My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Συγκίνηση για εκδημία Εμμανουήλ

*Συλλυπητήρια από Γ. Γεωργαντά, Στ. Καλαφάτη, Απ. Τζιτζικώστα, Γ. Φραγγίδη, Α. Βεργίδη, Δ. Κυριακίδη, Κ. Κιλτίδη, Στ. Αναγνωστόπουλο, ΕΒΕ, ΔΕΕΠ ΝΔ, ΤΕ ΚΚΕ και φορείς.

Πριν από λίγο, σήμερα Δευτέρα 1η Μαρτίου, έφυγε από τη ζωή ο μητροπολίτης Κιλκίς Εμμανουήλ, μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη στο Κέντρο Αποκατάστασης που νοσηλευόταν.

Ο εκλιπών είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης στις 28 Ιανουαρίου και εξήλθε την περασμένη Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, αντιμετωπίζοντας χρόνια προβλήματα υγείας.

Ανακοίνωση της Μητρόπολης Κιλκίς

Σε ανακοίνωσή της, που υπογράφει ως τοποτηρητής ο μητροπολίτης Γουμένισσας κ. Δημήτριος, η Μητρόπολη Κιλκίς αναφέρει τα εξής:

“Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Πολυανῆς καί Κιλκισίου μέ θλίψη καί συντριβή ἀναγγέλλει τήν πρός Κύριον ἐκδημία τοῦ μακαριστοῦ Ποιμενάρχου της Μητροπολίτου κυροῦ Ἐμμανουήλ. Αἰτία τοῦ θανάτου δέν ἦταν ὁ covid-19, ὅπως ἀπέδειξαν τά τέσσερα μοριακά τέστ πού ἔκανε ἀλλά ἡ ἀνακοπή τῆς καρδιᾶς. Ἡ κηδεία τοῦ ἐκλιπόντος Ποιμενάρχου θά τελεσθεῖ τήν Τετάρτη 3 Μαρτίου, στίς 11 π.μ., στό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος Κιλκίς μέ περιορισμένο ἀριθμό συμμετοχῆς ἐξαιτίας τῶν γενικῶν περιοριστικῶν μέτρων. Ὁ ἐνταφιασμός του θά γίνει στήν Ἱερά Μονή Ἁγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς δίπλα στόν προκάτοχό του μακαριστό Κιλκισίου Ἀποστόλο.

Παρακαλοῦμε τόν ἱερό Κλῆρο καί σύμψυχο τό λαό τοῦ Κιλκίς καί ὅλης τῆς Μητροπόλεως νά ἀποδώσουν μέ σεβασμό καί ἀγάπη τό χρέος τῆς προσευχῆς καί τῶν δεήσεων ὑπέρ ἀναπαύσεως τοῦ διατελέσαντος Πατέρα καί Ποιμενάρχου κυροῦ Ἐμμανουήλ.

Βιογραφικό

Ο μητροπολίτης κυρός Εμμανουήλ (Σιγάλας), ο θάνατος του οποίου προκαλεί βαθιά συγκίνηση και πένθος στη τοπική μας κοινωνία, γεννήθηκε στην Ερμούπολη Σύρου (με καταγωγή από την Αμοργό) το 1953.

Στην Ερμούπολη παρακολούθησε τα εγκύκλια μαθήματα (δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο) και εισήχθη στην Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. απ’ όπου αποφοίτησε το 1976 με τον βαθμό 7,9 (λίαν καλώς) για να συνεχίσει τις σπουδές του σε Μεταπτυχιακό τμήμα της ίδιας Σχολής.

Το 1977 διορίσθηκε καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση και το 1980 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος στη Θήρα. Xειροθετήθηκε αρχιμανδρίτης και διορίστηκε ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Θήρας από τον Μάρτιο του 1980, ενώ συγχρόνως έλαβε οργανική θέση καθηγητή στο Γυμνάσιο Αμοργού.

