My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Συμμετοχή ΚΚΕ σε συγκεντρώσεις

Για τα συμμετοχή του ΚΚΕ στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις στο Κιλκίς, η ΤΕ Κιλκίς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ χαιρετίζει τις σημερινές εντυπωσιακές συγκεντρώσεις που προετοίμασαν και διοργάνωσαν δεκάδες εργατικά σωματεία και φορείς σε όλη την Ελλάδα, όπως και στο Κιλκίς, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης της υγείας από την πανδημία, παρά την προσπάθεια Κυβέρνησης και εργοδοσίας να βάλουν στο γύψο το κίνημα και τις διεκδικήσεις του λαού, προετοιμάζοντας τον να δεχτεί κι άλλα αντιλαϊκά μέτρα την «επόμενη μέρα».

Αντιπροσωπεία της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, παραβρέθηκε το πρωί της Πρωτομαγιάς στη συμβολική συγκέντρωση που διοργάνωσαν εργατικά σωματεία και σύλλογοι στο Κιλκίς και κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας, Γιάννης Φαχουρίδης και Τάσος Βασιλακάκης.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στο Κιλκίς πραγματοποίησαν 3 συμβολικές εκδηλώσεις στο Παλιό Αγιονέρι, στη Νέα Σάντα και στο Καμπάνη, όπου αναρτήθηκαν πανό με το σύνθημα: «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα. Επίκαιρο όσο ποτέ» και κατατέθηκαν λουλούδια όπου υπήρχαν μνημεία της Εθνικής Αντίστασης.

Στο Παλιό Αγιονέρι πραγματοποιήθηκε και ομιλία, από το Γραμματέα της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, Κώστα Σιδηρόπουλο.

Στην ομιλία του εκτός από τις διεκδικήσεις του ΚΚΕ για την υγεία του λαού και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, ανέδειξε το γεγονός ότι η πανδημία έκανε πιο φανερό από ποτέ ότι ο καπιταλισμός σαπίζει και πεθαίνει και δεν μπορεί να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή παρά την αλματώδη ανάπτυξη της επιστήμης. Ότι τα πραγματικά παράσιτα που βάζουν εμπόδιο στην εξέλιξη της κοινωνίας είναι οι ίδιοι οι καπιταλιστές που καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι και ότι χωρίς τους εργαζόμενους «γρανάζι δεν γυρνά».

Ο Κ. Σιδηρόπουλος εξήγησε πως αποδείχτηκε στην πράξη όλες αυτές τις εβδομάδες το ψέμα ότι χωρίς τους καπιταλιστές δεν μπορούν να ζήσουν οι εργαζόμενοι και ότι η παραγωγή και η ανάπτυξη στηρίζεται στους ίδιους τους εργαζόμενους. «Η πανδημία απέδειξε σε ακόμα περισσότερα μάτια», όπως είπε, «πως το σύστημα της εκμετάλλευσης δεν εξανθρωπίζεται. Ακόμα και στις πιο “αναπτυγμένες” καπιταλιστικές χώρες τα συστήματα υγείας δεν κατάφεραν να προστατέψουν τη ζωή των ανθρώπων».

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορεί η βαρβαρότητα να είναι το μέλλον μας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να προετοιμαστούν από σήμερα κιόλας για την επόμενη μέρα, με το δυνάμωμα της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Έχουμε πληρώσει ήδη πολλά! Έχουμε πληρώσει τη 10ετή κρίση του συστήματος της εκμετάλλευσης με αμέτρητες θυσίες. Δεν θα πληρώσουμε ξανά. Η 1η Μάη και οι αγώνες όλων των λαών του κόσμου αποδεικνύει ότι δεν είναι παντοδύναμο, ότι δεν είναι ανίκητοι μπροστά στην οργανωμένη δύναμη του λαού!»

Δελτίο τύπου από ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ

Σχολιάστε