My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Στον δρόμο του… ολετήρα Τσίπρα!

Του Τάσου Παππά.


Τελικά, το είπε ο κ. Μητσοτάκης. Το όνομα, ντε. Της διπλανής χώρας. Μέχρι τώρα κι αυτός και οι παρατρεχάμενοί του έλεγαν «οι βόρειοι γείτονες μας» ή προτιμούσαν να αναφέρουν το όνομα της πρωτεύουσάς της: «Σκόπια». Τώρα την αποκαλεί «Βόρεια Μακεδονία». Νέτα σκέτα. Και δεν έμεινε εκεί. Η Συμφωνία των Πρεσπών, που ήταν κατά τη γνώμη του μια εθνικά επιζήμια συμφωνία και κατά τη γνώμη πολλών στελεχών του «προδοτική και επονείδιστη πράξη για την οποία θα πληρώσουν πολύ ακριβά και ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς», έγινε απλώς «μια συμφωνία με προβλήματα».

Επίσης, δεν δίστασε να τονίσει ότι πρέπει η Ευρωπαϊκή Ενωση να εγγυηθεί την πορεία της Βόρειας Μακεδονίας εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου. Μάλιστα. Καλώς τονε κι άργησε. Οφείλει όμως να λύσει ένα σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να μην απασχολεί για την ώρα την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του -η παραμονή στην εξουσία είναι ύψιστο καθήκον, πιο σπουδαίο από τον πατριωτισμό τον οποίο επικαλέστηκαν οι κατεργάρηδες και οι απατεώνες για να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες-, αλλά όταν έρθουν οι δυσκολίες δεν αποκλείεται οι επαγγελματίες εθνικόφρονες να βγάλουν νύχια, μόνο που αυτή τη φορά θα γρατζουνίσουν τον αρχηγό της Δεξιάς.

Επίσης εκείνη η κυρία που έβρισε τον Τσίπρα στο αεροπλάνο χαρακτηρίζοντάς τον προδότη, πρέπει να αλλάξει στόχο. Ο Τσίπρας εφάρμοσε την πολιτική που υπήρχε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν παραβίασε καμία γραμμή, δεν αποστασιοποιήθηκε από τη στρατηγική του κόμματός του στο συγκεκριμένο θέμα, δεν έκανε κάτι διαφορετικό απ’ αυτό είχε υποσχεθεί.

Με τον άλλον όμως, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τι γίνεται; Τα ερωτήματα απευθύνονται σε κείνους που είχαν κάνει σημαία τους το Μακεδονικό: σας παραμύθιαζε επί μήνες ότι η συμφωνία είναι επώδυνη για τα εθνικά συμφέροντα, σας μπούκωνε με ψέματα λέγοντάς σας ότι θα προσπαθήσει με όλα τα μέσα να περιορίσει τις δυσμενείς συνέπειες, επέτρεπε στα στελέχη του να μιλούν για ενδοτική ενέργεια Τσίπρα, δεν έβγαλε άχνα, που σημαίνει ότι δεν ενοχλήθηκε, όταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είπε στη Βουλή, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της Ν.Δ. (όρθιοι παρακαλώ), πως «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», άφηνε τον αντιπρόεδρό του, σημερινό υπουργό Ανάπτυξης, να δηλώνει ότι δεν θα αποκαλέσει ποτέ τους γείτονες με το νέο συνταγματικό όνομά τους (μόλις έγινε υπουργός βεβαίως άφησε κατά μέρος τις τσιρίδες και συμπεριφέρθηκε θεσμικά, αλλά πρόκειται για μια ασήμαντη λεπτομέρεια). Για όλα αυτά τον ψηφίσατε.

Και τώρα εμφανίζεται ένας άλλος Μητσοτάκης. Μοιάζει με τον… ολετήρα Τσίπρα στο επίμαχο θέμα. Ομως μην απελπίζεστε, μπορεί τα πράγματα να έρθουν όπως επιθυμείτε. Ας είναι καλά ο Μακρόν. Τι εννοώ; Να χάσει ο Ζάεφ τις εκλογές, να πάρει την κυβέρνηση το VMRO, να καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών (έχει δεσμευτεί), να αλλάξουν το Σύνταγμα, να επιστρέψουν στο σκέτο Μακεδονία, να ξαναστήσουν τους Βουκεφάλες και τους Μεγαλέξανδρους στις πλατείες και στις ρούγες, να πέσουν στην ανοιχτή αγκαλιά της Τουρκίας, να ξαναφουντώσουν τα σενάρια για μεγάλη Αλβανία, και εμείς εδώ να πανηγυρίζουμε που η συμφωνία καταργήθηκε.

Φαντάζεστε όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, διαισθανόμενη τους κινδύνους που θα προκύψουν από μια τέτοια εξέλιξη, να τεθεί επικεφαλής της εκστρατείας για να μην ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να απαιτήσει από τους εταίρους μας να ασκήσουν πίεση στους εθνικιστές προκειμένου να τιμήσουν την κατάπτυστη συμφωνία; Θα το αντέξετε;

Ανάγωγα

Οι εισαγγελείς στο κόλπο; Οι μάρτυρες (με ή χωρίς κουκούλες) στο κόλπο; Το FBI στο κόλπο; Η δημόσια τηλεόραση της Ελβετίας στο κόλπο; Μα, αν είναι έτσι, τότε δεν έχουμε να κάνουμε με ένα απλό κόλπο, αλλά με μια τεράστια συνωμοσία-σκευωρία που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει ο πλανήτης. Οι κωμωδιογράφοι της ελληνικής Δεξιάς ανεβάζουν σε παγκόσμια πρώτη το σπονδυλωτό έργο: «Σας φτύνουμε στα μούτρα».

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε