My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Σούλης: “Έκπληξη ανθελληνική”!

Για “ανθελληνική έκπληξη” της κυβέρνησης, που θέτει στο στόχαστρό της “τα Ιερά και τα Οσια του Ελληνισμού”, δηλαδή τη “προσευχή κατά την έναρξη των μαθημάτων στα Σχολεία”, κάνει λόγο ο πολιτευτής Κιλκίς της ΝΔ, Αναστάσιος Καζαντζίδης.

sxoleio-agiasmosΣε μια πρωτοφανούς σκληρότητας ανακοίνωσή του, στην οποία χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων τον υπουργό Παιδείας “λάτρη του σφαγέα των Ποντίων, Κεμάλ”, ο κ. Καζαντζίδης αναφέρει τα εξής:

Νέα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΄΄έκπληξη΄΄ προετοιμάζει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς η επικίνδυνη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και ο απίθανος Υπουργός λάτρης του σφαγέα των Ποντίων Κεμάλ Ν. Φίλης. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο τους τα Ιερά και τα Οσια του Ελληνισμού η προσευχή κατά την έναρξη των μαθημάτων στα Σχολεία κάθε πρωί.

Με ύπουλο τρόπο και στα ΄΄μουλωχτά΄΄ κατά το κοινώς λεγόμενο προσπαθούν να περάσουν με μια απλή εγκύκλιο τα ανήθικα και άκρως προσβλητικά οράματα τους που αν μη τι άλλο είμαστε περίεργοι να δούμε εάν και εφόσον τα αποδεχτούν οι περισπούδαστοι εκπρόσωποι των ΑΝΕΛ οι οποίοι στηρίζουν με την ψήφο τους την κυβερνητική οπερέτα που νέμεται τα οφέλη της εξουσίας.

Θυμίζουμε στο σημείο αυτό ότι χωρίς νομοθετική πρωτοβουλία δεν μπορεί να καταστρατηγηθεί το σχετικό με το θέμα της προσευχής Π.Δ. υπ΄αριθμ. 201/1998(ΦΕΚ 161 τ. Α΄), άρθρο 13, παράγραφος 5, εδάφιο α.

Καλούμε όλο τον ελληνικό λαό αλλά ειδικότερα τους Διευθυντές των Σχολικών μονάδων (στους οποίους ΄΄αφήνουν΄΄ την όποια απόφαση) να ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ απλούστατα τον Νόμο ο οποίος δεν έχει τροποποιηθεί και να μην υποκύψουν στις ακατανόητες και ανθελληνικές εξυπνάδες του κ. Φίλη και της ψευτοπροοδευτικής και αλλοπρόσαλλης παρέας του.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΩΞΕΙ Ή ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ. ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΙΧΝΟΣ ΦΟΒΟΥ. Η ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΙΝΑΙ Υ Π Ο Χ Ρ Ε Ω Τ Ι Κ Η ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν μπροστά τους, από την μία πλευρά, τον «περαστικό» Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και από την άλλη το Σύνταγμα, στο οποίο έχουν ορκισθεί, και τους νόμους που συνάδουν με το Σύνταγμά μας, γι’ αυτό και ξέρουν τι θα πράξουν.

Κύριε Υπουργέ, φτάνει πια με τα παιχνίδια που στόχο έχουν να αποκόψουν τον Ελληνισμό από την Ορθόδοξη παράδοση και τις Χριστιανικές ρίζες και αξίες της Πατρίδας μας. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Επισυνάπτουμε για του λόγου το αληθές σχετικά παραρτήματα από τα όσα ανήκουστα προσπαθεί να πράξει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ώστε όλοι να γνωρίζουμε τις περίεργες σκέψεις τους που δεν χωρά ανθρώπινος ελληνικός νους:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2016-17 (Αρ. Πρωτ.: 139808/Δ1/31-8-16), στην οποία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ η φράση «ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ»:

«Β. Φοίτηση και Σχολική Ζωή.   1…….Στις 8.10, μετά το ηχητικό σήμα (κουδούνι), με ευθύνη των εφημερευόντων κλείνουν οι είσοδοι και οι μαθητές συγκεντρώνονται κατά τμήματα ή τάξεις στον προκαθορισμένο χώρο και τα τμήματα ή τις τάξεις επιτηρούν οι διδάσκοντες σε αυτά την 1η διδακτική ώρα. Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων ο Διευθυντής του σχολείου ή αναπληρωτής του ή μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων προβαίνει σε πιθανές ανακοινώσεις-οδηγίες που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την μαθητική ζωή της συγκεκριμένης μέρας ή και σε γενικότερα θέματα. Μετά το πέρας της συγκέντρωσης οι μαθητές κατά τμήματα και οργανωμένα κατευθύνονται στις αίθουσές τους συνοδεία των εκπαιδευτικών που διδάσκουν την 1η ώρα……»

ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2015-16 (Αρ.Πρωτ.Φ.3/1105/141440/Δ1/10-09-2015), στην οποία ΥΠΑΡΧΕΙ η φράση «ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ»:

  1. Πρωινή Προσευχή -ανάρτηση σημαίας. Σύμφωνα με το ΠΔ 201/98 (ΦΕΚ 161 τ. Α’)- άρθρο 13, παρ. 5, εδάφ. α και β και παρ.10, εδαφ. δ, σας επισημαίνουμε ότι:Α. Πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η προσευχή πραγματοποιείται στην αίθουσα κάθε τάξης. Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν υποχρεωτικά στην πρωινή προσευχή και στον εκκλησιασμό και επιβλέπουν τα τμήματά τους. Οι ετερόδοξοι μαθητές παρευρίσκονται με το τμήμα που ανήκουν στο χώρο της συγκέντρωσης χωρίς να συμμετέχουν στην προσευχή, τηρώντας απόλυτη ησυχία, σεβόμενοι τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους που προσεύχονται…Μπορεί σκόπιμα η φετινή εγκύκλιος να θέλει να εκθέσει Διευθυντές Σχολείων και Συλλόγους Διδασκόντων που θα την επικαλεστούν αλλά στο τέλος της παραγράφου του κειμένου αναφέρει: «Τέλος εφαρμόζονται οι προβλέψεις του ΠΔ 201/98 (ΦΕΚ 161 τ. Α΄), άρθρο 13, παρ. 5, εδάφ. α και β και παρ. 10, εδαφ. δ. » Το ΠΔ201/98 ακόμα δεν καταργήθηκε. Οι αναφερόμενες διατάξεις αφορούν: την πρωινή προσευχή, τη σημαία και τους αλλόθρησκους μαθητές.

 

Σχολιάστε