My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση για την ισότητα

Στις 17 Οκτωβρίου 2019, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής για την Ισότητα των Φύλων και την Ενίσχυση των Γυναικών του Κοινοβουλίου του κρατιδίου της Ρηνανίας – Παλατινάτου με την διακομματική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων, στην οποία η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς κ. Ειρήνη Αγαθοπούλου είναι Α’ Αντιπρόεδρος.

Η κ. Αγαθοπούλου αναφέρθηκε στους Δείκτες Ισότητας Φύλων της Ε.Ε., που σύμφωνα με την τελευταία έκδοση τους η πρόοδος τόσο στην Ε.Ε. όσο και στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα μικρή. Επίσης, έθεσε το θέμα της αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού και της ενσωμάτωσης των πληθυσμών αυτών, καθώς και τις μεγάλες ευθύνες που φέρουν τα κράτη – μέλη της Ε.Ε στην διαχείριση του ζητήματος. Τέλος, ζήτησε από την γερμανική αντιπροσωπεία να ενημερώσει την Επιτροπή για την λειτουργία και τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Ισότητας, Οικογένειας, Νεολαίας και Γήρατος της Γερμανικής Κυβέρνησης με σκοπό την διερεύνηση της εφαρμογής του ίδιου μοντέλου και στην χώρα μας.

Οι δυο αντιπροσωπείες δεσμεύτηκαν για την περαιτέρω συνεργασία τους καθώς και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα ισότητας, έμφυλων διακρίσεων και δικαιωμάτων.

Δελτίο τύπου από Ειρ. Αγαθοπούλου

Σχολιάστε