My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Στο στόχαστρο τα δικαιώματα

«Νομίζαμε ότι από την Κυβέρνηση Σαμαρά τα είχαμε δει όλα όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά δεν είχαμε δει ακόμη την Κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη».

Αυτό υπογράμμισε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής, την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου.

Η κ. Αγαθοπούλου αναφέρθηκε εκτενώς στη συγκυρία μέσα στην οποία πραγματοποιείται η συγκεκριμένη συζήτηση, δηλαδή σε μια χρονική στιγμή που απαξιώνονται διαρκώς με ευθύνη της κυβέρνησης οι έννοιες «δημοκρατία, ατομικές και κοινωνικές ελευθερίες, κράτος δικαίου, ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα».

Ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα της επικαιρότητας όπως την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια, την λογοκρισία και την προπαγάνδα στα ΜΜΕ, την καταστρατήγηση των αρχών του Κράτους Δικαίου στην υπόθεση Κουφοντίνα και τις πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης στην συγκάλυψη της υπόθεσης Λιγνάδη.

Επισήμανε ότι η συζήτηση για νομοθέτηση Εθνικών Αρχών και Επιτροπών για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθαρά προσχηματική, διότι η Κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτα γι` αυτά.

Έκλεισε δε την ομιλία της λέγοντας: «Μας ανησυχεί η καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κυβέρνησή σας και δεν το κρύβουμε, μας ανησυχεί και η αντιμετώπιση του κράτους δικαίου από την κυβέρνησή σας. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να σας ελέγχουμε όσο και αν προσπαθείτε να το αποφύγετε, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αλλάξετε την ατζέντα».

Πηγή: Δελτίο τύπου από Ειρ. Αγαθοπούλου

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση: 

Σχολιάστε