My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ και σε Ημέρα Γυναίκας

Η δημοτική παράταξη “Συμμετέχω – Ο Δήμος στα χέρια του Πολίτη”, εξέδωσε για την Ημέρα της Γυναίκας την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Σαν σήμερα, 8 Μαρτίου του 1857, στις κλωστοϋφαντουργίες της Ν. Υόρκης, οι γυναίκες εργάτριες διαδηλώνουν και απεργούν διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες δουλειάς και λιγότερες ώρες εργασίας. Η απεργία αυτή ήταν μια από τις σημαντικότερες στιγμές του εργατικού κινήματος διεθνώς, αφού έβαζε στην πρώτη γραμμή τα ζητήματα κατά της εκμετάλλευσης, κατά των φυλετικών διακρίσεων και κατά της ανισοτιμίας ανδρών και γυναικών.

Ενάμιση αιώνα μετά, πόσο επίκαιρες είναι οι διεκδικήσεις εκείνης της εποχής; Έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε την ουσιαστική ισότητα των φύλων; Μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της ισότητας των φύλων στην πράξη και στην καθημερινότητα των πολιτών;

Η δική μας απάντηση είναι ότι οι Περιφέρειες και οι Δήμοι οφείλουν να συμβάλλουν σημαντικά στη δημιουργία μιας δημοκρατικής και ανοιχτής κοινωνίας, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες υπέρ της ισότητας των φύλων, τόσο στους τομείς φροντίδας της αρμοδιότητάς τους, στην πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας, των κοινωνικών υπηρεσιών και της πρόνοιας. Το Συμβούλιο των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών στην προώθηση της ισότητας των φύλων κατάρτισε την “Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες” ώστε αυτές να αναλάβουν δημόσιο δέσμευση υπέρ της αρχής της της έμφυλης ισότητας και να εφαρμόσουν συγκεκριμένες πολιτικές που περιλαμβάνονται στη Χάρτα.

Εμείς πιστεύουμε πως εν έτει 2019 είναι ώρα και ο Δήμος Κιλκίς να υπογράψει τη Χάρτα και να εφαρμόσει πολιτικές, που προωθούν τα θέματα ισότητας των φύλων, τόσο στο πεδίο της βελτίωσης και επέκτασης των δημοτικών δομών και παροχών (π.χ. Διεύρυνση ωραρίου των δημοτικών παιδικών σταθμών) όσο και στο πεδίο της επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και των εργαζομένων (π.χ. Σεμινάρια στους δημοτικούς εργαζόμενους και εργαζόμενες για την ένταξη της διάστασης του φύλου στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των πολιτικών των Δήμων). Η επιτυχία του εγχειρήματος αυτού θα έρθει μόνο μέσα από την ενεργοποίηση των θεσμικών δημοτικών οργάνων (Δημοτική Επιτροπή Ισότητας κλπ) και τη διοργάνωση ανοιχτών διαβουλεύσεων με γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις και άλλους φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Η ισότητα των φύλων δεν είναι είναι γυναικείο ζήτημα! Η εφαρμογή πολιτικών ισότητας είναι θέμα Δημοκρατίας και Προόδου! Αξίες, με τις οποίες ο συνδυασμός “Συμμετέχω – Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του Πολίτη” δεσμεύεται να πορευτεί τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά.

Δημήτριος Αγαθόπουλος, Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Σχολιάστε