My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Συμμετέχω” στο Γηροκομείο

Κλιμάκιο του συνδυασμού “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του πολίτη” αποτελούμενο από την Αγγελίδου Ειρήνη, τον Γεώργιο Νότα, την Λένα Αναστασιάδου και τον επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Αγαθόπουλο, επισκέφθηκε το Γηροκομείο Κιλκίς.

Η γενικά καλή εικόνα που αντικρίζει κανείς μπαίνοντας στο Γηροκομείο είναι εμφανής, όπως και η καλοσυνάτη υποδοχή που μας επιφύλαξε η Διεύθυνση και  το προσωπικό. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον τρόπο λειτουργίας του Γηροκομείου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ένα από τα βασικά του προβλήματα είναι η μεγάλη λίστα αναμονής λόγω του περιορισμένου αριθμού που μπορεί να εξυπηρετήσει. Οι σαράντα ωφελούμενοι σήμερα στις εγκαταστάσεις αυτού του μεγέθους του Γηροκομείου είναι υπερβολικός αριθμός και εξ αυτού προκύπτει και η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των εργασιών του νέου Γηροκομείου στις παρυφές της πόλης του Κιλκίς. Οι φορείς του νομού μας, πρωτίστως ο Δήμος Κιλκίς, πρέπει να πιέσουν προκειμένου το έργο να τελειώσει όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Δεύτερο ζήτημα που έθεσε η διεύθυνση του Γηροκομείου είναι η θεσμική διασύνδεση των φορέων υγείας και πρόνοιας υπό την αιγίδα ενιαίου φορέα, που κατά την γνώμη τους θα πρέπει να είναι το Υπουργείο Υγείας. Ο διαχωρισμός αρμοδιοτήτων μεταξύ των Υπουργείων Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας δυσχεραίνει τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων.

Τέλος εκεί που ακουμπάει ο Δήμος Κιλκίς το Γηροκομείο της πόλης είναι η επαφή του μέσω του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”. Η πολύ καλή συνεργασία των δύο φορέων δίνει και τα πολύ καλά αποτελέσματα για τους ωφελούμενους του ιδρύματος. Διαπιστώσαμε επίσης την αξιόλογη προσφορά των νέων πτυχιούχων εργαζόμενων μέσω  προγραμμάτων κοινωνικής ωφέλειας και την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών τους.

Στα λογικά αυτά αιτήματα της Διεύθυνσης του Γηροκομείου ο συνδυασμός μας “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ”  θα είναι αρωγός.

Δημήτριος Αγαθόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Σχολιάστε