My Twitter Feed

12 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μένουμε στα ίδια υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022

Πιστώσεις για νέους γεωργούς -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Πλημμυρίδα κόσμου για την Ελ. Βιτάλη -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Νεκρός 23χρονος από συμπλοκή -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

OMNES: Επιδότηση για Ουκρανούς -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

“Πλήττεται η Δημοκρατία μας” -

Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2022

Παντού σαρώνει πάλι ο κορονοϊός! -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γ. Γεωργαντάς -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Συλλαλητήριο για ασφαλιστικό

Από ΠΑΜΕ και Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς.

Συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό πραγματοποίησαν στην πόλη του Κιλκίς οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ μαζί με το Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς, χθες Μ. Τρίτη το απόγευμα.

pameΟι συγκεντρωμένοι με συνθήματα όπως «μέσα στης Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία έχει μόνο φτώχεια, πολέμους και ανεργία», «μια επιλογή έχει ο λαός, ταξικός αγώνας, όχι συμβιβασμός», «είμαστε σε πόλεμο μην παραδοθείς, έφτασε η ώρα να ξεσηκωθείς», «πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», έκαναν ξεκάθαρο ότι όποτε και να φέρει η κυβέρνηση για ψήφιση το νόμο – έκτρωμα για το Ασφαλιστικό, θα απαντήσουν με γενικό ξεσηκωμό, με 48ωρη απεργία, με συλλαλητήρια οργής και αγώνα.

Την ομιλία εκ μέρους της Γραμματείας Κιλκίς του ΠΑΜΕ έκανε ο Θόδωρος Αθανασιάδης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας.

Ανέφερε από την αρχή ότι «το δίλημμα που μπαίνει είναι καθαρό: Θα αποδεχτούν οι εργαζόμενοι, ο λαός, να φυτοζωούν οι γέροντες με συντάξεις πείνας, οι νεότερες γενιές να μην ελπίζουν καν ότι θα πάρουν σύνταξη και οι σημερινές να παίρνουν ένα επίδομα για τα γεράματα μετά από 40 χρόνια δουλειάς, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση «μπουκώνει» με νέες απαλλαγές και προνόμια το κεφάλαιο; Θα αποδεχτούν τη γενίκευση των πληρωμών στην Υγεία και στα φάρμακα, το πετσόκομμα των ήδη πενιχρών παροχών από τα Ταμεία, την κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης; Θα επιτρέψουν το φαγοπότι που στήνουν τα κοράκια της ιδιωτικής Ασφάλισης;».

Κάλεσε τους εργαζόμενους του νομού να δώσουν απάντηση στη «λυσσασμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να παραπλανήσει, να κάνει τους εργαζόμενους συμμέτοχους στο έγκλημα, να αποφύγει την οργανωμένη καταδίκη των μέτρων της, ακολουθώντας παρελκυστική τακτική, βάζοντας ακόμα και το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς «κολλητά» με τις αργίες του Πάσχα.»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους αγώνες που δόθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, και ιδιαίτερα στην επιτυχημένη απεργία στις 4 Φλεβάρη, σημείωσε ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ όλο αυτό το δίμηνο με εκδηλώσεις, συζητήσεις, εξορμήσεις ενημέρωσης, κινητοποιήσεις συνέβαλλαν στην ανάδειξη του αντιδραστικού χαρακτήρα των μέτρων καθώς και στην αναγκαιότητα οργάνωσης των εργαζομένων για την προετοιμασία της 48ωρης γενικής απεργίας.

Επίσης υπογράμμισε τη στάση του ΠΑΜΕ, του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς και άλλων φορέων του ταξικού κινήματος σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα. Επισήμανε ότι από την αρχή μόνο οι ταξικές δυνάμεις έβαλαν το ζήτημα στην πραγματική του βάση αναδεικνύοντας τις αιτίες του προβλήματος, λέγοντας καθαρά στο λαό ότι είναι ίδια η αιτία – δηλαδή το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί – που από τη μία φτωχαίνουν τον ελληνικό λαό και από την άλλη οδηγούν στον ξεριζωμό άλλους λαούς της Μ.Ανατολής, της Β. Αφρικής και της Αν. Μεσογείου.

Επισήμανε, ακόμα, ότι το ΠΑΜΕ συνεχίζει να εκφράζει πολύμορφα την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, έχοντας ανοιχτό μέτωπο τόσο με τις ΜΚΟ και τους διάφορους «αλληλέγγυους», που βρίσκουν «πάτημα» στην απουσία της κυβέρνησης για να «αλωνίζουν» στους χώρους συγκέντρωσης προσφύγων, όσο και με κάθε ρατσιστική και φασιστική οργάνωση όπως η ΧΑ, η οποία στοχοποιεί τους πρόσφυγες και αθωώνει την κυβέρνηση, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ, άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες όπως η Ρωσία, τα ξεχωριστά συμφέροντα διάφορων μονοπωλιακών ομίλων.

Στο τέλος της ομιλίας του, με το σύνθημα: «Τίποτα δεν αλλάζει αν μένεις θεατής – Όλα ανατρέπονται όταν ξεσηκωθείς» κάλεσε την εργατική τάξη του νομού και τις λαϊκές οικογένειες να δώσουν αγωνιστικό παρόν στον ταξικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Κυριακή 8 Μάη στις 10:30 το πρωί στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς.

Σχολιάστε