My Twitter Feed

27 Ιανουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Για εκσυγχρονισμό της ύδρευσης -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Απαξίωση της Ειδικής Αγωγής -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Εργασίες στη γέφυρα του Αξιού -

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Η επίσκεψη Κουτσούμπα στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Με Κ. Αρβανίτη η πίτα του ΣΥΡΙΖΑ -

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Πάϊκο: Προβλήματα από βροχοπτώσεις -

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, 2023

Με φωτοβολταϊκά τώρα η ΔΕΥΑΚ -

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, 2023

Παγκόσμια πρωτιά για τη Doppler! -

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, 2023

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με ΑΔΕΔΥ Κιλκίς

Την Τρίτη 31 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, με επικεφαλής τη βουλευτή Ειρήνη Αγαθοπούλου, με εκπροσώπους της Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Κιλκίς.

Σχεδόν όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το τι μέλει γενέσθαι αλλά και αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα προβλήματα του κάθε τομέα. Κοινό θέμα αναφοράς ήταν η τροπολογία στο νόμο που αφορά το επίδομα παραμεθορίου που σκοπό έχει την εξαίρεση του τμήματος του νομού Κιλκίς και άλλων νομών της Ελλάδος.

Η πόλη του Κιλκίς πληροί το κριτήριο της απόστασης των είκοσι (20) χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Π.Γ.Δ.Μ. Η εγκύκλιος όμως αναφέρεται σε πόλεις και χωριά και όχι σε Νομούς ή Δήμους και ζητά από τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να ιεραρχήσουν τις προτεινόμενες περιοχές, ως προς την αναγκαιότητα χορήγησης του επιδόματος.

Η κατάργηση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μέτρο δικαιότερης μισθολογικής πολιτικής, θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και θα επιφέρει άμεσα αρνητικότατες συνέπειες και στην τοπική αγορά.

Αναλυτικά συζητήθηκε και το πρόβλημα με το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας το οποίο με βάση την νέα νομοθεσία και τον τρόπο που έχει διατυπωθεί αφήνει τεχνητά εκτός του επιδόματος σχεδόν το σύνολο των δικαιούχων των ΟΤΑ γιατί ζητάει ο υπάλληλος να απασχολείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με καθήκον που δικαιολογεί την χορήγηση του. Άρα εάν ένας υπάλληλος για μια μέρα δεν απασχοληθεί με καθήκον που δικαιολογεί  την χορήγηση του ο υπάλληλος δεν δικαιούται το επίδομα για όλο τον μήνα.

Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση με τον πρόεδρο εργαζομένων του Νοσοκομείου Γουμένισσας για τα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου αλλά και σχετικά με τα σχέδια του υπουργείου υγεία για τις αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη της χώρας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Κιλκίς ανάφερε ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν θα γίνουν συγχωνεύσεις σε σχολεία στο ν. Κιλκίς και ότι το πρόβλημα της κάλυψης θέσεων αφορά λανθασμένη διαχείριση του ενεργού εκπαιδευτικού προσωπικού και ότι εάν υπήρχε αξιοκρατία και έλεγχος στις αποσπάσεις, προσλήψεις και μεταθέσεις τα δεδομένα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Η βουλευτής Ειρήνη Αγαθοπούλου από πλευράς της τόνισε ότι η σημερινή συγκυβέρνηση έχει πρόθεση να κάνει περαιτέρω περικοπές στους βασικούς πυλώνες του κοινωνικού κράτους (παιδεία, υγεία κτλ). Σήμερα ο δημόσιος τομέας με τις πολιτικές και τις μεθοδεύσεις των τελευταίων 3 χρόνων πλέον δεν λειτουργεί, με βασική αιτία ότι τόσα χρόνια τον είχαν μετατρέψει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε ένα πελατειακό κράτος προς εξυπηρέτηση των ψηφοθηρικών αναγκών τους.
Τονίσθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σύμμαχος σε κάθε δίκαιο αίτημα και ζητήθηκε η συχνότερη αμφίδρομη επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των συνδικαλιστικών φορέων και του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς ζήτησε και χαρακτήρισε θετικό και ότι συμβαίνει πρώτη φορά αντιπροσωπία κόμματος με επικεφαλής βουλευτή του νομού να επιδιώκει να συναντηθεί μαζί τους.

Δελτίο τύπου απ` τον ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς

Σχολιάστε