My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Σκληρή γλώσσα από αστυνομικούς του Κιλκίς

*Νέο ψήφισμα διαμαρτυρίας εγκρίθηκε σήμερα.

*Απόντες οι παράγοντες του νομού από την ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΑΣΥΝΚ.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο το ανοιχτό ΔΣ της Ένωσης των αστυνομικών του Κιλκίς – ΕΑΣΥΝΚ, που ενέκρινε ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στις σχεδιαζόμενες νέες μισθολογικές περικοπές των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο ψήφισμα γίνεται λόγος με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για “ανάλγητες πολιτικές που στοχεύουν να μας υπαγάγουν σε καθεστώς «γαλέρας», για προσπάθεια επιβολής “μιας οικονομικής απολυταρχίας με την χρησιμοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας ως στυγνών μηχανισμών καταστολής”, για “πρακτικές που διασπείρουν τον φόβο, ώστε η προσχεδιασμένη εξαθλίωση να συντελεστεί πιο γρήγορα”, για “αποδιοργάνωση των ένστολων που προκαλεί την οργάνωση της αυτοδικίας και της μαύρης αντίδρασης” κ.α.

Η συνεδρίαση του ΔΣ ήταν μεν ανοιχτή και σ` αυτήν προσκλήθηκαν όλοι οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί παράγοντες, αλλά παραβρέθηκε μονάχα εκπρόσωπος του Δήμου Παιονίας! Το γεγονός δυσαρέστησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι ωστόσο τόνισαν ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους, στον οποίο συμπαραστάτης είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός.

Τη συνεδρίαση άνοιξε η πρόεδρος της ΕΑΣΥΝΚ, Γεωργία Τσελέκη, η οποία ενημέρωσε τους παρόντες αστυνομικούς για τη πορεία των κινητοποιήσεων, τους στόχους του αγώνα και τις κινήσεις της Ένωσης για ενημέρωση παραγόντων και πολιτών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις τοποθετήσεις των βουλευτών του νομού απέναντι στα αιτήματα των αστυνομικών – τοποθετήσεις, στις οποίες γίνεται αναφορά σε προηγούμενο δελτίο τύπου της ΕΑΣΥΝΚ. (Δείτε στο ΚΙΛΚΙΣ24 – Τι είπαν οι βουλευτές στους αστυνομικούς).

“Δεν τελείωσε τίποτα. Συνεχίζουμε και σας θέλουμε όλους κοντά μας. Δεν μας θέλουν στο δρόμο, θέλουν να μας υπνωτίσουν, αλλά οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν”, είπε μεταξύ άλλων η κ. Τσελέκη.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε διάβασε ο γραμματέας της ΕΑΣΥΝΚ, Ηλίας Παπαγεωργίου, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα και για το θέμα της απόσπασης των 180 αστυνομικών του νομού στον Έβρο, λέγοντας ότι αυτοί θα επιστρέψουν σε λίγες μέρες, για να φύγουν στη συνέχεια περί τα 10 άτομα, τα οποία θα προσφερθούν εθελοντικά.

Τη συνεδρίαση χαιρέτησε ο δημοτικός σύμβουλος, Ηλίας Αριζάνης, ο οποίος μάλιστα είναι πυροσβέστης, τονίζοντας ότι τόσο ο δήμος Παιονίας όσο κι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γουμένισσας θα σταθούν στο πλευρό των αστυνομικών.

 Το ψήφισμα

“Εμείς οι Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί συγκεντρωθήκαμε σήμερα 20 Σεπτεμβρίου 2012 στο Κιλκίς, για να προστατέψουμε την ανθρώπινη υπόστασή μας, την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και τη θεσμική αποστολή μας από ανάλγητες πολιτικές που στοχεύουν μας υπαγάγουν σε καθεστώς «γαλέρας». Μετά και την αναγγελία της δρομολόγησης νέων περικοπών, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, οδηγούμαστε σε οριακή επιβίωση. Διαμαρτυρόμαστε έντονα γι’ αυτό, και αντιστεκόμαστε στην επιβολή μιας οικονομικής απολυταρχίας με την χρησιμοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας ως στυγνών μηχανισμών καταστολής.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι τα περίφημα «ισοδύναμα μέτρα» ήταν μια επικοινωνιακή πομφόλυγα διότι οι «ορέξεις» της τρόϊκας δεν ικανοποιούνται μ’ αυτά, αλλά μόνο με την ολοκληρωτική αρπαγή των μισθών μας και την βαλκανοποίηση των συνθηκών εργασίας μας. Απέναντί τους δεν βλέπουν ανθρώπους με ανάγκες, δικαιώματα και υποχρεώσεις, αλλά απρόσωπες μονάδες και αριθμούς. Προσπαθούν να εδραιώσουν την επικράτησή τους, εξασθενώντας τις αντιστάσεις της κοινωνίας με πρακτικές που διασπείρουν τον φόβο, ώστε η προσχεδιασμένη εξαθλίωση να συντελεστεί πιο γρήγορα. Το πλάνο είναι : οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι – πλουσιότεροι.

