My Twitter Feed

6 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ευρωπός στο κέντρο της Ευρώπης -

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Κ. Αρβανίτης: Εμείς θα νικήσουμε -

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

“Όχι συγκάλυψη των υποκλοπών” -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Φτάνει πια ο εμπαιγμός στην Υγεία -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Διμέτωπη επίθεση Κουτσούμπα -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Περιοδεία Κ. Αρβανίτη στο νομό μας -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Καλά που έχουμε και τα κρασιά μας! -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

“Η ΕΕ να στηρίξει τους αγρότες” -

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Στην ουρά για λίγα δωρεάν λαχανικά

Εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών συρρέουν απ` το πρωί σήμερα στο Πεδίον του Άρεως, στην Αθήνα,  για να πάρουν λίγα δωρεάν οπωροκηπευτικά. Τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα για να μην πατήσει ο ένας τον άλλον. Μήνυμα αλληλεγγύης στους Ελληνες που δοκιμάζονται από τους παραγωγούς της Ιεράπετρας του συλλόγου “Ανατολή” που μοιράζουν τα λαχανικά.

Η διανομή των οπωροκηπευτικών ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί όμως οι ουρές των εκατοντάδων πολιτών που σχηματίστηκαν αναγκασαν τους παραγωγούς της Ιεράπετρας να ξεκινήσουν τη διάθεση των φρούτων και των λαχανικών γύρω στις 8.15 το πρωί.

Συνολικά θα μοιραστούν 25 τόνοι οπωροκηπευτικών δηλαδή 2.700 κιβώτια το κάθε ένα από τα οποία έχει περίπου 10 με 12 κιλά λαχανικά και φρούτα και εάν κάποιος το αγόραζε στη λαϊκή θα πλήρωνε περίπου 12 με 13 ευρώ.

Oπως δήλωσε o Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου “Ανατολή” της Ιεράπετρας Κρήτης “οι παραγωγοί στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους Έλληνες που έχουν πρόβλημα επιβίωσης και δεν μπορούν να αγοράζουν πια τα προϊόντα μας. Τα ίδια προβλήματα έχουμε και εμείς και πρέπει να βοηθάει ο ένας τον άλλον”.

Αρωγός στην αξιέπαινη πρωτοβουλία των παραγωγών της Ιεράπετρας το TELE KRHTH και ο Δήμος Αθηναίων. Οπως δήλωσε o Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης “πρόκειται για μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης από τους παραγωγούς του αγροτικούς συνεταιρισμου “Ανατολή”. Δεν υπάρχουν λόγια για να τους ευχαριστήσουμε”.

Από Newsit.gr 

Σχόλια
One Response to “Στην ουρά για λίγα δωρεάν λαχανικά”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Αυτή η εικόνα όπως και πολλές άλλες παρόμοιες που υπήρξαν και θα υπάρξουν, θά ΄θελα να γίνουν οι Ερινύες όλων εκείνων που ευθύνονται και ως μία Θεία Δίκη δηλαδή, αφού ανθρώπινη δεν υπήρξε, ούτε θα υπάρξει. Ας το έχουν κατα νού και όσοι ελαφρά τη καρδία ψήφισαν τους ίδιους υπεύθυνους και τους επιβράβευσαν-αναγνώρισαν ως αθώες περιστερές. Στη ζωή αυτή η αδικία βασιλεύει εξ’ αιτίας της συνενοχής-συμμαχίας μερίδας πολιτών και κατεστημένης εξουσίας. Οσο οι φιλάνθρωποι θα γίνονται περισσότεροι, τόσο θα αναδεικνύεται η φτώχεια. Οσο τα κανάλια θα “λύνουν” στα πρω’ι’νάδικα τα προβλήματα κάποιων αναξιοπαθούντων πολιτών τόσο θα αναδεικνύεται η αναλγησία του κράτους. Οσο συχνότερα θα εμφανίζονται στα “παράθυρα” οι υπουργοί τόσο θα ξεσκεπάζεται η υποκρισία για το “έργο τους”. Οσο οι πολίτες θα δραπετεύουν απο τις ανθρώπινες αξίες τους λόγω ατομικιστικής νοοτροπίας, τόσο ο νόμος της ζούκλας θα επικρατεί. Επειδή όμως ο κύκλος της ζωής διαδραματίζεται μέσα στην κοινωνία όπου ζούμε όλοι, τουλάχιστο ας προσπαθήσουμε ωστε να μην επιτρέψουμε σε κάποιους, να τον καταντήσουν φαύλο και μίζερο. Αν αυτό δεν το προσπαθήσαμε μέχρι τώρα, ας σκεφτούμε πως υπάρχουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Το πεπερασμένο της ζωής μας δεν μας δίνει κανένα άλλοθι ώστε να ενεργούμε σε βάρος των επερχόμενων γενεών. Εξάλλου είναι καιρός να κάνουμε επιτέλους κάτι σημαντικό στην ζωή μας που να μας κάνει υπερήφανους στη συνείδηση των άλλων, ακριβώς γιατί θα υπερβαίνει τον μικρόκοσμό μας.

Σχολιάστε