My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Σκληρή κόντρα με Τσαντάκη

Μια ανάρτηση του Δημήτρη Τσαντάκη στο Facebook, Κυριακή, άναψε φωτιές στο Δήμο Κιλκίς, με τη Δημοτική Αρχή να δίνει σκληρή απάντηση σήμερα Δευτέρα.

“Πέτρα στο σκανδάλου” ήταν η θέση του επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης για μείωση των δημοτικών τελών ένεκα κορονοϊού και οικονομικών δυσχαιριών, καθώς και η αναφορά του σε “στολιδια που αγγίζουν 100.000€ δημοτών (υπερβολή) πληρώνοντας κι εργολάβο να τα εγκαταστήσει”.

Στην απάντησή της, η Δημοτική Αρχή τονίζει ότι “το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς αποφάσισε ομόφωνα μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη του 2021 ελλείψει εναλλακτικών προτάσεων”, ενώ για τον γιορταστικό φωτισμό διευκρινίζει ότι θα κοστίσει σύμφωνα με τη σχετική μελέτη 60.000 ευρώ.

Η ανάρτηση του κ. Τσαντάκη έχει ως εξής:

“Οι δύο όψεις του νομίσματος. Η Περιφερεια Κεντρικης Μακεδονίας στηριζει με δαπάνες την πρόσληψη προσωπικού υγείας και τις μικρες επιχειρήσεις. Καλό νέο.
Στο Κιλκίς δεν είναι καλά τα νέα με τον ιό, ούτε με την κατάσταση στην οικονομία των νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Κακοί οιωνοί για το 2021.
Ο Δήμος Κιλκίς λοιπον αντί να μειώσει τα δημοτικά τέλη τα συνεχίζει ίδια και το 2021. Κακό νέο.
Η δική μου ψήφος ήταν αρνητική με πρόταση την απαλλαγή ή τη μείωση τους κατά 30% για το 2021.Τα περί ομοφωνίας που γράφτηκαν είναι τερτίπι του νόμου “Κλειθενης” και των περίτεχνων δελτίων τύπου του Δημου.
Όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θρηνούμε αγαπημένα πρόσωπα που έφυγαν λόγω covid,το νοσοκομειο μας έχει τεράστιες ελλείψεις,η αγορα είναι νεκρη,είναι -ο χαρακτηρισμός δικός σας- να μην κάνεις ελαφρύνσεις στους συμπολίτες μας ενώ έχεις ταμείο.
Και από την άλλη καμαρώνεις για στολιδια που αγγίζουν 100.000€ δημοτών(υπερβολη) πληρώνοντας κι εργολάβο να τα εγκαταστήσει. Αυτο ποτε δεν έχει συμβεί ουτε και σε καλές περιόδους του Δήμου Κιλκίς. Αποτελεί δε ηλεκτρολογικο Υλικό που τζάμπα καίει μετα τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί,αφού υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας.Δεν αναφέρομαι στο φωτισμό.Το ρεύμα βεβαιως θα κληθεί ο δημότης να το πληρώσει. ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.”

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής:

