My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Σκάνδαλο με τα τεστ αυτοελέγχου

Για σκάνδαλο των τεστ αυτοελέγχου (self tests) κάνουν λόγο 24 βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία των Ε. Αγαθοπούλου, Α. Ξανθού και Ν. Φίλη, σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας.

Οι βουλευτές/τριες επισημαίνουν ότι όπως όλα δείχνουν τα τεστ που έχουν διανεμηθεί στα φαρμακεία προορίζονται στην πραγματικότητα για εργαστηριακή χρήση και «βαφτίστηκαν» ως σελφτεστς κατά τη «μετάφραση» των οδηγιών χρήσης.

Ταυτόχρονα, οι εξαιρετικά σύντομες προθεσμίες του διαγωνισμού και η κατακύρωση του 30% των προμηθειών (3 εκ) σε εταιρεία που – σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα – έχει αμφίβολη αξιοπιστία και ύποπτες διασυνδέσεις, δημιουργούν σοβαρές υπόνοιες σκανδάλου.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η διενέργεια των συγκεκριμένων τεστ είναι υποχρεωτική για συμμετοχή σε δραστηριότητες (π. χ. άνοιγμα των Λυκείων και σε μεταγενέστερη φάση, όλης της εκπαίδευσης) και ως εκ τούτου δεκάδες εκατομμύρια ευρώ πρόκειται να δαπανηθούν για την αγορά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο ζητείται από τον Υπουργό να δώσει διευκρινήσεις σχετικά με την διαφορά των δύο τύπων τεστ και τις ρυθμιστικές αρχές που τα ενέκριναν προς διανομή και χρήση.

Επιπλέον καλείται ο Υπουργός να λάβει μέτρα προκειμένου να αποσυρθούν τα τεστ που προορίζονται για εργαστηριακή χρήση, να διασφαλιστεί η υγεία ανήλικων μαθητών που πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουν και να αποτραπούν περιβαντολλογικοί κίνδυνοι από την απόρριψη επικίνδυνων συστατικών που περιλαμβάνονται στα κιτ.

Σχολιάστε