My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στο στόχαστρο πάλι το Τελωνείο

teloneio-kilkisΆσχημα είναι τα νέα για το Τελωνείο Κιλκίς. Επανέρχεται το σενάριο για δραστική του υποβάθμιση η οποία στρέφεται σαφώς εναντίον και πλήττει την εξαγωγική διαδικασία επιχειρήσεων που επιβιώνουν με κύριο όπλο την εξωστρέφεια.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ήταν παρών ο πρώην πρόεδρος του Δημ. Φωτιάδης, στέλεχος του Τελωνείου Κιλκίς.

fotiadis-tzimisΗ ενημέρωση που έκανε προς το σώμα ο κ.Φωτιάδης προκάλεσε σκεπτικισμό αλλά και έντονη αντίδραση. Μια ακόμη νευραλγική υπηρεσία  για τον τόπο, μπαίνει σε τροχιά υποβάθμισης, στην ουσία κατάργησης. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων και της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, το Τελωνείο Κιλκίς υποβαθμίζεται από Α’ σε Β’ Τάξης.

Αυτό είναι το λιγότερο. Η βασική αρμοδιότητα εκτελωνισμού μεταφέρεται στο Τελωνείο Σερρών! Αυτό σημαίνει ότι τα φορτηγά με τα προς εκτελωνισμό και εξαγωγή προϊόντα από τις τρεις Βιομηχανικές Περιοχές, θα πρέπει να πραγματοποιούν πλέον ένα δρομολόγιο 160-180 χιλιομέτρων για το «πήγαινε- έλα» στην πόλη των Σερρών. Κάτι εξαιρετικά χρονοβόρο και κοστοβόρο.

Στο Τελωνείο του Κιλκίς θα απομένουν σύμφωνα με το νέο Οργανόγραμμα οι αρμοδιότητες ελέγχουν τελωνισμό παραποιημένων και δίωξης. Το δε Τελωνείο Κιλκίς θα λειτουργεί ως ένα απλό Δ’ Τμήμα του Τελωνείου Σερρών.

Κάποια άλλα σενάρια μιλούν για μεταφορά των υπηρεσιών του Τελωνείου  στη Θεσσαλονίκη όπου θα συγχωνευθούν και άλλα Τελωνεία.

Όπως και να’χει το πράγμα, νέοι πονοκέφαλοι αρχίζουν για αιρετούς και επιχειρήσεις του νομού. Όπως συμβαίνει δηλαδή περιοδικά και ατελείωτα.

protisel.gr

 

Σχολιάστε