My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Σπανίζουν οι σχολ. καθαρίστριες

Η έναρξη  της νέας σχολικής χρονιάς βρήκε εκτός των άλλων και ολόκληρα σχολεία στο Κιλκίς και στην Παιονία με 12 και παραπάνω αίθουσες, τουαλέτες, εργαστήρια, βιβλιοθήκη και κοινόχρηστους χώρους, όπου έχει προσληφθεί μόλις μία καθαρίστρια. Επίσης, υπάρχουν μικρότερα σχολεία με 6 αίθουσες ή νηπιαγωγεία, που έχουν μία καθαρίστρια με 3 ώρες ημερησίως.

Επιπλέον, σοβαρά προβλήματα προκύπτουν με το νέο καθεστώς εργασίας, μιας και υπάρχουν περιπτώσεις εργαζόμενων που μετακινούνται από το Κιλκίς σε απομακρυσμένα χωριά ή και το αντίστροφο, με αποτέλεσμα ο μισθός να εξανεμίζεται στα έξοδα μετακίνησης, ενώ ερωτηματικό παραμένει πότε, με τι όρους, τι μισθό και από ποια ημερομηνία θα υπογραφούν οι συμβάσεις εργασίας.

Τα ανωτέρω τονίζει ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για το θέμα των ελλείψεων σε σχολικές καθαρίστριες, τονίζοντας ότι «όλη αυτή η κατάσταση  εν μέσω πανδημίας, δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα για την υγιεινή και ασφάλεια, εκπαιδευτικών και γονιών, καθώς και του ίδιου του προσωπικού καθαριότητας, βγάζει στην επιφάνεια τις διαχρονικές ευθύνες όλων των έως τώρα κυβερνήσεων, καθώς και των διοικήσεων των δύο δήμων, που δεν διεκδίκησαν ποτέ μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης ώστε να καλύπτεται το σύνολο των αναγκών».

Ο κ. Δελής υπογραμμίζει ότι «έστω και τώρα χρειάζεται η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, οι διοικήσεις των δήμων Κιλκίς και Παιονίας να ζητήσουν επιπλέον προσωπικό, να μετατρέψουν τις 3ωρες συμβάσεις εργασίας σε πλήρους απασχόλησης».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι «το πρώτο σχολικό κουδούνι βρήκε τα προβλήματα καθαριότητας να παραμένουν και να διογκώνονται δίπλα στις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν συνολικά στα σχολεία» και υπογράμμισε πως τα όποια «μπαλώματα» κάνουν τις τελευταίες ημέρες κυβέρνηση και δήμοι δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά τροφοδοτούν ένα κλίμα ανασφάλειας μπροστά στο νέο κύμα πανδημίας.

Εξήγησε, ακόμα, ότι η καθαριότητα των σχολείων δεν μπορεί να αποτελεί «ατομική ευθύνη» των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αλλά κρατική ευθύνη. Γι’ αυτό και απαιτείται να προσληφθεί όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό πλήρους ωραρίου, ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες, ειδικά φέτος εν μέσω πανδημίας. 

Δείτε το βίντεο

Σχολιάστε