυθεί”, εξαιτίας της ανάμειξής του στο Κυπριακό. Πατώντας σ’ αυτό το “ξέπλυμα” και ποντάροντας στη συλλογική αμνησία που προκάλεσε το μετεμφυλιακό κράτος και η δικτατορία, οι νοσταλγοί της “Χ” κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους. Δεν είναι μόνο οι υπέργηροι δοσίλογοι, που θέλουν να διηγούνται παραμύθια στα εγγόνια τους. Από κοντά και οι εναπομείναντες χουντοβασιλικοί, ο φέρελπις Ελλην Λεπέν Μάκης Βορίδης, και επικεφαλής ο απαραίτητος Γιώργος Καρατζαφέρης. Η ιστορία ξαναγράφεται. Αυτή τη φορά, με τα πόδια.

  Η άγνωστη “Χ”

  Μια οργάνωση, για την οποία πολλά έχουν λεχθεί από την εποχή της Κατοχής, με την επωνυμία “Χ”. Αυτή η οργάνωση, που έγινε αργότερα γνωστή σαν όργανο “αμέσου δράσεως” της μοναρχικής Δεξιάς, κάτω από την ηγεσία του συνταγματάρχη Γρίβα, έχει ισχυρισθεί ότι ήταν αντιστασιακό κίνημα κατά την Κατοχή. Αν ο ισχυρισμός αυτός αλήθευε, θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν η μοναδική οργάνωση της Δεξιάς που δρούσε στην Αθήνα. Στην πραγματικότητα, όμως, το όνομά της ήταν άγνωστο, ακόμα και λίγο πριν φύγουν οι Γερμανοί. Αλλά και τότε, πάλι, το όνομα αυτό δεν σήμαινε τίποτα, που να είχε σχέση με Αντίσταση. Μόνο στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια απόκτησε μια ορισμένη σημασία: την απαίσια σημασία μιας Κου Κλουξ Κλαν. Κι αυτή επομένως η οργάνωση δεν έχει θέση σ’ αυτή την παρουσίαση (των αντιστασιακών οργανώσεων).

  Κρις Γούντχαουζ
  (“Το μήλο της έριδος”, εκδόσεις “Εξάντας”, Αθήνα 1976)

 5. Ο/Η Χίτης λέει:

  Η τρομοκρατια δια της σφαγης στη Μακεδονια συνεχιζεται χωρις προηγουμενο. Σφαγη η ομηρια χιλιαδων αθωων πολιτων. Εδω οπως ειπαμε συνεργαζοντο οι Ελληνες κομμουνιστες με στους Σλαβοκομμουνιστες. Ελεος δεν χωρουσε σ΄αυτους, για οποιοδηποτε Ελληνα. Μετα τις σφαγες του Κιλκις, Αρναιας, επακολουθησαν αναλογες σε ολες τις πολεις, κωμοπολεις και χωρια της Μακεδονιας-Θρακης. (σελ 119)
  Σαν υπευθυνοι του παιδομαζωματος χρησιμοποιηθηκαν απο την ηγεσια του ΚΚΕ αφοσιωμενα στελεχη του κομματος, ακριτα κι αναλγητα στη συμφορα. Προεδρος αυτης της περιβοητης επιτροπης διοριστηκε ο Πέτρος Κοκκαλης και γραμματεας ο γ. Μανουκας. (σελ 50).
  Απ τους πρωτους μηνες κιολας της Κατοχης οι εβραιοι τεθηκαν σαν στοχος των ΕΑΜΟΣΛΑΥΩΝ, γιατι αφ΄ενος ησαν αντιθετοι προς καθε αυτονομηση της Μακεδονιας-Θρακης και αφ΄ετερου πιστευαν στην Ελληνικη εθνικη ιδεα και στην αλιθινη εννοια της δημοκρατιας. (σελ 48) ΧΟΝΡΟΚΟΥΚΗΣ – ΓΚΡΕΜΙΖΩ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ

Σχολιάστε