My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Συνάντηση για την Αγροτοδιατροφική

Συνάντηση εργασίας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων του γεωργοδιατροφικού τομέα, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και του Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κώστα Κιλτίδη.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι η ανάδειξη των γεωργοδιατροφικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Περιφέρειας για την ανάδειξη της ταυτότητας και της ποιότητας των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα.

Η συνάντηση θα επικεντρωθεί σε δυο άξονες:

1. Την επιτακτική ανάγκη για την ταυτοποίηση των γεωργοδιατροφικών προϊόντων σε επίπεδο νομού ή Περιφέρειας, που συγκεντρώνουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, για τη σύνταξη φακέλου και την υποβολή αίτησης καταχώρισης ονομασίας στο κοινοτικό μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης (ΠΟΠ), Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ) και Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων (ΕΠΙΠ).

2. Την επιβεβλημένη καταχώριση των προϊόντων με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά υψηλής προστιθέμενης αξίας, που έχουν αναφορά ιστορικότητας, παράδοσης και διατροφικού πολιτισμού της Μακεδονίας.

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ανάδειξη των γεωργοδιατροφικών προϊόντων με άλλες δράσεις της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης θα παρουσιαστούν σε ειδική ημερίδα στο πλαίσιο της Detrop Boutique (22 – 24 Φεβρουαρίου 2020).

Σχολιάστε