My Twitter Feed

15 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Στην τελική ευθεία

Του Γιώργου Γεωργαντά (Υποψ. βουλευτής ΝΔ)

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————–Με την καταλυτική παρουσία και ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο την Κυριακή μπήκαμε στη τελική ευθεία για τη νίκη αυτοδυναμίας  της Νέας Δημοκρατίας  στις εκλογές της 6ης Μαίου.

Η παρουσίαση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας εγγυάται τρία βασικά αιτήματα ολόκληρης της κοινωνίας:

Α. Την ασφαλή και γρηγορότερη δυνατή έξοδο από την κρίση.

Β. Την  επούλωση των κοινωνικών τραυμάτων που επέφερε η ανάλγητη πολιτική του ΠΑΣΟΚ των κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες πληθυσμού με τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Γ. Την υιοθέτηση και υποστήριξη μιας αναπτυξιακής πολιτικής για να συνέλθει η χώρα και οι πολίτες από το πρωτόγνωρο σοκ που

υπέστησαν.

Με το Ζάππειο 3 και τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει με υπευθυνότητα ο Αντώνης Σαμαράς καθίσταται φανερή και η τεράστια ποιοτική διαφορά του προγράμματος και εν τέλει της ιδεολογίας μας από τον επικίνδυνο βερμπαλισμό του ΠΑΣΟΚ αλλά και όσων νεοπαγών πολιτικών σχηματισμών «ψαρεύουν σε θολά νερά» επενδύοντας στον φόβο των Ελλήνων.

 

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύθηκε ότι στις πρώτες 6 εβδομάδες μετά τις εκλογές, η ΝΔ θα παρουσιάσει 4 νομοσχέδια, (α) για τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, (ασφαλιστικά ταμεία, επιδόματα κλπ), (β) νέο φορολογικό νομοσχέδιο, (γ) ειδικό νομοσχέδιο για την περικοπή των δαπανών και (δ) πολυ-νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη.

 

Για την κοινωνική συνοχή και την ενίσχυση των πλέον ευπαθών ομάδων ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε:

 • Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων.
 • Νομοθετική παρέμβαση για την ανακούφιση των δανειοληπτών: «Δεν μπορεί η δόση των δανείων να ξεπερνά το 30% από το μηνιαίο εισόδημά τους. Και αυτό μπορεί να γίνει, με το να νομοθετηθεί ρύθμιση για όσους έχουν τέτοιο πρόβλημα, να πληρώνουν μόνο τόκο για μια τριετία τουλάχιστον»
 • Αποζημίωση των ομολογιούχων: Πρέπει να αποζημιωθούν. Υπάρχει τρόπος. Κυρίως με φορολογικές διευκολύνσεις μελλοντικών ετών. Και με επενδυτικά κίνητρα ακόμα»
 • Επιδότηση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας με 2% για δέκα χρόνια.
 • Δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα, ώστε να μην υπάρξουν τέτοιες οριζόντιες περικοπές ξανά.

Και επειδή διάφοροι αναρωτιούνται προσχηματικά που θα βρεθούν τα χρήματα ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε

 • Η εξοικονόμηση θα προέλθει κυρίως από την περικοπή της σπατάλης που υπάρχει άφθονη. Κι όποιος αμφιβάλλει, ας δει το πάρτι στο ΙΚΑ τελευταία. Ή τα επιδόματα και τις συντάξεις μαϊμού
 • Αύξηση του φόρου στα κέρδη από τα νέα ηλεκτρονικά παιγνίδια του ΟΠΑΠ.
 • Ιδιωτικοποιήσεις σε δραστηριότητες του δημοσίου, ή ζημιογόνων ΔΕΚΟ: «Δεν γίνεται να κόβονται οι συντάξεις του κοσμάκη, όταν συνεχίζεται η σπατάλη σε ΔΕΚΟ που παράγουν περισσότερα ελλείμματα παρά δημόσιο όφελος. Μετά την 6η Μαΐου τέρμα όλα αυτά…», είπε ο κ. Σαμαράς.
 • Αναφερόμενος στις ζημιογόνες εταιρίες του Δημοσίου είπε: «Δεσμός που δεν λύνεται, θα κόβεται».

Για την εφαρμογή του κοινωνικά δίκαιου και αναπτυξιακού προγράμματος απαιτείται η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς το διατύπωσε με τον πλέον πειστικό τρόπο:

 • Μπορώ να μειώσω το κράτος, αν πρέπει να μοιράζουμε υπουργεία με άλλα κόμματα σε συγκυβέρνηση;
  •Μπορώ να μειώσω τους φόρους, όπως επιβάλλει η δική μου φιλελεύθερη ιδεολογία, μαζί με εκείνους που αύξαναν τους φόρους;
  •Μπορώ να φτιάξω ένα ευέλικτο κράτος μαζί με εκείνους που θέλουν το κράτος τεράστιο, ανεύθυνο, παλαιοκομματικό και τελικά επικίνδυνο;

Τώρα λοιπόν  υπάρχει η ελπίδα. Οι Έλληνες μπορούμε.

 

Σχόλια
One Response to “Στην τελική ευθεία”
 1. Ο/Η τρακατρούκης λέει:

  “Δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα, ώστε να μην υπάρξουν τέτοιες οριζόντιες περικοπές ξανά.”……. ήξεις αφήξεις ουκ εν τω πολέμω θνήξεις…. δηλαδή όταν θα ρθει η ώρα για οριζόντιες (ήδη προαποφασισμένες) περικοπές, θα μας πουν οι κύριοι “α ξέρετε κάναμε τα πάντα αλλά δυστυχώς οι δανειστές μας…”. Ο κόσμος έχει χορτάσει από προεκλογικές υποσχέσεις κύριοι, αν δεν το χετε καταλάβει….
  Και εν πάση περιπτώσει εσείς κ Γεωργαντά αντί για αοριστολογίες του κόμματός σας κάτι συγκεκριμένο για τα προβλήματα του νομού σας έχετε να πείτε κάτι;…
  Πολύ φοβάμαι πως ούτε τους λόγους σας δεν είστε σε θέση να γράψετε…

Σχολιάστε