Στην ως άνω Μητρόπολη παρέμεινε μέχρι τον Αύγουστο του 1983 και από 1ης Σεπτεμβρίου 1983 μετατέθηκε ως ιεροκήρυκας στη Μητρόπολη Θηβών και τοποθετήθηκε ως καθηγητής στο Γυμνάσιο της πόλης των Θεσπιών.

Το 1986 προήχθη στην θέση του Διευθυντή του Γυμνασίου Θεσπιών και το 1992 τοποθετήθηκε διευθυντής του Γενικού Λυκείου Θεσπιών, όπου και υπηρέτησε έως την εκλογή του ως Μητροπολίτη.

Διακόνησε δίπλα στον νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ως ιεροκήρυκας, κατηχητής επί 25ετίαν και επί ενα έτος πλησίον του Μητροπολίτη Θηβών κ. Γεωργίου. Υπηρέτησε τον λειτουργικό, ιεροκηρυκτικό, κατηχητικό και εκπαιδευτικό χώρο επί 30 συναπτά έτη.

Στις 12 Οκτωβρίου 2009 εκλέχθηκε Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ χειροτονήθηκε επίσκοπος στον Ιερό Ναό του Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών, στις 17 Οκτωβρίου 2009. Την 11η Νοεμβρίου 2009 ενθρονίστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την κοίμηση του Ποιμενάρχη μας, του Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ. Ο Ιεράρχης, χαρακτηρίστηκε για την αγάπη του για τον τόπο μας, τη σημαντική κοινωνική προσφορά του, το πλούσιο έργο του σε πνευματικό επίπεδο.

Συνεργαστήκαμε στενά, για την στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, ιδίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο λόγοι του, θα μείνουν για πάντα χαραγμένοι στις ψυχές μας.

Αιωνία του η μνήμη.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης

Είναι απώλεια για την Εκκλησία της Ελλάδας και την Μακεδονίας μας η εκδημία του Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ. Ο μακαριστός Ιεράρχης διακρίθηκε για την προσήλωσή του στον θεσμό της Εκκλησίας τον οποίο διακόνησε εξ΄όλης καρδίας.

Στη διακονία του αυτή διακρίθηκε για την αγάπη και την προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο ιδιαιτέρως κατά την ανθρωπιστική κρίση της μετανάστευσης των τελευταίων χρόνων. Συνεργάσθηκε με αρμονία με τις πολιτικές και διοικητικές αρχές και αποτέλεσε παράδειγμα αυθεντικού εκκλησιαστικού ανδρός προς μίμηση.

Ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

Σήμερα, το Κιλκίς, η Κεντρική Μακεδονία και η Εκκλησία της Ελλάδας θρηνεί την απώλεια του Μητροπολίτη Εμμανουήλ. Ο σεβαστός ιεράρχης αφήνει πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη προσφοράς στο συνάνθρωπο. Εργάστηκε με δυναμισμό και συνέπεια, σε μια πορεία ζωής γεμάτη προσφορά και αγάπη.

Ο εκλιπών είχε πολυετές εκπαιδευτικό, ιεραποστολικό και κατηχητικό έργο, ενώ ως Ποιμενάρχης του Κιλκίς επί 12 χρόνια αποδείχτηκε άξιος και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πνευματική, κοινωνική και θρησκευτική ζωή του τόπου και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Θα παραμείνει για πάντα στη μνήμη μας για την υπεύθυνη στάση του και τον μετρημένο λόγο του, για την άριστη συνεργασία του, την εργατικότητα και το δυναμισμό του.

Ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης

Με βαθιά οδύνη αποχαιρετούμε τον Μακαριστό Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ.

Έναν πραγματικό κήρυκα του λόγου του Θεού.

Στην καθημερινότητα του είχε πάντοτε ως πρώτη του σκέψη τους συνανθρώπους του, μέλημα του ήταν πάντα μια καλύτερη κοινωνία με λιγότερες αδικίες και περισσότερη ανθρωπιά.

