My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Συμφωνία: Οι πρώτες δηλώσεις

tsiprasΤην επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα (ή «agreekment», όπως ανέφερε χαριτολογώντας) στη Σύνοδο Κορυφής, μετά από 17 ώρες διαβουλεύσεων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου.

Όπως ανέφερε ο Τουσκ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στην έναρξη διαπραγματεύσεων για τη χάραξη ενός νέου προγράμματος για την Ελλάδα, ενώ τόνισε πως για να προχωρήσει η συμφωνία αυτή θα πρέπει να ψηφιστεί από αρκετά κοινοβούλια, μεταξύ των οποίων και το ελληνικό.

Σημείωσε πάντως ότι με τη συμφωνία αυτή αποφεύγονται οι αρνητικές οικονομικές, κοινωνικές και κοινωνικές συνέπειες μίας ρήξης.

Παίρνοντας το λόγο, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έκανε λόγο για μία «επίπονη συμφωνία», εστιάζοντας στο ζήτημα της ενίσχυσης της ανάπτυξης στην Ελλάδα, με το πρόγραμμα ύψους 35 δις ευρώ για τον σκοπό αυτό που θα εφαρμοστεί στη χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε πως στη συμφωνία περιλαμβάνεται η ίδρυση ενός ταμείου στο οποίο θα μεταφερθούν ελληνικά περιουσιακά στοιχεία (δεν ανέφερε τι αξίας) προκειμένου να μειωθεί το χρέος και να χρηματοδοτηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Όπως εξήγησε ο Ντάισελμπλουμ, η κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να περάσει από τη Βουλή μέχρι την Τετάρτη όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα, προκειμένου κατόπιν να περάσει και από τα άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια η έγκριση της συμφωνίας.
Ως μία δύσκολη συμφωνία χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Ελλάδας κι Ευρώπης, τονίζοντας ότι καταλήξαμε σε αυτή για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Ο Αλ. Τσίπρας

«Δώσαμε μια σκληρή μάχη και μέχρι τέλους παλέψαμε προκειμένου να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Μία συμφωνία για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε», συνέχισε. «Πήραμε δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να αποτρέψουμε ακραία σενάρια. Η συμφωνία είναι δύσκολη αλλά βρεθήκαμε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις και σκληρά διλήμματα, ακραίες επιδιώξεις από ακραίους συντηρητικούς κύκλους στην Ε.Ε.. Αποτρέψαμε την επιδίωξη για μεταφορά της δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό, αποτρέψαμε το σχέδιο της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας και την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Το σχέδιο αυτό είχε σχεδιαστεί στην εντέλεια. Καταφέραμε να κερδίσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους και μία βέβαια χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Τα όποια βάρη θα κατανεμηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός.

Τέλος υποσχέθηκε ότι όσο σκληρά η ελληνική κυβέρνηση πάλεψε για να πετύχει ότι καλύτερο στο εξωτερικό επίπεδο, τόσο θα συνεχίσει να παλεύει εσωτερικά για το τέλος των ολιγαρχιών και των καταστάσεων που μας έφεραν ως εδώ.

Πηγές koytipandoras.gr – tvxs.gr

Σχολιάστε