My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Σκληρό ροκ” εν μέσω πανδημίας!

Μια από τις γνωστές κόντρες ανάμεσα στην υπό τον Κώστα Σιωνίδη δημοτική αρχή Παιονίας και στην υπό τον Χρήστο Γκουντενούδη μείζονα μειοψηφία, στην οποία ενεπλάκη κι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Καπουτσής, είχαμε τις τελευταίες μέρες.

Όλα άρχισαν με ανακοίνωση του κ. Γκουντενούδη για τα θέματα της πανδημίας, της τηλεκπαίδευση των μαθητών και το προσφυγικό, ενώ απάντησαν τόσο ο κ. Σιωνίδης όσο και ο κ. Καπουτσής, με σκληρές εκατέρωθεν εκφράσεις.

Ιδού οι ανακοινώσεις:

Γκουντενούδης: Οι δημότες Παιονίας θέλουν καθαρές απαντήσεις και καθαρές λύσεις

“Λόγω της πανδημίας και των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου γίνονται μόνο δια περιφοράς, μέθοδος που κατά την άποψη μου, αφενός δεν είναι αποτελεσματική ούτως ώστε να «προβληματίσει» την διοίκηση του δήμου για να δραστηριοποιηθεί και αφετέρου λαμβάνονται ως ευκαιρία για εκμετάλλευση από τον Δήμαρχο ώστε να περνάει «εν κρυπτώ» ρυθμίσεις που μπορεί να μην εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δημοτών.

Τα προβλήματα είναι υπαρκτά και μεγαλώνουν συν το χρόνω. Απαιτούν αποτελεσματική διαχείριση, όπως το μεταναστευτικό Νέα Καβάλα ), το κλείσιμο πλέον όλων των τραπεζών στην έδρα του δήμου το Πολύκαστρο, αλλά και η αντιμετώπιση της πανδημίας με υλοποίηση μέτρων από το δήμο, ο οποίος για μια ακόμη φορά είναι ΑΠΩΝ.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, την διαχείριση της πανδημικής κρίσης που έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα του κάθε δημότη, τι έκανε η διοίκηση; Απέναντι στον επαγγελματία ή τον εργαζόμενο, ακόμη και τον συνταξιούχο;

Ενώ ο Δήμος Παιονίας έχει χρηματοδοτηθεί μέχρι τώρα από την πολιτεία με 258.000 ευρώ έκτακτη επιχορήγηση, όπως και σήμερα 7/12/2020 που δημοσιεύουμε αυτό το δελτίο τύπου, επαναχρηματοδοτήθηκε ο δήμος με 172.130 ευρώ, με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού δημιουργούν κωδικούς με 12.000 ευρώ για τα tests.

Είμαστε από τους τελευταίους ελάχιστους δήμους σε όλη τη χώρα που δεν έχουμε κάνει ακόμη ελέγχους με test στο προσωπικό που εργάζεται στο δήμο αλλά φυσικά ούτε και στους δημότες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και τον έλεγχο της διασποράς της ασθένειας. H άποψη μας, όπως την καταθέσαμε στην Ο.Ε. και στο Δ.Σ., είναι να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι παραπάνω κωδικοί του προϋπολογισμού όπως και οι αντίστοιχοι κωδικοί που αφορούν το COVID-19 και όχι αλλότριοι προς ψηφοθηρικά οφέλη, αλλά μόνο για το καλό των δημοτών.

Για την τηλεκπαίδευση των μαθητών τι έκανε ο δήμος; Ούτε ένα tablet δεν αγοράσθηκε με τα λεφτά της κρατικής επιχορήγησης για τους μαθητές ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα το μάθημα τους.

Τι έκανε ο Δήμαρχος κ. Σιωνίδης για να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο, μέσα σε νομικά πλαίσια των αρμοδιοτήτων του δήμου τους επαγγελματίες, που πραγματικά έχουν φτάσει στο «χείλος του γκρεμού»; Για μια ακόμη φορά είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ, καθώς σκέφτεται μόνο το πολιτικό κόστος, προβαίνοντας σε δράσεις εντυπωσιασμού ενώ θα μπορούσε ο δήμος αυτή τη δύσκολη εποχή να δώσει κουράγιο και αυτοπεποίθηση στους δημότες.

