My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Στις “ράγες” η σύνδεση της ΒΙΠΕ

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, διασφαλίστηκε επιτέλους η χρηματοδότηση για τη σύνδεση της ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς με το δίκτυο του ΟΣΕ.

Σε συνάντηση που είχε ο κ. Γεωργαντάς με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Σπύρο Πατέρα και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Θανάση Κοτταρά, στη οποία παρίστατο κι ο διευθυντής ΟΣΕ Κωνσταντίνος Μουρουδέλης, τονίστηκε ότι η μελέτη για το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 413 χιλ. ευρώ (που χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ) αναμένεται να παραδοθεί έως τον Ιούνιο του 2022, καθότι έχει επιλεγεί και διασφαλιστεί ο τρόπος χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του από διασφαλισμένους πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, εντός του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 9 εκατ, ευρώ περίπου.

«Το έργο αυτό αποτελεί αίτημα δεκαετιών της επιχειρηματικής κοινότητας του Κιλκίς και θα συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της ΒΙ.ΠΕ, με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή. Συγκεκριμένα, θα βελτιωθεί η εξυπηρέτηση της ΒΙΠΕ με εύκολη και γρήγορη μεταφορά των πρώτων υλών και των εμπορευμάτων ενώ θα δημιουργηθούν διασυνδέσεις με λιμάνια και με την υπόλοιπη Ευρώπη», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Γεωργαντάς.

Σχολιάστε