My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Σκληραίνουν τη στάση τους οι φαρμακοποιοί

Με νέο γύρο κινητοποιήσεων απειλούν και πάλι οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Έπειτα από ένα μικρό « διάλειμμα» το τελευταίο δεκαήμερο στη διάρκεια του οποίου οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας χορηγούσαν  φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ  – εξαιρουμένων των Αθηναίων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις τις τελευταίες πέντε εβδομάδες –  ο ΠΦΣ αποφάσισε και πάλι να δώσει στα μέλη του το έναυσμα για  νέες κινητοποιήσεις τον Ιούλιο για τη διεκδίκηση των οφειλών του περασμένου Απριλίου.

Σε συνεδρίαση του, το απόγευμα της Δευτέρας, το προεδρείο του ΠΦΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία εκ νέου τη χορήγηση φαρμάκων μόνο τοις μετρητοίς στους πολίτες  από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Ιουλίου,  εφόσον δεν υλοποιηθεί η καταβολή των 120 εκατ. ευρώ προς τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας για τις φαρμακευτικές δαπάνες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα, ο ΠΦΣ ζήτησε τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με τις νέες ηγεσίες των εμπλεκόμενων υπουργείων Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών. Στο πλαίσιο αυτό, οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας συγκαλούν την Τρίτη, έκτακτη σύσκεψη.

Σημειώνεται ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, κ. Χρήστος Κίττας είχε δεσμευτεί προς τον κλάδο των φαρμακοποιών ότι θα γίνει η αποπληρωμή του μήνα Απριλίου μέχρι τέλος του τρέχοντος μήνα. Σύμφωνα βεβαίως με την συμβατική υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς η αποπληρωμή έπρεπε να είχε γίνει μέχρι και τις 23 Ιουνίου, αλλά τόσο ο πρόεδρος του ασφαλιστικού οργανισμού κ. Γεράσιμος Βουδούρης όσο και ο κ. Κίττας είχαν ζητήσει σε κάθε τόνο ανοχή από τον κλάδο δεδομένης της μειωμένης ρευστότητας του κρατικού κορβανά.

Κατά πληροφορίες, καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες για την εξεύρεση των χρημάτων από τους αρμόδιους στα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας, ωστόσο είναι προφανές πως δεν πρόκειται για απλή διαδικασία. Στην παρούσα φάση πάντως και με το χρονικό περιθώριο να είναι ασφυκτικό η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί κυρίως στην καλή θέληση των φαρμακοποιών δεδομένου ότι οι εκπρόσωποι του κλάδου πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία.

Από ProtoThema.gr 

Σχολιάστε