My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση για τα ζώα συντροφιάς

Ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση με αντικείμενο τη διαχείριση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και των αδέσποτων ζώων προγραμματίζει ο Δήμος Κιλκίς για την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και ώρα 12:000 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου.

Παρόντες στη συνάντηση θα είναι ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γεώργιος Μπαλάσκας ενώ έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εμπλεκόμενοι με το θέμα φορείς (Φιλοζωικός Σύλλογος, Κυνηγετικός Σύλλογος, Αιγοπροβατοτροφικός Σύλλογος, Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος) καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα γίνει καταγραφή των προτάσεων, παρατηρήσεων, επισημάνσεων που θα κατατεθούν από τους συμμετέχοντες και το κοινό, με στόχο τη σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται στη διαχείριση τόσο των δεσποζόμενων όσο και των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Θα τεθούν επίσης οι βάσεις σχετικά με την κατάρτιση σχεδίου δράσης ελέγχου του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Παράλληλα θα αναλυθούν ζητήματα που αφορούν την τήρηση των κανόνων ευζωίας των ζώων (κτηνιατρικές εξετάσεις, ετήσιος αντιλυσσικός εμβολιασμός των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, υποχρέωση των ιδιοκτητών για την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων τους και τη μετέπειτα δήλωση αυτών στο αντίστοιχο μητρώο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς του Δήμου, βάσει της υπάρχουσας νομοθεσίας, Ν.4039/2012).

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις συστάσεις για τη στείρωση κυρίως σκύλων και γατών και την προώθηση των φροντιζόμενων ζώων προς υιοθεσία με τη συνεργασία όλων.

Επίσης, θα διευκρινισθούν οι ενέργειες που απαιτούνται για κοινές δράσεις ως προς τον έλεγχο των ανεπιθύμητων γεννήσεων και την ανεξέλεγκτη εγκατάλειψη δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, καθώς αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης των αδέσποτων.

Η φροντίδα των δεσποζόμενων και των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελεί δείγμα πολιτισμού μιας οργανωμένης κοινωνίας, με αποτύπωση στην υγεία και ασφάλεια των δημοτών.

Ο Δήμος Κιλκίς θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης, εναρμονιζόμενος με το υπάρχον νομικό πλαίσιο.

Σχολιάστε