My Twitter Feed

27 Ιουνίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδεία για τα αγροτικά -

Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Το θέρος διανυκτερεύει στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Υπόσχεση για άμεση αποζημίωση -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Κιλκίς: Ο ιός τραβάει την ανηφόρα! -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Μεγάλες καταστροφές σε Άγ. Πέτρο -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Φεστιβάλ Ισότητας από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Παιονία: Και ψηφιακές οι πληρωμές -

Πέμπτη, 23 Ιουνίου, 2022

Διψήφια νούμερα αλλά …ύφεση -

Τετάρτη, 22 Ιουνίου, 2022

Σιωνίδης: Απαξιώνεται ο δήμος

Προχειρότητα και  απαξίωση επικρατούν στο Δήμο Παιονίας, δηλώνει ο επικεφαλής της παράταξης “Παιονία της Προόδου”, Κώστας Σιωνίδης, με αφορμή πρόταση του δημάρχου Χρ. Γκουντενούδη, για αύξηση των δημοτικών τελών, την οποία τελικά αναγκάστηκε να πάρει πίσω.

Κάνοντας λόγο και για σπατάλη “περίπου 300.000 ευρώ τον χρόνο σε άσκοπες φωταγωγήσεις”, ο κ. Σιωνίδης τονίζει πως “όταν το πολιτικό κόστος  δεν το αναλαμβάνει  ο πολιτικός που διοικεί  και  με ελιγμούς προσπαθεί να  το μεταφέρει  στους υπηρεσιακούς παράγοντες τότε  κυριαρχεί η  προχειρότητα και η απαξίωση”.

Η δήλωσή του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας έχει ως εξής:

“Ένα από τα θέματα  στο οποίο ο  Δημοτικός Σύμβουλος καλείται να τοποθετηθεί κάθε χρόνο της θητείας του στο Δημοτικό Συμβούλιο , είναι το θέμα των Δημοτικών τελών. Ο νόμος επιβάλει την συζήτηση του θέματος ανά έτος διότι είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον προϋπολογισμό της κάθε χρονιάς και την πορεία των εσόδων και εξόδων. Η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να φέρει το θέμα στο συμβούλιο, ακόμη και αν η πρότασή της είναι  τα τέλη να παραμείνουν ίδια και δεν υπάρχουν μεταβολές.

Η εισήγηση για τα δημοτικά τέλη  έχει σαν αφετηρία τα στοιχεία και τις προβλέψεις της οικονομικής υπηρεσίας , τα οποία μάλιστα πρέπει να λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη η Διοίκηση, αλλά  παράλληλα είναι μια κυρίαρχη   πολιτική πρόταση της οποίας την ευθύνη έχει ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του.

Στο Δ.Σ. της 29ης Αυγούστου 2017 του δήμου Παιονίας στην συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, φάνηκε δυστυχώς με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο το αποτέλεσμα της προχειρότητας και της κακοδιαχείρισης του  Δημάρχου μας.

Ο  Δήμαρχος μερικές ημέρες πριν και συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής   παρουσίασε την εισήγηση που προέβλεπε αύξηση των δημοτικών τελών (την ίδια που κατατέθηκε στο ΔΣ) και επιχειρηματολογούσε  υπέρ της, προκειμένου να πεισθεί η αντιπολίτευση να την ψηφίσει.

Η αντιπολίτευση δεν συναίνεσε και τότε ο Δήμαρχος μετέφερε την απόφαση για το Δημοτικό Συμβούλιο.

Από τότε μέχρι το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης μεσολάβησε το προσυμβούλιο του συνδυασμού του, όπου δεν γνωρίζουμε τι συνέβη, αλλά από την μετέπειτα ανάστροφη τούμπα, μπορούμε να υποθέσουμε, το  τι συνέβη.

Ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού άφησε τον Διευθυντή του Δήμου να εκφωνήσει την εισήγηση,  σαν να ήταν δική του η απόφαση (  συνήθως ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών εισηγείται το θέμα), μετά τον άφησε έκθετο ζητώντας να μην ψηφιστεί η πρόταση.

Με απλά λόγια είδε ότι η πρόταση του δεν περνάει και προσπάθησε να βγάλει τον εαυτό του από το κάδρο.

Από τον Αύγουστο του 2016 του έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι σπαταλά περίπου 300,000 ευρώ τον χρόνο σε άσκοπες φωταγωγήσεις. Ότι οι προβολείς ανάβουν και δεν σβήνουν. Ότι υπάρχει απόλυτη ασυδοσία στο θέμα αυτό.

Θεωρούμε ανίσχυρο το επιχείρημα με το οποίο μας απαντά, δηλαδή ότι  άναψε   επί των ημερών του επιπλέον λάμπες στη γέφυρα του Αξιού και κάπου αλλού, για λόγους ασφαλείας και για αυτό αυξήθηκε η κατανάλωση.

Η δαπάνη του ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκε κατά 304.000 ευρώ ανά έτος 2015 και 2016 χωρίς να έχει γίνει αύξηση στην τιμή του ρεύματος από την ΔΕΗ.

Αν δεν  είχε ξεφύγει η κατανάλωση ρεύματος  δεν θα χρειαζόταν να προτείνει  αύξηση τελών ευθύς εξαρχής. Αυτή είναι η δαπάνη που  έχει   ξεφύγει και πρέπει να ισοσκελιστεί.

Μας  είπε ότι προσπαθεί να αντικαταστήσει τους λαμπτήρες με LED για οικονομία. Πολύ ωραία, συμφωνούμε , ας το κάνει.  Μέχρι τότε όμως τι θα γίνει;

Η εικόνα που παρουσίασε το Δημοτικό μας Συμβούλιο πρέπει να μας ανησυχεί,

οι ελιγμοί  που δοκιμάστηκαν από τον  Δήμαρχο κατά την άποψη μας είναι απαράδεκτοι.

Δυστυχώς όμως  όταν το πολιτικό κόστος  δεν το αναλαμβάνει  ο πολιτικός που διοικεί  και  με ελιγμούς προσπαθεί να  το μεταφέρει  στους υπηρεσιακούς παράγοντες τότε  κυριαρχεί η  προχειρότητα και η απαξίωση που τελικά  δεν τιμά κανένα στο Δήμο μας.

 

Σχολιάστε