My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Αποχαιρετισμός στον Χρήστο Ζιώγα

Η τοπική κοινωνία του Κιλκίς αποχαιρέτησε με ιδιαίτερη συγκίνηση για το τελευταίο του ταξίδι τον Χρήστο Ζιώγα, ένα εκλεκτό τέκνο και μεγάλο δωρητή αυτού του τόπου.

Ο εκλιπών, πολιτικός μηχανικός εν ζωή, προέβη σε δωρεές μεταξύ άλλων προς τη Μητρόπολη, το Νοσοκομείο και το δήμο, καθώς και σε πολιτιστικούς συλλόγους.

Σε συλλυπητήρια δήλωσή του, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης αναφέρει:

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ τον Χρήστο Ζιώγα, έναν γνήσιο ευπατρίδη, έναν μεγάλο ευεργέτη που κουβαλούσε πάντα μέσα στην ψυχή του το Κιλκίς και δεν άφηνε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη για να χαρίσει απλόχερα και με ταπεινοφροσύνη την αγάπη του στον τόπο του και στους ανθρώπους.

Ο Χρήστος Ζιώγας υπήρξε ένα σημαντικό κεφάλαιο της ίδιας της ιστορίας της πόλης μας στα χρόνια του μεσοπολέμου. Ένας άριστος μαθητής που από το Κιλκίς έκανε το όνειρό του πραγματικότητα ταξιδεύοντας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να τελειοποιήσει τις σπουδές ως πολιτικός μηχανικός. Ένας λαμπρός επιστήμονας που διέπρεψε στον τομέα των κατασκευαστικών έργων συνδέοντας το όνομά του με σύγχρονα θαύματα της μηχανικής όπως το Ολυμπιακό Στάδιο και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που κοσμούν τις υποδομές της χώρας μας. Ένας εξαίρετος οικογενειάρχης, ένας ευλαβής άνθρωπος,στυλοβάτης της Εκκλησίας και της Τέχνης.

Γενναιόδωρος στον τόπο όπου μεγάλωσε, με πλήθος ευεργεσιών στην Μητρόπολη Κιλκίς, στο Γενικό Νοσοκομείο, σε Πολιτιστικούς Συλλόγους, παραχώρησε στο Δήμο Κιλκίς πριν από λίγους μήνες την πατρική του κατοικία. Ηθικό χρέος όλων μας στη μνήμη του είναι να κινηθούμε δραστήρια για την αξιοποίηση της πολύτιμης δωρεάς δίπλα στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη για πολιτιστικές λειτουργίες, σεβόμενοι εξάλλου την επιθυμία του.

Η  απώλειά του μας καταθλίβει.

Στην οικογένεια και στους οικείους του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια και τους εύχομαι την εξ ύψους παρηγορία.”

Σχολιάστε