θα τον θυμόμαστε πάντοτε πλάι στους ανθρώπους, με διάθεση προσφοράς από κάθε θέση που υπηρέτησε, είτε ως καθηγητής , είτε ως δραστήριος ποιμένας, είτε ως ακούραστος εργάτης της Ορθοδοξίας.

Το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο υπήρξε το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, που μετουσίωσε την προσφορά της εκκλησίας σε πράξη αγάπης, τόσο με τα συσσίτια προς τους συμπολίτες μας που οργανώθηκαν με τη φροντίδα του ,αλλά και με οποιαδήποτε μορφή βοήθειας που παρείχε απλόχερα σε όποιον την είχε ανάγκη.

Τα θερμά μου συλλυπητήριά  στους οικείους του.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης

Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη πληροφορήθηκα την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ.

Ποιμενάρχης με τεράστιο και πολύπλευρο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο, μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, κέρδισε το σεβασμό και την αγάπη του ποιμνίου του.

Με το ξεχωριστό του έργο, θα αποτελεί πάντα ένα παράδειγμα πεφωτισμένου ιεράρχη, κατέχοντας ιδιαίτερη θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του.

Ήταν ένας δυναμικός και βαθυστόχαστος Μητροπολίτης, με τον οποίο πάντα είχαμε αγαστή και στενή συνεργασία για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τους οικείους του, τους συνεργάτες του, καθώς και στο ποίμνιό του που με απέραντη αγάπη και αφοσίωση διακόνησε επί σειρά ετών.

Αιωνία του η μνήμη.

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης

Διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλων των πολιτών του Δήμου Κιλκίς θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά συντριβή μου για την αδόκητη εκδημία του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ.

Η πνευματική ζωή του τόπου μας γίνεται σήμερα φτωχότερη καθώς χάνουμε έναν δραστήριο, έναν ακούραστο καθοδηγητή που στάθηκε αστείρευτη πηγή πνευματικών δωρεών παραδίδοντάς τες με πνεύμα καλοθυμίας προς όλους μας.

Κατά τη δωδεκαετή Ποιμαντορία του ο Μακαριστός υπηρέτησε την Μητρόπολή μας και το ορθόδοξο εκκλησίασμα των πιστών με αφοσίωση στο Λόγο του Θεού και με έργα πίστης και αγάπης προς τον ελάχιστο αδελφό, υποστηρίζοντας και διακονώντας τους αδύναμους συνανθρώπους μας. Αφήνει πίσω του πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Θα θυμόμαστε πάντα με αγάπη τη σεβάσμια μορφή του.

Η ψυχή του ας αναπαυθεί εν ειρήνη.

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος 

Με μεγάλη συγκίνηση και θλίψη πληροφορήθηκα σήμερα την κοίμηση του
Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου, Εμμανουήλ.

Με σπουδαίο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο μας ο Μακαριστός Ιεράρχης, θα αποτελεί για όλους μας παράδειγμα πεφωτισμένου ιεράρχη και θα κατέχει ιδιαίτερη θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Ελλάδος, στο
ποίμνιό του και στους οικείους του.

Ο Κώστας Κιλτίδης

Δυστυχώς η μακροχρόνια μάχη με τα προβλήματα υγείας δεν στάθηκε δυνατόν να είναι νικηφόρα για τον Μητροπολίτη μας.

Κατέβαλε προσπάθειες σε μια δύσκολη περίοδο για την Πατρίδα μας και το Νομό μας και αφήνει πίσω του δημιουργίες ιδιαίτερες, όπως αυτή της Ιεράς Μονής ΑΓ. Νεκταρίου Κιλκίς.

Ας αναπαυθεί στην αγκαλιά του Πανάγαθου που αγάπησε και ας έχει καλό παράδεισο.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς

Ο Διοικητής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ καθώς και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την Ιερά Μητρόπολη Κιλκίς, την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τους οικείους του.

