My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στ Comenius το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς

comeniusΣυνεχίζοντας την παράδοση του σχολείου στη συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και στη συνεργασία με ευρωπαϊκά σχολεία, μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση και του δεύτερου προγράμματος Comenius, που υλοποιήθηκε τη διετία 2012-2014 με τη συμμετοχή 8 ευρωπαϊκών κρατών  το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς  υπέβαλλε σχέδιο διακρατικής σύμπραξης στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, ένα  Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα μεγαλύτερων απαιτήσεων. Στο Erasmus+ ενσωματώνονται  όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν τη  εκπαίδευση και  υλοποιείται για πρώτη φορά.

Το 3ο Γυμνάσιο είναι ένα από τα 17 σχολεία  (4 Δημοτικά, 6 Γυμνάσια και 7 Λύκεια) από όλη την Ελλάδα του οποίου εγκρίθηκε η συμμετοχή στο  πρόγραμμα  Erasmus με την ιδιότητα του συντονιστή – διαχειριστή.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο: «Ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες». Σε αυτό θα συμμετέχουν σχολεία από 5 κράτη: την Κύπρο, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς που θα είναι και το σχολείο–συντονιστής. Το ποσόν της συνολικής χρηματοδότησης του προγράμματος ανέρχεται στα 102.190€. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 2 χρόνια. Στόχοι του προγράμματος είναι η μελέτη μεθόδων διδασκαλίας και η προσαρμογή της διδακτέας ύλης σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Προσδοκώμενο αποτέλεσμα είναι το σχολείο να γίνει πιο ελκυστικό σε αυτά και να μπορέσουν να ενταχθούν στο σχολικό περιβάλλον και στις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Ελπίζουμε, όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, να δικαιώσει τους στόχους και τις προσδοκίες μας.

Απ` το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Σχολιάστε