My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Συλλαλητήριο αναπήρων για προνοιακά επιδόματα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, στις 5/9/2012, με αφορμή την κατάθεση επίκαιρης επερώτησης με θέμα τον «σφαγιασμό των προνοιακών επιδομάτων», των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι οποίοι συμμετέχουν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ πραγματοποίησε συνάντηση στα γραφεία της Βουλής με δευτεροβάθμια σωματεία ατόμων με αναπηρία. Ένας από τους λόγους για την πραγματοποίηση της συνάντησης αυτής ήταν η τρομερή καθυστέρηση που παρατηρείται τον τελευταίο χρόνο στα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Πολλά άτομα με σοβαρά χρόνια προβλήματα, στο μέτρο που αργούν να κριθούν από τα ΚΕΠΑ , αντιμετωπίζουν πέρα από το οικονομικό και ζωτικά προβλήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε εκτεταμένος διάλογος και για λοιπά χρόνια προβλήματα, όπως για παράδειγμα ή επαγγελματική αποκατάσταση, η διατήρηση της κρατικής προνοιακής φροντίδας, καθώς και ζητήματα που αφορούν στην κατάρτιση και εκπαίδευση των ΑμεΑ. Η σχετική επίκαιρη επερώτηση συζητήθηκε στη βουλή την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη. Όλη η συζήτηση στη βουλή υπάρχει στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#f474ffce-53d0-40e8-be90-2c3c92bd1e67

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη στις 14/9 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Θεσσαλονίκης με πρωτοβάθμια σωματεία  και εισηγητή τον Δημήτρη Στρατούλη, αρμόδιο για ζητήματα απασχόλησης και πρόνοιας. Παρούσα ήταν και η βουλευτής Θεσσαλονίκης Χαραλαμπίδου Δέσποινα, καθώς ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης  Τ. Μυταφίδης. Κατόπιν διεξοδικού διαλόγου, αποφασίστηκε ομόφωνα όλα τα σωματεία, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, που είναι μέλη της ΕΣΑΜΕΑ να συμμετάσχουν μαζικά στις 27/9 στις 11:00 στην  πλατεία Ομονοίας στο παναναπηρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τα άτομα με αναπηρία και τους φορείς τους να  συσπειρωθούν και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, προκειμένου  να περιφρουρήσουν τα αναφαίρετα δικαιώματά τους και ταυτόχρονα να διεκδικήσουν  μια ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών πρόνοιας.

Σχολιάστε