Ο Μακαριστός Ιεράρχης, με μεγάλο ποιμαντικό, πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, υπήρξε φίλος και συμπαραστάτης του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς . Ας είναι η μνήμη του αιώνια.

Το Επιμελητήριο Κιλκίς

Η ξαφνική είδηση της κοιμήσεως του Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ, προκάλεσε σε όλους μας απέραντη θλίψη.

Επί μία δωδεκαετία υπήρξε ένας άοκνος εργάτης της Εκκλησίας μας, δυναμικός ποιμενάρχης της Μητρόπολης που λειτουργούσε προς όφελος όλων των πιστών της ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά και όσων ανθρώπων είχαν ανάγκη από την στοργική του παρουσία.

Η πολυδιάστατη διαδρομή του συνδέθηκε με πλούσιο κοινωνικό, πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο, κερδίζοντας επάξια το σεβασμό και την αγάπη όλων των πιστών.

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την Ιεραρχία της Εκκλησίας, τους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και τους συγγενείς του.

Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αισθήματα αγάπης και σεβασμού.

Η Αναπτυξιακή Κιλκίς (ΑΝΚΙ)

Συντετριμμένο το χριστεπώνυμο πλήθος του Κιλκίς θρηνεί και πενθεί για τη μεγάλη απώλεια του σεβαστού Μητροπολίτη της, Εμμανουήλ.

Πρότυπο Ιεράρχη ο εκδημών, υπήρξε μία ξεχωριστή εκκλησιαστική φυσιογνωμία, με μεγάλο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο, το οποίο θα αποτελεί πάντοτε παράδειγμα ενός πεφωτισμένου Ιεράρχη και παρακαταθήκη για όλους.

Διακόνησε με υποδειγματικό τρόπο κλήρο και λαό, με τον πάντα μεστό και ανθρώπινο λόγο του, που άγγιζε τις καρδιές και τις ψυχές όλων των ανθρώπων.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους στενούς του συνεργάτες, κληρικούς και λαϊκούς, σε όλο τον ιερό κλήρο του Κιλκίς, στην Ιεραρχία της Ελλάδας και σε όλους τους πιστούς.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Η ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ

Η είδηση της Κοίμησης του Μακαριστού μας Μητροπολίτoυ Kυρού ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ μας γεμίζει θλίψη.

Σήμερα χάσαμε τον Πνευματικό μας Πατέρα, τον Επίσκοπο, o oποίος υπηρέτησε το ποίμνιό του με ταπεινότητα και αγάπη.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης με το φιλανθρωπικό του έργο, το διαρκές ενδιαφέρον του για το μέλλον του τόπου μας, θα αποτελεί για πάντα ένα φωτεινό παράδειγμα πεφωτισμένου ιεράρχη. Tο έργο Toυ αυτό ας αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο, που διανύει η Πατρίδα μας.

Και όπως μας λέει η ψυχή μας και η πίστη μας στο θέλημα του Θεού, ”Ουκ απέθανε, αλλά καθεύδει”.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό και η μνήμη του θα πλημμυρίζει τις ψυχές όλων μας.

Εκφράζoυμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην τοπική μας Εκκλησία – Κλήρο και Λαό – καθώς και στην Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τον θάνατο του Μητροπολίτη Κιλκίς, στην οικογένεια του και τους οικείους του.

O Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς

Με αισθήματα βαθύτατης θλίψης και συγκινήσης εκφράζω εκ μέρους των φαρμακοποιών του Κιλκίς την απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ.

Ο αείμνηστος Μητροπολίτης μας υπήρξε πρότυπο Ιεράρχου, το έργο του υπήρξε πολύπλευρο και πολυδιάστατο. Σεμνός και φιλάνθρωπος, μια εξαίρετη

προσωπικότητα, πάνω από όλα κέρδισε το σεβασμό και την αγάπη του ποιμνίου του, που τον σεβόταν και τον υπεραγαπούσε.

