My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Σταση πληρωμων στο ΤΕΙ λογω κουρεματος!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! “Κουρεύτηκαν” σχεδόν …γουλί τα αποθέματα του ΤΕΙ  Θεσσαλονίκης, στο οποίο ως γνωστόν ανήκει και το τμήμα ΤΕΙ  του Κιλκίς. Και τώρα στο Ίδρυμα αναμένεται στάση πληρωμών!

Ιδού τι ακριβώς συνέβη: Η Τράπεζα της Ελλάδας επένδυσε τα διαθέσιμα του ιδρύματος, ύψους 8 εκατ. ευρώ, σε ομόλογα. Τα οποία στη συνέχεια κουρεύτηκαν κι έγιναν… 180.000 ευρώ! Το αποτέλεσμα είναι, η στάση πληρωμών να μοιάζει ως μοναδική λύση.

Σύμφωνα με την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, όταν έμαθε το γεγονός ο πρόεδρος του ΤΕΙ, Παύλος Καρακολτσίδης, έπαθε σοκ! Αμέσως έστειλε επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Γιώργο Μπαμπινιώτη, ζητώντας την παρέμβασή του. «Η κατάστασή μας είναι τραγική. Δεν έχουμε πάρει καθόλου χρήματα για το 2012, γιατί δεν κάναμε εκλογές, μας κόβουν και αυτά και είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών και αναστολή της λειτουργίας του ιδρύματος. Μας τιμωρούν, γιατί ήμασταν νοικοκύρηδες και μαζεύαμε λεφτά, ενώ εξαιρούν μόνον την Εκκλησία», τόνισε στη «Μ» ο κ. Καρακολτσίδης. Εξήγησε μάλιστα ότι με αυτά τα 180.000 ευρώ πρέπει να δοθούν 130.000 ευρώ για τη σίτιση των φοιτητών, 130.000 για τους έκτακτους καθηγητές (σ.σ. έχουν πληρωθεί μόνον τον Οκτώβριο), 70.000 στη ΔΕΗ και κάποιες άλλες δεκάδες χιλιάδες ευρώ για θέρμανση και τηλέφωνα.

Να σημειωθεί ότι η κατάθεση των κρατικών επιχορηγήσεων των ΝΠΔΔ στην Τράπεζα της Ελλάδας αποτελεί υποχρέωση εκ του νόμου. Ωστόσο, οι καταθέσεις αποτελούν κονδύλια ειδικού σκοπού από την κρατική επιχορήγηση του προϋπολογισμού των ΝΠΔΔ. Παρ` όλα αυτά,, χωρίς εντολή του ΑΤΕΙΘ επενδύθηκαν τα διαθέσιμα σε ομόλογα, τα οποία μετά το κούρεμα έχουν σχεδόν μηδενιστεί. Γι’ αυτό ο κ. Καρακολτσίδης θεωρεί ότι η στάση αυτή της ΤτΕ είναι αντισυμβατική και παράνομη, έξω από τα όρια της όποιας τραπεζικής δεοντολογίας, και καλεί τον υπουργό να παρέμβει άμεσα, ζητώντας την εξαίρεση των ανώτατων ιδρυμάτων από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όπως έγινε και με την Εκκλησία.


Σχολιάστε