My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Σκληρή κόντρα εντός παράταξης Λαπόρδα

*Μ` αφορμή τη συγκέντρωση των απορριμμάτων στην Αξιούπολη (Βίντεο).

Σοβαρή διαμάχη ξέσπασε στους κόλπους της δημοτικής αρχής Παιονίας μ` αφορμή τη διαχείρηση των απορριμμάτων του δήμου. Πρωταγωνιστές των σκληρών αντιπαραθέσεων είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χρήστος Καραθόδωρος κι η πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Αξιούπολης, Εβελίνα Πολατίδου, που μεταξύ άλλων αντάλλαξαν βαρειές εκφράσεις, όπως φαίνεται και στο βίντεο που αναρτούμε.

Παράλληλα, εκδηλώνεται μια μεγάλη αντίδραση κι από άλλους παράγοντες της Αξιούπολης, όπως ο σύμβουλος της μειοψηφίας (παράταξη Λιάρτση) και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, Γιώργος Βουλγαράκης, ο ιερέας του “Άξιον Εστί”, π. Ιγνάτιος κ.α.

Αιτία της αντιπαράθεσης, η οποία ενδεχομένως να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις τις επόμενες μέρες, είναι η ξαφνική απόφαση πριν λίγο καιρό του Δήμου Παιονίας να συγκεντρώνονται τα σκουπίδια του δήμου σε σημείο που βρίσκεται περί τα 800 μέτρα έξω απ` την Αξιούπολη, και από εκεί να μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ Γιαννιτσών.

Οι κάτοικοι της Αξιούπολης πιστεύουν ότι η πράξη αυτή εγγυμονεί κινδύνους για την υγεία των δημοτών, ενώ υποβαθμίζει και την πόλη μαζί με την ευρύτερη περιοχή.

Στην Αξιούπολη είχε προγραμματισθεί η κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), με τη σύμφωνη γνώμη του πρώην καποδιστριακού δήμου. Ωστόσο, το έργο δεν προχώρησε και ο ΣΜΑ δεν κατασκευάστηκε ποτέ. Μέχρι που, η υπό τον κ. Λαπόρδα δημοτική αρχή αποφάσισε να ορίσει την επίμαχη περιοχή της Αξιούπολης ως χώρο συγκέντρωσης και μεταφόρτωσης των απορριμμάτων όλου του δήμου, χωρίς να υφίσταται καμιά απ` τις προδιαγραφές που προβλέπονται για τους ΣΜΑ.

Οι αντιδρώντες σ` αυτήν τη “λύση” παράγοντες και κάτοικοι της Αξιούπολης είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη συνέχιση της μεταφοράς των απορριμμάτων στη περιοχή τους. Μάλιστα, η κ. Πολιτίδου έδωσε στη δημοτική αρχή προθεσμία ολίγων ημερών προκειμένου να βρεθεί άλλη λύση. Σε αντίθετη περίπτωση υπαινίχτηκε δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων, όπως φαίνεται κι απ` το βίντεο του Παναγιώτη Δεπούδη:

Σχόλια
One Response to “Σκληρή κόντρα εντός παράταξης Λαπόρδα”
Σχολιάστε