Γι’ αυτό δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα μας, δεν θα μείνουμε απλοί θεατές, ούτε θα γίνουμε εξιλαστήρια θύματα στο «σφαγείο» που μας οδηγούν. Ο ένστολος έχει περιέλθει σε δεινή θέση σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο. Από το 2009 οι απώλειες των ετήσιων αποδοχών μας ανέρχονται από 28,74% έως το 45,42%, ανάλογα με τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας, χωρίς να υπολογίζουμε αυτές που οφείλονται στο «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων, του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και των μισθολογικών προαγωγών, τη μείωση του «αφορολόγητου» στα 5.000 Ευρώ, την εισφορά αλληλεγγύης, τα χαράτσια και το κύμα ακρίβειας που έχει ισοπεδώσει το βιοτικό μας επίπεδο….

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να τηρήσουν τις εξαγγελίες τους και να επιμείνουν στα «ισοδύναμα μέτρα», -σ’ αυτά που είχαν προβληθεί κατά κόρον πριν από τις εκλογές με καταφανή στόχευση-, όχι απομυζώντας τους εργαζόμενους, αλλά εισπράττοντας από τους έχοντες και κατέχοντες και από όλους εκείνους που τις τελευταίες δεκαετίες εκμεταλλεύτηκαν τον ιδρώτα του λαού μας.

Οι Αστυνομικοί – Πυροσβέστες – Λιμενικοί δεν είναι δούλοι.

Απευθυνόμαστε για άλλη μια φορά σήμερα και στα Πολιτικά Κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση και τα καλούμε επίσης να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Είμαστε εξουσιοδοτημένοι από όλα τα συνδικαλιστικά μας όργανα, να καταγγείλουμε την μεταχείριση που υφιστάμεθα και να ζητήσουμε να στηρίξουν τον αγώνα μας για να μην φορτωθούμε επιπλέον με αβάσταχτα μέτρα. Εμείς και οι συνάδελφοί μας δεν ανήκουμε σε καμιά κατηγορία «ειδικών» και δήθεν προνομιούχων μισθολογίων. Η πλειοψηφία αμείβεται με ισχνούς μισθούς, χωρίς να αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα της εργασίας, με Βασικό Μισθό τα 683 Ευρώ. Γνωρίζουν επίσης τα ακατάστατα ωράρια και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, χωρίς ουσιαστική αποζημίωση για τη νυχτερινή εργασία κ.λπ.

Στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας, δεν ζητούμε καμιά προνομιακή μεταχείριση, αλλά προβάλλουμε μια δίκαιη λύση με την ψήφιση ενός άλλου μισθολογίου που θα λαμβάνει πραγματικά υπόψη του τις ανάγκες των ένστολων για μια αξιοπρεπή επαγγελματική πορεία και διαβίωση. Απαξιωμένοι και περιθωριοποιημένοι Αστυνομικοί – Πυροσβέστες και Λιμενικοί είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν το «θηρίο» της εγκληματικότητας, την ανομία και την ανασφάλεια. Ένστολοι στα όρια της επιβίωσης είναι αδύνατον να πολεμήσουν τους ισχυρούς του εγκλήματος. Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να μας θέλει στην πρώτη γραμμή του πυρός, δίνοντας και τη ζωή μας ακόμα υπέρ του καθήκοντος και από την άλλη να μας επιφυλάσσει μια τέτοια αρνητική μεταχείριση. Η αποδιοργάνωση των ένστολων προκαλεί την οργάνωση της αυτοδικίας και της μαύρης αντίδρασης.

Αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση του λειτουργήματός μας. Για την κατοχύρωση του επαγγελματισμού. Για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Για τη διαμόρφωση συνθηκών για διαρκή προσφορά.

Αυτόν τον αγώνα καλούμε να αναγνωρίσει η Κυβέρνηση, προστατεύοντάς μας από τη διαφαινόμενη απαξίωση και υποβάθμιση και ημών και των Οργανισμών μας, για να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Παράλληλα όμως, με τη σημερινή μας εκδήλωση διαμαρτυρίας, στέλνουμε το δικό μας κυρίαρχο μήνυμα προς όλους τους ένστολους αλλά και όλη την κοινωνία :

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ,

ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ”

 

Σχόλια
One Response to “Σκληρή γλώσσα από αστυνομικούς του Κιλκίς”
  1. Ο/Η KARGAS λέει:

    ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ,ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ!
    Μ Π Ρ Α Β Ο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε