My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Στόχος, η ανάπτυξη φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών

Νέους ορίζοντες για την αγροτική και επιχειρηματική ανάπτυξη του Κιλκίς φιλοδοξεί να θέσει, πρόγραμμα που σχετίζεται με την ανάπτυξη του κλάδου των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Έτσι, σε συνέχεια της πρώτης συντονισμένης προσπάθειας που ανέλαβαν τοπικοί φορείς για την ανάπτυξη του κλάδου των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι στο χώρο, αγρότες – καλλιεργητές, μεταποιητές, έμποροι και επιστήμονες, στην 1η κοινή συνάντηση στο Επιμελητήριο Κιλκίς, την Παρασκευή 13 Ιουλίου, στις 7 μ.μ.

Αντικείμενο της συνάντησης, θα είναι η αποτύπωση   της υφιστάμενης κατάστασης και η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αγρότες και επιχειρηματίες, μέσω της ανταλλαγής εμπειριών, απόψεων και προτάσεων. Στόχος είναι να διερευνηθούν τρόποι επίλυσης των προβλημάτων, να προσδιορισθούν μέθοδοι και πρακτικές για καλύτερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία με συγκεκριμένο περιεχόμενο και χρονοδιάγραμμα. Και, ακόμη, να οργανωθεί η δικτύωση όλων των εμπλεκομένων μέσα από τη δημιουργία ενός cluster (συνεργατική συστάδα επιχειρήσεων) ή και μιας οργάνωσης παραγωγών, μέσα και από σχετικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Κιλκίς, στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνάντησης, θα καταγραφεί το ενδιαφέρον για κοινή συμμετοχή των παραγωγών και επιχειρηματιών του κλάδου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2012, με στόχο την προβολή τους στην ελληνική και διεθνή αγορά και την δημιουργία νέων οριζόντων για την αγροτική και επιχειρηματική ανάπτυξη του Κιλκίς.

Την συνάντηση οργανώνουν οι φορείς: Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε., Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, Δήμος Κιλκίς, Δήμος Παιονίας, Επιμελητήριο Κιλκίς, Ε.Α.Σ. Κιλκίς, Ε.Α.Σ. Αξιούπολης, Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς και Μυρεψώς.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Αγαθόπουλο Δημήτριο (τηλ. 23410 24400) και Κωνσταντινίδη Παναγιώτη (τηλ. 23410 25305).

Σχολιάστε