My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Στον “αερα” η μεταφορα μαθητων

Στον “αέρα” βρίσκεται η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους, απ` την 1η του νέου έτους. Οι συμβάσεις της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας με τους λεωφορειούχους λήγει στο τέλος του χρόνου, ενώ η αρμοδιότητα για τη μεταφορά των μαθητών περνά από την Περιφέρεια στους «καλλικρατικούς» δήμους, οι οποίοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αποδείχτηκαν ανέτοιμοι να την αναλάβουν.

Τον περασμένο Αύγουστο το υπουργείο Εσωτερικών παρέτεινε τις υφιστάμενες συμβάσεις της Περιφέρειας με τους λεωφορειούχους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου (είχαν λήξει στις 30 Ιουνίου), ώστε να προλάβουν οι δήμοι να διεξαγάγουν τους δικούς τους διαγωνισμούς. Σε πολλούς δήμους, όμως, οι διαγωνισμοί αυτοί κηρύχθηκαν άγονοι και τα δρομολόγια κινδυνεύουν να μην εκτελεστούν μετά τις γιορτές.

Το θέμα απασχόλησε και την πρόσφατη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κ. Μακεδονίας, η οποία απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει τουλάχιστον δίμηνη παράταση στην εφαρμογή του νέου προγράμματος μεταφοράς μαθητών. Ωστόσο, σε συνάντηση που είχε χτες με εκπροσώπους των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα.

Το υπουργείο Εσωτερικών προσανατολίζεται σε βελτιωτικές κινήσεις προκειμένου να αρθούν οι αντιρρήσεις των μεταφορέων και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τους διαγωνισμούς. Ο κ. Κουκουλόπουλος ανακοίνωσε ότι το αργότερο εντός του επόμενου διμήνου θα καταβληθεί στους μεταφορείς το σύνολο των οφειλών για το 2011.

Στις περιπτώσεις, στις οποίες οι δήμοι δεν καταλήξουν σε συμφωνία με τους μεταφορείς ενδέχεται να αξιοποιήσουν την λύση της επιδότησης των γονέων. Για τους λεωφορειούχους, ο μαθηματικός τύπος, που προβλέπεται στο νέο θεσμικό πλαίσιο, καθιστά ασύμφορη την εκτέλεση των δρομολογίων.

Σχολιάστε