My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση με Καράογλου

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Καράογλου Θεόδωρο είχαν την Πέμπτη 5/7/2012, στελέχη της Δ.Α.Κ.Ε ΟΤΑ Κιλκίς κ. Ηρακλής Χατζηκυριάκος και Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Χαβδούλας, κατά την οποία τον συνεχάρησαν για την καινούρια θέση που έχει αναλάβει ως Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, ενώ συζήτησαν μαζί του σειρά θεμάτων, καθώς και για ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει ο Νομός Κιλκίς.

Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στον επανακαθορισμό των γεωγραφικών ορίων που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών στις παραμεθόριες περιοχές μετά τη συνένωση πολλών δήμων λόγω «Καλλικράτη». Σημειώνεται ότι με απόφαση της γενικής γραμματέως του υπουργείου κ. Ευστ. Μπεργελέ, συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή από υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να αποτυπωθούν οι αλλαγές στον διοικητικό χάρτη μετά τον «Καλλικράτη», αλλά και να μελετηθεί το ισχύον ειδικό καθεστώς κινήτρων οικονομικών και άλλων.
Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν άδειες, η αυξημένη μοριοδότηση στις προσλήψεις λόγω εντοπιότητας και στις μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, που ίσχυαν εφόσον παρέμεναν στις παραμεθόριες περιοχές επί μία δεκαετία. Οι υπάλληλοι που μετατάσσονται, για παράδειγμα, στις παραμεθόριες περιοχές απολαμβάνουν ειδικές παροχές, όπως είναι το ειδικό επίδομα παραμεθορίου, στεγαστικά δάνεια με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, ενώ τα έξοδα μεταφοράς της οικοσκευής καλύπτονται από το κράτος.
Σήμερα, ως παραμεθόριες περιοχές θεωρούνται οι νομοί: Ξάνθης, Ροδόπης, Εβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων, Κυκλάδων. Πέλλας, Σερρών, Δράμας, Φλώρινας, Κιλκίς και Καστοριάς. Στις παραμεθόριες περιοχές συγκαταλέγονται ακόμη ορισμένες περιοχές των νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας.
H επιτροπή θα διατυπώσει προτάσεις για τον ορθολογικότερο επαναπροσδιορισμό των κινήτρων στις περιοχές αυτές.
Στο τέλος της φιλικής συζήτησης που είχαν μαζί του, οι δύο εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ έλαβαν την υπόσχεση ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος.
Σε δηλώσεις τους τόνισαν: “Εκ μέρους της Δ.Α.Κ.Ε. τον ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές του”.

Δελτίο τύπου του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας, Ηρακλή Χατζηκυριάκου

Σχολιάστε