Προσευχόμαστε για καλό παράδεισο και θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Τμήμα Κιλκίς

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι Εθελοντές του Περιφεριακού Τμήματος ΕΕΣ Κιλκίς εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για την εκδημία του μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ.

Καλό παράδεισο.

Η ΕΠΣ Κιλκίς

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ της ΕΠΣ Κιλκίς στο άκουσμα της είδησης της απώλειας του μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, νιώσαμε την ανάγκη να εκφράσουμε την βαθιά μας θλίψη για τον άνθρωπο, ποι μενάρχη , καθοδηγητή , που όποτε βρίσκονταν κοντά μας ανταποκρινόμενος στην κάθε μας πρόσκληση , μας νουθετούσε άλλοτε αυστηρός, άλλοτε μειλί χιος, αλλά πάντοτε με σοφία και αγάπη. Το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του θα βρίσκεται αποτυπωμένο για πάντα στην συνείδηση των πιστών.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά της συλλυπητήρια προς την εκκλησιαστική Ιεραρχία, προς τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και προς τους συγγενείς για την εκδημία του μακαριστού ποιμενάρχη Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ, ο οποίος επιτέλεσε σπουδαίο φιλανθρωπικό, κοινωνικό και ποιμαντορικό έργο στην περιοχή της μητροπόλεώς του.

Βάσει της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλκίς, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς αποφασίζει τα γραφεία της να παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 03/03/2021, ημέρα της εξοδίου ακολουθίας και ταφής του εκλιπόντος και οι σημαίες της να κυματίζουν μεσίστιες από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη. Στη μνήμη του μακαριστού ποιμενάρχη, οι υπάλληλοι της Εφορείας θα καταθέσουν χρήματα για το συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως, σύμφωνα με την επιθυμία του εκδημούντος.

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς 

Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε σήμερα την εκδημία του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ.

Ο Μακαριστός, πέρα από ικανός και αξιαγάπητος Ποιμενάρχης στάθηκε και ένθερμος υποστηρικτής της λυκειακής οικογένειας. Εξάλλου υπήρξε και ο ίδιος παιδί του Λυκείου Ελληνίδων, καθώς κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων συμμετείχε ως χορευτής στο Παράρτημα της Σύρου, όπου και μεγάλωσε.

Από τη στιγμή της ενθρόνισής του στην Ι. Μητρόπολη Κιλκίς το 2009 και έπειτα, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του Συλλόγου μας στην πολιτιστική ζωή του τόπου, καθώς επίσης και στην ανάδειξη και διατήρηση της πλούσιας πολιτισμικής μας παράδοσης, βρισκόταν πάντα δίπλα στο ΛΕΚ και στα παιδιά του.

Με τις ευλογίες του, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς απέκτησε το 2012 νέα στέγη στο φιλόξενο κτίριο της Μητρόπολης επί της οδού Μητροπόλεως 2, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό χαιρέτισε πρόσφατα την πρωτοβουλία του ΛΕΚ για δημιουργία ενός εκθεσιακού χώρου παραδοσιακών φορεσιών απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας και συγχρόνως ενός χώρου παραδοσιακών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους.

Αναμφισβήτητα, ο Μακαριστός κόσμησε επάξια το μητροπολιτικό θρόνο επιτελώντας ένα σοβαρό, πολυσήμαντο και πλούσιο πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Τον αποχαιρετούμε με βαθιά αγάπη και σεβασμό.

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών

Mε μεγάλη συντριβή αποχαιρετάμε τον μακαριστό ποιμενάρχη. Στους συγγενείς, συνεργάτες και συλλειτουργούς του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ως ύστατο κατευόδιο με ευλάβεια αφιερώνουμε τους στίχους από την Ε’ Ωδή του Κανόνα του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου: «Διά θανάτου το θνητόν, διά ταφής το φθαρτόν μεταβάλλεις, αφθαρτίζεις γαρ θεοπρεπέστατα, απαθανατίζων το πρόσλημμα…»

Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστε αδελφέ.

Σχολιάστε