“Η αυθαίρετη σύνδεση ανόμοιων καταστάσεων σε θεσμικές λειτουργίες, διοικητικές βαθμίδες και αρμοδιότητες, η επικάλυψή τους με στρώσεις ψεύδους και με ανοιχτό χώρο σε θεωρίες χάους και σε ανοργάνωτες όσο και ακατέργαστες ιδέες ώστε να φανεί η αξία της άρθρωσης κριτικού λόγου και του εκφραστή του θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να αποτελέσουν ενδιαφέροντα ευρήματα σε μελέτη για τη ρηχότητα της πολιτικής σκέψης στην αβαθή ιδεολογία του λαϊκισμού.
Διαβάζοντας το περιεχόμενο της ανάρτησης του επικεφαλής της Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB, η πρώτη παρατήρηση είναι ότι δημιουργεί εσκεμμένα σύγχυση για τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη δημόσια υγεία και στην επιχειρηματικότητα συγκρίνοντάς τες με την τιμολογιακή πολιτική του Δήμου Κιλκίς. Κακή εξέλιξη για έναν αιρετό, που ενώ επαίρεται για την πολύχρονη παρουσία του στον αυτοδιοικητικό στίβο, συγκρίνει διαφορετικές ενέργειες ώστε να χειραγωγήσει και να φιλοτεχνήσει το προσωπικό του προφίλ με δημαγωγικές αντιλήψεις που πάσχουν σε λογική και αλήθεια. Η άγνοια θα ήταν η απρόσβλητη ασπίδα του αν τουλάχιστον ήταν νεοφανής στα κοινά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς αποφάσισε ομόφωνα μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη του 2021 ελλείψει εναλλακτικών προτάσεων, όπως ρητώς ορίζει ο Νόμος του Κλεισθένη. Η αναφορά του κ. Τσαντάκη για μείωση κατά 30% των δημοτικών τελών είναι η διατύπωση μιας απλής προσωπικής γνώμης χωρίς καμία απολύτως τεκμηρίωση, χωρίς καμία κοστολόγηση, χωρίς υπηρεσιακή έγκριση και ως τέτοια δεν μπορεί στη διαδικασία της ψηφοφορίας να προσλάβει τα χαρακτηριστικά εναλλακτικής πρότασης και για το λόγο αυτό δεν λαμβάνεται υπόψη. Στην προηγηθείσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου συμμετέχει και μέλος της δημοτικής παράταξης του κ. Τσαντάκη,
η απόφαση επί του συγκεκριμένου θέματος ήταν ομόφωνη ενώ κατά την ψήφιση της τιμολογιακής πολιτικής στο Δημοτικό Συμβούλιο κατεγράφη η θετική ψήφος τριών δημοτικών συμβούλων του δικού του συνδυασμού. Εάν επικρίνει τη Δημοτική Αρχή για το πάγωμα των βασικών δημοτικών τελών ο κ. Τσαντάκης ευλόγως καταφέρεται και εναντίον του δικού του σώματος, του 40% των συμβούλων του συνδυασμού του, που αποδέχθηκαν την εξορθολογισμένη πρότασή μας και την υπερψήφισαν. Κακό νέο και αυτό για τη νομιμοποίηση του ιδίου ως αρχηγού αλλά και για τη συνοχή της παράταξής του!
Η κοινωνική όμως ευαισθησία του επικεφαλής της ‘’Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς’’ εξαντλείται μόνο στην αθεμελίωτη άποψη για τα βασικά τέλη. Οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού φαίνεται ότι είναι μακριά από τα ενδιαφέροντά του γιατί διαφορετικά θα στήριζε την κοινωνική πολιτική του Δήμου και δε θα είχε απορρίψει την πρότασή μας για την απαλλαγή τελών σε μακροχρόνια άνεργους, σε ΑμεΑ, σε μονογονεϊκές οικογένειες, σε πολύτεκνους και τρίτεκνους.
Η καταβύθιση στο πηγάδι του λαϊκισμού έχει δυστυχώς και συνέχεια. Η Δημοτική Αρχή εγκαλείται γιατί αποφάσισε μετά από είκοσι και πλέον μισοσκότεινα χρόνια στο δημόσιο χώρο της πόλης και των χωριών μας να προμηθευτεί νέο εορταστικό φωτισμό για την περίοδο των Χριστουγέννων.
