My Twitter Feed

7 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επεξεργασία λυματολάσπης 7,8 εκ. -

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Νοσοκομειακοί: Μας εμπαίζουν -

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Δήμος Κιλκίς: Γιορτές για όλους -

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Παραστατίδης για τα “κόκκινα δάνεια” -

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι -

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

“X” του ΓΑΣΚ στο ντέρμπι παραμονής -

Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Με μαθητές του Κιλκίς στη Βουλή -

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Χωρίς μεταφορές και θέρμανση -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Στάση «κλειδαρότρυπα»

Του Σταύρου Θεοδωράκη (protagon.gr)

————————————————————————————————————————————————————————————————Και τώρα εσύ πρέπει να αποφασίσεις. Ποιά λίστα είναι η καλή; Των 32 ή των 36; Και πόσοι είναι οι αθώοι της λίστας; Δύο; Τρεις; Ή δεκατρείς; Και πόσοι είναι οι κλέφτες εκτός λίστας; Χίλιοι δεκατρείς ή και περισσότεροι; Και ποιά είναι η πραγματική αξία ενός ακινήτου στη Γλυφάδα (Φαρσάλων και Ιουστινιανού γωνία); Και ποιός δημοσιογράφος είναι ο σωστός;  Ο λιστοφάγος ή ο λιστολάγνος; Είσαι με το ΣΔΟΕ ή με την ΕΥΠ; Οι offshore Κύπρου είναι και αυτές αδέλφια μας; Και ποιος είναι ο χειρότερος; Ο επιχειρηματίας που λαδώνει τον πολιτικό (με ακίνητα)  ή ο πολιτικός που λαδώνει τον επιχειρηματία (με δάνεια).

Ποια Ευρώπη εντέλει και ποιες μεταρρυθμίσεις, εδώ έχουμε τη δική μας ατζέντα. Θα μου πεις, το πήγα πολύ μακριά. Και όμως έτσι είναι, ξανασκέψου το. Στην Ελλάδα αυτή την στιγμή θα έπρεπε να είχαμε «εμφύλιο». Να είχαμε βάλει κάτω τις μεταρρυθμίσεις και να μαλώναμε. Να κλείναμε τις πόρτες σε νέα σκάνδαλα και να βάζαμε τις βάσεις για ένα νέο κράτος. Μήπως αποφύγουμε το επόμενο (τελευταίο βέβαια) πακέτο. Γιατί δεν ξέρω αν το προσέξατε οι έγκυροι αναλυτές (και δεν εννοώ μόνον τον Βαρουφάκη) έχουν αρχίσει να γράφουν ότι και το 2013 θα χρειαστούμε το πακέτο μας. Το οποίο πακέτο θα συμπληρώσει τα κενά του τωρινού πακέτου, το οποίο διόρθωσε τις ατέλειες του προηγούμενου πακέτου που ήρθε να διορθώσει τις ελλείψεις του προπροηγούμενου που ήταν αυτό που συμπλήρωσε τις αδυναμίες του προπροπροηγούμενου. Αντί να μεταρρυθμιστούμε λοιπόν μήπως γλυτώσουμε κανένα πακέτο, σπάμε πλάκα με τους πολιτικούς, που συναγωνίζονται ποιος θα βγάλει πρώτος το παντελόνι του και τι στάση θα κρατήσουν οι άλλοι άμα τον δουν με κατεβασμένα τα παντελόνια.

«Μα εδώ οι πολιτικοί κλέβουν και εσύ μιλάς για μεταρρυθμίσεις» ακούω ξανά από την γαλαρία. Μα επειδή οι πολιτικοί κλέβουν μιλάω για μεταρρυθμίσεις. Ή πιστεύει κανείς ότι η επόμενη γενιά πολιτικών δεν θα κλέψει επειδή η προηγούμενη γενιά έκλεψε πολύ; Και το ΠΑΣΟΚ το ’81 κίνημα λαού ήτανε και άμα δεν υπήρχαν οι ασυλίες και οι «συμψηφισμοί», σήμερα θα είχε τουλάχιστον πέντε πράσινους υπουργούς στην φυλακή. Και άλλους πέντε ο Καραμανλής (ρωτήστε και τον γέροντα Εφραίμ που μπορεί να μην είναι γέροντας Παίσιος αλλά τις πληροφορίες του τις έχει). Αντί αυτών έχουμε μόνο του τον Άκη πίσω από τα κάγκελα, να υπερασπίζεται την πολιτική παράδοση της μίζας και της λοβιτούρας.  (Παρεμπιπτόντως: θα περίμενα, να βγει μια από αυτές τις μέρες ο Σημίτης και να γράψει ένα άρθρο με τίτλο «Ένα σφάλμα έκανα». Γιατί, εντάξει, ωραία τα θεωρητικά που γράφει αλλά αν είσαι οκτώ χρόνια πρωθυπουργός και έχεις στα καλύτερα υπουργεία τον Άκη και δεν είχες καταλάβει τίποτα, τότε κάποιο πρόβλημα έχεις. Εκτός αν μας πει και αυτός ότι φοβόταν πραξικόπημα… )

Αντί λοιπόν να ξετινάξουμε από πάνω μας το παρελθόν και να τα προχωρήσουμε μπροστά, καθόμαστε σε στάση «κλειδαρότρυπα» και παρακολουθούμε δημοσιογράφους, πολιτικούς, δικαστικούς και κρατικά στελέχη να παίζουν την κολοκυθιά με τις λίστες, τα CD και τα πόθεν έσχες. Υπουργικές μίζες, χρέη στο ΙΚΑ, πολεοδομικές παραβάσεις, ανώνυμες καταγγελίες, όλα ένα, έτσι που κανείς πλέον δεν μπορεί να βγάλει άκρη. Οι έξω μας θεωρούν τσίρκο και οι κλέφτες κορόιδα. Και δεν έχει καμία σημασία βέβαια αν κάποιοι κοιτούν από την κλειδαρότρυπα  και δυσφορούν και κάποιοι αυτοϊκανοποιούνται.

Σχολιάστε