Αλήθεια υπάρχει επιτροπή υγείας να ενημερώνει καθημερινά τους δημότες για το τι γίνεται; Πού είναι η παρουσία της δημοτικής αρχής στην στήριξη των δομών υγείας του δήμου. Πού είναι ο δήμος για να στηρίξει με την ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ την παραπαίουσα επιχειρηματικότητα; Αντί αυτού, ο δήμος προβαίνει σε εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις συμβασιούχων και τακτοποιήσεις ημετέρων.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίναμε μάρτυρες του κλεισίματος των τραπεζικών υποκαταστημάτων στο Πολύκαστρο. Άραγε πως νοιώθει η διοίκηση που η έδρα του δήμου δεν έχει πια κανένα κατάστημα καμίας τράπεζας για να εξυπηρετεί τους μισθωτούς και τους επιχειρηματίες της περιοχής μας; Κρύβονται πίσω από δηλώσεις για δήθεν προγραμματισμό των διοικήσεων των τραπεζών, ότι θα μειωθούν τα καταστήματα.

Μιλάμε όμως για την μεγαλύτερη πόλη και την έδρα του δήμου. Θα έπρεπε να είχαν ξεσηκώσει το σύμπαν. Και τι έκαναν αντί γι αυτό; Μια τυπική επιστολή στον διοικητή της τράπεζας, που έκλεισε, αντί να ζητήσουν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό που εποπτεύει το τραπεζικό σύστημα.

Τέλος, επανερχόμενος στο προσφυγικό, οι εργασίες οικοδόμησης στην περιοχή του αεροδρόμιου της Ν. Καβάλας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού. Παίρνουν ακόμη και γεωργικές εκτάσεις από αγρότες τις όποιες καλλιεργούσαν χρόνια, δημιουργώντας τους πρόβλημα στην εκμετάλλευση τους, λόγω δικαιωμάτων στην ενιαία ενίσχυση. Άραγε αυτός ο καλλιεργητής δεν έχει δικαιώματα ως Έλληνας πολίτης;

Δεν πρέπει να επιμείνουμε στην προσφυγή που έγινε από την διοίκηση του δήμου στο ΣτΕ για το 1%, όπως διαλαλούσε ο κύριος δήμαρχος; Μήπως έγινε κάποια συμφωνία, «κάτω από το τραπέζι» και δεν το γνωρίζουν αυτό οι δημότες; Κάνανε τον καταυλισμό μόνιμο και τον δικαιολογούν με λεκτικές αερολογίες δήθεν ως νόμιμο.

Επόμενο είναι να υπάρχουν αυτά τα ερωτήματα, αφού ο Δήμαρχος κ. Σιωνίδης πάντοτε αναζητά τρόπους να αποφεύγει την λογοδοσία είτε με τηλεφωνικές συνεδριάσεις είτε με εκτός ημερησίας διατάξεως θέματα της τελευταίας στιγμής που όμως έχουν την οσμή ρουσφετιών και προσωπικών διευθετήσεων.

Οι δημότες θέλουν καθαρές απαντήσεις και καθαρές λύσεις με σεβασμό των χρημάτων τους και της αξιοπρέπειας τους.

Δεν θα αφήσουμε την κρίση αυτή να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από την δημοτική αρχή για να περάσουν στο σκοτάδι όλα όσα δεν αντέχουν στο φως.”

Κ. Σιωνίδης: Στα δύσκολα φαίνεται «ο χαρακτήρας» ή «η πολιτική ελαφρότητα» του καθενός.

“Οι δημότες του δήμου μας, μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες αντιμετωπίζουν την περίοδο αυτή σοβαρότατα προβλήματα. Βιώνουν καθημερινά μικρές και μεγάλες αγωνίες και ζουν στη σκιά της ανησυχίας που δημιουργεί η πανδημία και της αμφιβολίας και αβεβαιότητος για το αύριο, που δημιουργεί η οικονομική δυσχέρεια και οι συνέπειες της παρατεταμένης «πανδημικής κρίσης».

Οι δημότες σε περιόδους κρίσης απαιτούν συνέργειες και συνεννόηση όχι κοκορομαχίες.

Όσοι αυτή την περίοδο, εκμεταλλευόμενοι τον φόβο ή τον θυμό των ανθρώπων, προσπαθούν να αποκομίσουν εντυπώσεις με ψεύδη και φανταστικά σενάρια με αφήνουν αδιάφορο. Να γνωρίζουν όμως ότι στα δύσκολα φαίνεται «ο χαρακτήρας», «η υπευθυνότητα» ή «η πολιτική ελαφρότητα» του καθενός.

Ο χώρος της αυτοδιοίκησης σίγουρα ήταν και παραμένει ένα πεδίο ανάδειξης προτάσεων και σχεδίων αλλά και ένας χώρος δημοσίου διαλόγου, μεθοδικής εργασίας και υλοποίησης των ονείρων της τοπικής κοινωνίας.

