My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Στα “μαλακά” οι απαγωγείς του Γ. Μυλωνά

Μειωμένες, σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ήταν οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο σε βάρος των τεσσάρων βασικών κατηγορουμένων για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά, προέδρου της ΑΛΟΥΜΥΛ και πρώην προέδρου του ΣΒΒΕ.

Από την πολυήμερη ακροαματική διαδικασία απουσίαζε, όπως άλλωστε και στον πρώτο βαθμό πριν από δύο χρόνια, ο φερόμενος ως «ηγέτης» της ομάδας των απαγωγέων, δραπέτης των φυλακών, Βασίλης Παλαιοκώστας.

Αθωώθηκαν, μεταξύ άλλων, για τις πράξεις της κατοχής εκρηκτικών υλών, της απόπειρας ληστείας (σε χρηματαποστολή), των διακεκριμένων κλοπών και της διακεκριμένης φθοράς. Το δικαστήριο τούς αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της έμπρακτης μεταμέλειας. Σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 22 ετών και τριών μηνών, ο καθένας.Ειδικότερα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 12 ετών και 10 μηνών τους προερχόμενους από τον αντιεξουσιαστικό χώρο Βαγγέλη Χρυσοχοΐδη και Πολύκαρπο Γεωργιάδη, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της αρπαγής, της εκβίασης, της πλαστογραφίας, της οπλοκατοχής και της οπλοφορίας.

Ο σερβιτόρος από την Κρήτη, Ασημάκης Λαζαρίδης, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 ετών και 11 μηνών για τις πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της αρπαγής, της εκβίασης και της πλαστογραφίας, ενώ του αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά. Πρωτόδικα τού είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών και 2 μηνών.

Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης, που κατά την αρπαγή του επιχειρηματία κρατείτο στις φυλακές Τρικάλων έχοντας συχνά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βαγγ. Χρυσοχοΐδη, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 5 μηνών, από κάθειρξη 13 χρόνων και 6 μηνών, σε πρώτο βαθμό, ενώ και σε αυτόν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με 3ετή αναστολή, επιβλήθηκε στους γονείς και στην αδελφή του Γιώργου Χαραλαμπίδη, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι παρέλαβαν τμήμα των λίτρων που δόθηκαν για την απελευθέρωση του Γ. Μυλωνά.

Πηγή: ethnos.gr

Σχολιάστε