My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στηρίζει τον Κ. Σιωνίδη

Με ανοικτή επιστολή προς τον τύπο, ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Καπετανόπουλος, τάσσεται στο πλευρό του υποψήφιου δήμαρχου Παιονίας, Κώστα Σιωνίδη.

SONY DSCΗ επιστολή:

“Όταν το 1992 ως συντονιστής των δράσεων για την πραγμάτωση του μεγαλύτερου συλλαλητηρίου που είδε ο τόπος, αυτού για το ¨Μακεδονικό¨, ερχόμουν σε επαφή με όλη την Ελλάδα, αλλά και τους συμπατριώτες μας της αλλοδαπής, έλεγα πάντοτε με περηφάνια ότι είμαι εκ πατρός «Γευγελιώτης».

      Όταν τότε σε συνεννόηση με τον τότε Υπουργό Εξωτερικών και σημερινό πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά, συνέτασσα το κείμενο του ψηφίσματος, ήμουν βέβαιος ότι το κείμενο το συνέτασσαν οι ευχές και οι πόθοι των Γευγελιωτών στρατηγών Σωτήρη Χατζηzαφειρίου και Χρήστου Αβραμίδη, του Γευγελιώτη λόγιου Γιώργου Βαφόπουλου, του Γευγελιώτη δασκάλου Ξανθού, του Γευγελιώτη οπλαρχηγού Θανάση Καπετανόπουλου, των Σιωνίδιδων και εκατοντάδων άλλων συμπατριωτών μας.

       Από τότε πέρασαν χρόνια. Αλλά όσα λέγαμε τότε, τα λέμε και σήμερα. Όπως λέγαμε τότε ότι μας ενοχλεί και μας απασχολεί ο αλυτρωτισμός των γειτόνων μας, έτσι μας ενοχλεί και μας προβληματίζει και σήμερα. Όπως τότε μας προβλημάτιζε ο σφετερισμός του άστρου της Βεργίνας, έτσι σήμερα μας προβληματίζει η εμμονή των γειτόνων στα ανιστόρητα, όπως αυτά στο πρόσφατα τοποθετημένο μνημείο στην Γευγελή.

        Στις 6.9.2013 δέχθηκα τηλεφώνημα από έναν συμπατριώτη, συνάδελφο στην αυτοδιοίκηση και φίλο στην ζωή. Με ενημέρωσε ο Κώστας Σιωνιδης, αντιδήμαρχος Παιονίας, ότι στην Γευγελή τοποθετήθηκε μνημείο ανθελληνικό και διαστρεβλωτικό της ιστορικής αλήθειας.

        Με ενημέρωνε ότι ο Δήμος Παιονίας θα αντιδρούσε τόσο προς την Γευγελή  όσο και προς το Υπουργείο Εξωτερικών της πατρίδας μας. Χάρηκα και έδωσα συγχαρητήρια στον Κώστα. Έβλεπα την φλόγα των ηρωικών προγόνων του να διατηρείται στο φρόνημα και την ψυχή του φίλου μου. Η πατρίδα και το μέλλον μας σε αυτόν τον τόπο χρειάζονται ανθρώπους ποτισμένους με αξίες, αρχές και πιστεύω, όπως αυτά που βιωματικά αλλά και εκ πεποιθήσεως έχει ψηλά στον αξιακό του πίνακα ο Κώστα Σιωνίδης.

         Θυμήθηκα τα παραπάνω μόλις πληροφορήθηκα ότι ο καλός Δήμαρχος Λαπόρδας δεν θα συνέχιζε και ότι υποψήφιος για τις δημοτικές εκλογές του 2014 θα ήταν ο Κώστας. Ο γνωστός επιστήμονας και επαγγελματίας, επιτυχημένος αυτοδιοικητικός παράγοντας της περιοχής μας, ο Γευγελιώτης γόνος του Αντώνη Σιωνίδη του Κωνσταντίνου Σιωνίδη, του Ηλία Σιωνίδη. Η πατρίδα τίμησε στην Αξιούπολη τον καπετάν Μιχάλη Σιωνίδη, δίνοντας το όνομα του στο στρατόπεδο. Αλλά όπως συμβαίνει δυστυχώς συχνά σε αυτόν τον τόπο, η αμετροέπεια, η σκοπιμότητα και η μικροψυχία, έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους. Ακούστηκαν ερωτήματα για τα εθνικά ¨πιστεύω¨ του Κώστα Σιωνίδη. Είναι δυνατόν; Η οικογένεια του έδωσε πολύ αίμα για την πατρίδα. Η τοπική ιστορία μας γράφτηκε και με το αίμα των προγόνων του. Η καταγωγή του από την Γευγελή, όπως όλων μας, είναι τίτλος τιμής.

     Εύχομαι στον Κώστα Σιωνιδη, καλή επιτυχία στον αγώνα του. Εύχομαι στον έντιμο και επιτυχημένο επιστήμονα να γίνει καλός Δήμαρχος. Εύχομαι στον Γευγελιώτη στην καταγωγή συμπατριώτη να κρατά πάντα υψηλά το φρόνημα και τα πιστεύω των προγόνων μας. Οι δημότες της Παιονίας γνωρίζουν την ιστορία του τόπου μας και γι’ αυτό επιθυμούν αυτό που τους αξίζει : το καλύτερο αύριο.”

Σχολιάστε