Αυτός που δεν μπορεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο και να έχει υπεύθυνη συμπεριφορά προς τους δημότες γίνεται κριτής και τιμητής των πάντων λες και ήρθε από παρθενογέννηση, συκοφαντεί, λασπολογεί και κάνει σημαία τη ψευδή ενημέρωση.

Οι δημότες μας είναι, και θέλουμε να είναι, αυστηροί κριτές που ξέρουν να επιβραβεύουν τους ικανούς και ηθικούς και να απαξιώνουν παράλληλα τους ανίκανους και τους αερολόγους, αυτούς που αυτοπροβάλλονται συκοφαντώντας πολιτικούς αντιπάλους , αναδεικνύοντας με τη τακτική αυτή, την πολιτική τους φτώχεια και μοναξιά.

Η κοινωνία μας ξέρει να ξεχωρίζει τους ειλικρινείς και τους χρήσιμους από τους υποκριτές και έχει τον τρόπο να βάζει τους δεύτερους στο περιθώριο όπως έκανε το 2019 και θα ξανακάνει και στις επόμενες εκλογές, ακόμη πιο δυνατά.”

Ν. Καπουτζής: Αλλού αυτά κύριε Γκουντενούδη

“Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 και μετά την κοινή υπουργική απόφαση Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342/6-11-2020 «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020» το τμήμα Υποστήριξης Πολιτικών οργάνων του Δήμου μας επικοινώνησε με όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας με email (ώρα αποστολής 11.09) γράφοντας αυτολεξεί.

…Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε το συντομότερο την δυνατότητα-επιθυμία σας για την λειτουργία των συλλογικών οργάνων του Δήμου μας ιδιαίτερα αυτά που αποτελούνται με την συμμετοχή άνω των (7) ατόμων (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ) σε συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σας αποστέλλουμε συνημμένα το σχετικό έντυπο υλικό .

Στην πρόσκληση αυτή τοποθετήθηκε μόνο ένας (1) δημοτικός σύμβουλος (ο κ. Βασιλακάκης Αναστάσιος) θετικά.

Επίσης με την αριθμό εγκυκλίου 426/ΑΠ77233/13-11-2020 το Υπουργείο Εσωτερικών «Ενημέρωση για την οργάνωση και λειτουργία των δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας» διευκρινίζει τα παρακάτω:

Λειτουργία των οργάνων διοίκησης των δήμων

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 της από 11 Μαρτίου 2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου τα συλλογικά όργανα των δήμων (δημοτικό συμβούλιο, οικονομική επιτροπή, επιτροπή ποιότητα ζωής, συμβούλια κοινοτήτων, δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, κ.ά.), μπορούν να συνεδριάζουν με τους ακόλουθους τρόπους, κατ’ επιλογή του προέδρου τους:

Με τηλεδιάσκεψη, η οποία πραγματοποιείται με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο, όπως εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης με δυνατότητα βιντεοκλήσης, skype, κ.ά., το οποίο καθορίζεται στην πρόσκληση που απευθύνει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ή του προέδρου του κάθε συλλογικού οργάνου.
Δια περιφοράς, η οποία πραγματοποιείται, με έκδοση πρόσκλησης από τον Πρόεδρο του συλλογικού οργάνου, με την οποία περιγράφεται ηδια περιφοράς λήψη της απόφασης και εφόσον, συμμετέχουν τουλάχιστον τα δύο τρίτα (2/3) των μελών του συλλογικού οργάνου.

Η δήλωση της 7ης Δεκεμβρίου του κ. Γκουντενούδη με την οποία μέμφεται την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τις δια ζώσης συνεδριάσεις άνω των 7 ατόμων τις απαγορεύει ο νόμος και την τηλεδιάσκεψη δεν την επιθυμεί ούτε ο ίδιος. Η λειτουργία των οργάνων του δήμου είναι ξεκάθαρη και τα «εν κρυπτώ» που αναφέρει στην δήλωση του ας τα αναζητήσει αλλού.

Αφού κόπτεται ο κ. Γκουντενούδης για τις δια ζώσης συνεδριάσεις, ας πει στους δημότες σε πόσες από τις 20 δια ζώσης συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, από αρχές Απριλίου έως και σήμερα, έχει παρευρεθεί;

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Παιονίας θα λειτουργεί πάντα με το γράμμα του νόμου σεβόμενο τις αρχές της διαφάνειας και τους δημότες της Παιονίας.”

Σχολιάστε