Με ανακρίβειες και νέα ψέματα και σ’ αυτή την περίπτωση. Η μελέτη του έργου, αξίας 60.000ευρώ, προωθήθηκε κατόπιν εισήγησης της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού στην Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων και παραδόθηκε ολοκληρωμένη στις 3.7.2020, την περίοδο δηλ. χαλάρωσης των υγειονομικών μέτρων. Αξιοπρόσεκτο είναι ότι η συγκεκριμένη μελέτη ψηφίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή,η οποία εκπροσωπείται και από το δημοτικό σύμβουλο της Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς, ομόθυμα και στα τρία σκέλη της δηλ. ως έγκριση, ως προμήθεια και ως κατακύρωση στον ανάδοχο με τελικό ποσό 52.500ευρώ. Η δε τοποθέτηση του εορταστικού εξοπλισμού προβλέπεται στις συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου. Αν στοιχειωδώς δεν παρακολουθεί, αν δεν ελέγχει όπως του επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος, αν δεν ενημερώνεται για τις συγκεκριμένες διεργασίες ο κ. Τσαντάκης, θα ήταν πιο φρόνιμο να σιωπά για να περισώσει την τρωθείσα αξιοπιστία του και όχι να βγαίνει στην επίθεση με ψέματα και επιπολαιότητες.
Ο εορταστικός διάκοσμος του Δήμου μας, με νέο και αισθητικά αρμονικό φωτισμό, αναγεννά την αισιοδοξία σ ’αυτή τη δύσκολη συγκυρία και δίνει στους συμπολίτες μας, στους περαστικούς και διερχόμενους οδηγούς το ελπιδοφόρο μήνυμα Ζωής που συμβολίζει η Γέννηση του Θεανθρώπου.
Η φωταγώγηση του δημόσιου χώρου, και για ψυχολογικούς λόγους, ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να εξισορροπήσουμε τις πρωτόγνωρες ανατροπές που συνέβησαν αναγκαστικά στο σχεδιασμό μας με την ακύρωση του προγραμματισμού των εκδηλώσεων στον ‘’Κήπο των Χριστουγέννων’’ και περιφερειακά σε οικισμούς του Δήμου μας και με τον εγκλεισμό των πολιτών μέσα στο Σπίτι για λόγους ασφάλειας και αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού. Το να δημιουργείς όμορφες εικόνες, το να στολίζεις το δημόσιο χώρο είναι σεβασμός στον πολίτη, είναι απόφαση ενθάρρυνσης για θετικές σκέψεις, αν δε προσχωρούσαμε στην αντίθετη θέση που είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, θα δίναμε το μήνυμα της απαγόρευσης του χριστουγεννιάτικου στολισμού σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε επαγγελματικό χώρο.
Θα δυσαρεστήσουμε, προφανώς, όσους ανακάλυψαν όψιμα την έννοια του τρόπου ζωής αλλά δεν πρόκειται να σβήσουμε τις πατροπαράδοτες αξίες και παραδόσεις μας εν ονόματι απίστευτων εξυπνακισμών!
Λυπόμαστε που ο κ. Τσαντάκης λησμονήθηκε πολύ πιο γρήγορα από όσο ίσως και ο ίδιος είχε υπολογίσει. Απογοητευόμαστε μάλιστα που τον θυμούνται οι εργολάβοι για απλήρωτες εορταστικές διοργανώσεις του Δήμου έχοντας προσφύγει στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα…
Στην αμετροέπεια, στη σκόπιμη παραποίηση της αλήθειας, στην ευτέλεια του λόγου και της άμεσης απεύθυνσής του στο λαϊκισμό αντιπαραβάλλουμε την καθαρότητα των θέσεων, τη δύναμη των επιχειρημάτων μας, τις θετικές πολιτικές ενέργειες για το Δήμο μας.
Η Δημοτική Αρχή είναι δεκτική στην αντίθετη άποψη, είναι ανοιχτή να δεχθεί, να επεξεργαστεί και δουλέψει με όλους προτάσεις αξιόλογες για την πόλη και τα χωριά μας. Οι συνδιαλεγόμενοι όμως δε μπορεί να είναι ψεύτες, λασπολόγοι και λαϊκιστές.”

Σχολιάστε