My Twitter Feed

20 Οκτώβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ένα το νέο κρούσμα του 24ώρου -

Δευτέρα, 19 Οκτώβριος, 2020

25 εκ. για έργα ύδρευσης σε Κιλκίς -

Δευτέρα, 19 Οκτώβριος, 2020

Κιλτίδης: Ευτράπελα με τ`αρδευτικά -

Δευτέρα, 19 Οκτώβριος, 2020

Θύμα κλοπής ο Χρ. Γκουντενούδης -

Δευτέρα, 19 Οκτώβριος, 2020

Πρεμιέρα στις νίκες για το ΓΑΣΚ -

Δευτέρα, 19 Οκτώβριος, 2020

Νέα κρούσματα από τη «συρροή» -

Κυριακή, 18 Οκτώβριος, 2020

Πρόχειρος χειρισμός κρουσμάτων -

Παρασκευή, 16 Οκτώβριος, 2020

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 16 Οκτώβριος, 2020

Συνάντηση με τους δημάρχους

«Συναντήσεις εργασίας με τους δημάρχους Κιλκίς και Παιονίας «για τα μεγάλα ζητήματα του νομού και των συμπολιτών μας», πραγματοποίησε στις 8 Οκτωβρίου ο πρώην βουλευτής Κώστας Κιλτίδης, σε συνέχεια των προτάσεών του για τους υδάτινους πόρους και το οδικό δίκτυο του Ν. Κιλκίς.

Για το Δήμο Κιλκίς, ο κ. Κιλτίδης πρότεινε την ιεράρχηση στόχων αξιοποίησης υδάτινων πόρων και δημιουργίας οδικών υποδομών:

  • Το φράγμα Μεταξοχωρίου και το συνοδό αρδευτικό δίκτυο (με εφαρμοστική μελέτη από δεκαετίας), οι υδατοδεξαμενές του Μπέλλες και των Κρουσίων επιβάλλεται ως συνέχεια παλαιοτέρων προσπαθειών και μελετών που έγιναν.
  • Ο οδικός άξονας της ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου – Σερρών, η διέξοδος από τα Κρούσια και η διαπλάτυνση του άξονα Γουμένισσας – Κιλκίς είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Για το Δήμο Παιονίας υπενθύμισε την ολοκλήρωση της εθνικής οδού, τμήμα Αγ. Αθανασίου – Πολυκάστρου, την σύνδεση Ευρωπού – Γουμένισσας και δεύτερη γέφυρα στον Αξιό ως προτεραιότητες ανάγκης.

Για τους υδάτινους πόρους επεσήμανε ότι προέχει η υποστήριξη των αρδευτικών:

1ο) Γουμένισσας (Δωρικού)

2ο) Αρτζάν – Αματόβου (Σελεμλή)

3ο) Οριστικής επίλυσης των προβλημάτων ύδρευσης του Δήμου, που επί δεκαετίες μελετώνται.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Κιλτίδης τονίζει:

«Η χώρα βγαίνει από μια δεκαετία πτώχευσης και απραξίας. Η συγκυρία και της πανδημίας με τους υποστηρικτικούς οικονομικούς πόρους που έχουν αποφασισθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνιστούν κομβική ευκαιρία υλοποίησης, αυτών που πρέπει και για ότι δικαιούται ο Νομός Κιλκίς. Να ενωθούν οι πολιτικές δυνάμεις, χωρίς τοπικισμούς και λαϊκισμούς και να έρθει το ωφέλιμο αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένη να σκύψει σε χρονίζοντα ζητήματα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε για ότι είμαστε προετοιμασμένοι. Προφανώς και δεν πρέπει να αδικηθούν υποδομές που λείπουν από το νομό και πρέπει αυτονόητα να επέλθει ο σχεδιασμός υλοποίησης τους (Υγειονομικές Μονάδες και Δικαστικό Κτήριο).

Εκτιμώ ότι η ηγεσία της Π.Ε. Κιλκίς επιβάλλεται να τεθεί επικεφαλής αυτών των προσπαθειών ως συντονιστής.

Είμαι σίγουρος ότι η κυβέρνηση που ανορθώνει την χώρα, αναζητά έργα με ωριμότητα και θα πρέπει να συμβάλουμε χωρίς λαϊκισμούς και τοπικισμούς.»

Όσο για το ζήτημα της παραμονής μεταναστών στον νομό, ο κ. Κιλτίδης ζήτησε να αναδειχθεί η ιδιαιτερότητα της γειτνίασης με δρόμους και παράδρομους, που δημιουργούν την αίσθηση της διαφυγής και δημιουργίας φαινομένων « μικρής Ειδομένης».

Επίσης τόνισε την αυτονόητη παρακαταθήκη, με ότι σημαίνει εθνικά αυτό, του νομού με σύνορα από ξηράς, ιδίως σε ζητήματα εκπαίδευσης.

Τέλος επεσήμανε και την όποια αναλογικότητα και ανταποδοτικότητα, εάν παραστεί ανάγκη υποστήριξης μιας εθνικής προσπάθειας.

Πηγή: Δελτίο τύπου Κ. Κιλτίδη

Σχολιάστε